Бъдещето ми или мъжът, когото обичам

От 18 коментара0/5

 Да, абсурдно е , да обичаш двама , да искаш двама , но ми се случва.
Да, абсурдно е , да обичаш двама , да искаш двама , но ми се случва. © Снимки: iStock.com

Здравейте!
Реших да споделя моята история, защото не успявам да взема правилното решение.

Дипломирам се в голям областен град. Израснала съм в село, в близост до малък град. Затова ми предстои решение в близкия един месец дали да се устроя тук, където имам по-добри възможности за реализация, здравно обслужване, култура и т.н., или да се завърна в родния край. Това решение щеше да бъде доста по-лесно, ако не бяха замесени двама мъже.

В момента съм на квартира с един мъж. Заедно сме 1 г. и 2 месеца. Не че няма тръпка и не го обичам, просто не съм щастлива. Връзката ни не търпи развитие, Той не обича радикалните промени и често протака, за да спечели време. От друга страна пък е много добър към мен и се старае да излизаме поне 1-2 на месец сред природата, за да има поне някакво разнообразие. Иначе сме се превърнали като брат и сестра - изпращам го за работа, вечери хапваме, ТВ и заспива уморен. На другия ден всичко се повтаря. А моите опити да обновя отношенията удрят на камък - просто трябва да прилагам много силен натиск ,за да се случи нещо.

Наскоро ме потърси старата любов. Били сме заедно 4 г. Разделихме се не защото сме се карали, а заради външни хора. Поддаде се на хорски приказки, отделно поддържахме връзка от разстояние през 1/2 от тези години и може би това спомогна Той да стане чувствителен към интриги. Не го оправдавам, дори му се сърдех, но....Този човек обичах безкрайно много, имаше много голяма тръпка и дори с Настоящия, аз често мисля за "Стария". Да, абсурдно е , да обичаш двама , да искаш двама , но ми се случва.

Дилемата е дали да зарежа бъдещето си - в моето родно място по-трудно бих намерила работа, а и хората там са много злобни и ще се опитат да ми навредят (както са го правили невъднъж), но ще бъда с Човека, който ми е "по-на сърце", или да остана тук, да си намеря работа, да се опитам да бъда щастлива с Новия или просто да остана сама, и да се надявам на някой Нов "Принц".

Опитах да направя варианта с "плюсове и минуси" спрямо двамата - Настоящият е по-търпелив, по-добър, по-внимателен, а Бившият пък е по-решителен, открито говори какво иска (дори и наранява без да се усети с думите си) , знае как да постигне плановете си ,а и ми дава онова , което искам -дом и семейство. Настоящият иска да си живее с мен, но не ми споделя по-нататъшни планове, защото "нещата щели да се прецакат". А аз се лутам между по-доброто бъдеще и по-добрият характер, или по-голямата тръпка и неясното развитие в малкия град....

Благодаря за отделеното време.

Още истории от "Интимно"

Притеснявам се, че съм фригидна

Притеснявам се, че съм фригидна

Здравейте на всички в този прекрасен сайт. Имам един проблем от около година и...

Една история, която трябва да я прочетеш

Една история, която трябва да я прочетеш

Малко ме е срам от самата себе си и от постъпките си или по скоро от моя избор...

Аз, той и те

Аз, той и те

Здравейте.Разказвам ви тази история,не за да ме поучавате или да ме...