Тест за бременност - кога най-рано може да се направи?

От 80 коментара4/5

Ей хора, здравейте,

надявам се нищо против да нямате по отношение на неофициалния тон на изказ. Значи...не знам от къде да го подхвана. Първо да разкажа за себе си - аз съм на 23 години, тази година през юни се дипломирах, приеха ме магистър в хубава специалност, макар и не специалността на живота ми, но е реномирана.

Омъжена съм от почти една година. Мисля, че съм готова и за бебе. В тази връзка ще кажа, че имам 4 години трудов стаж на хубава длъжност. И тъй от 2 месеца се борим за бебе и нещо не се получава. Преди да започнем с опитите отскочихме тук-там, за да си направим изследвания - дали всичко е ОК, дали има някакъв проблем и т.н. И получихме най-ярко зелената светлина - отлична спермограма (58 милиона сперматозоида, 80 % от които с добра подвижност), прекрасна цитонамазка, перфектна микробиология, цикъл точен като швейцарски часовник и прочие.

И така, взех и си аз от аптеката тестове за овулация, още на другия ден ги пробвах, за да видя дали ме бива в тая част и о, чудо - две черти, очи - понички, сърце - кобила в галоп.

Прибра се милото към от работа, като преди това ме предупреди, че си идва да си направя още един тест, сакън да не изпуснем яйчицето. Бях ужасно развълнувана и нетърпелива, уви всичката подготовка за нищо се оказа, но аз съм оптимист човек.

Следващият месец пак така. За този още не мога да кажа, ще споделя след около седмица, но след всички отрицателни тестове мисля вече да си я нарисувам с флумастер втората чертичка.

Изчетох сума ти неща в нета за овулации, имплантации и всичко де що засяга възпроизводителния процес при хората (в частност и при животните). И значи ако правилно съм разбрала секс се прави в деня на овулацията и не хукваш веднага към банята, ами лежиш, по възможност с вдигнати крака (добре, справих се с това), след овулацията секса се поразрежда през ден (абе направо си го пропуснах след ову-то).

И сега по интересното, което мисля, че схванах - яйцеклетката може да бъде оплодена за един час, а може и за 3 дни, след това 3-4 д ни се придвижва към матката, между 7-10 ден приключва процеса на закрепване към стената на матката и чак тогава започва да се произвежда ЧХГ-то (нали така? или започва да се произвежда след оплождането?).

В този ред на мисли не разбрах кога най-рано може да се направи тест за бременност - 14 дни след сексуалния контакт или след имплантацията, която при едни много щастливи жени се осъществява дори по-рано от 7-мия ден (разберете ме толкова съм нетърпелива, че ръцете ме сърбят да ида да изпробвам последния тест, въпреки че знам какво ще покаже).

Моля ви не ме пращайте на кръвен тест, защото тия прибори, с които боцкат ми се виждат като сатъри, сърцето ми прави 200 от лежанка, а последния път, когато ми точиха еритроцити за изследвания, даже се разревах.

Знам, че много е изписано по темата в разни форуми, но обикновено се превръщат в чат, където всяка спори с другата в каква заблуда живее и колко е далече от истината, а аз нямам това дяволско търпение да чета до край. И последно да питам - задължително ли е при имплантацията да има кървене, зацапване или нещо от сорта?

80 коментарaДобави коментар »

Silveto_

От Silveto_02.12.2010, 10:16 ч.

здравейте!накратко искам да ви питам:закъснявама ми с 12 дни преди 2-дни направих тест-отрицателен.и най интересното е че не сме бебеправили-възможно ли е да съм бременна-на мен не ми се вярва.преди 9 месеца забременях и...

Виж всички коментари за "Тест за бременност - кога най-рано може да се направи?".

Още истории от "Бременност"

Бременна съм от женен мъж

Бременна съм от женен мъж

Здравейте.Никога не съм била толкова объркана.Днес разбрах, че съм бременна от...

Моята бременност го плаши

Моята бременност го плаши

Здравейте читатели на това прекрасно списание. Обръщам се към всички вас,за да ми...

Сбъдната мечта

Сбъдната мечта

Искам накратко да опиша моята история, през всичко, което преминахме с   моя...