Как се оправяте с ...интроверт?

От 13 коментара0/5

Какво да направя така, че да събудя интерес в човека до мен? Дайте идеи.
Какво да направя така, че да събудя интерес в човека до мен? Дайте идеи. © Сн.: iStock.com

Здравейте! Не ,че си нямам трески за дялане, но се уморих не само да дялкам собствените недостатъци, а и да поддържам 17 годишен брак с мъж, тип – интроверт...

Целият този период, в който стремглаво се опитваме да си доказваме, че можем да се справяме с битовизмите,да изплащаме ипотека(, която ни дърпа надолу и в която с всеки изминал ден не виждам никакъв смисъл)и всички останали до болка познати малки и не чак толкова малки проблеми, с които се сблъсква всеки средно статистически българин до такава степен са ме уморили, че вече просто ми е все едно.

Става все по-трудно - отношенията между нас са пълен провал от гледна точка на комуникацията, защото такава няма. А 17 годишната ни дъщеря, която се изживява за много самостоятелна и се прибира по нощите е нещото , което се опитвам да приема и...не мога.

Притеснявам се , изнервям се , непрекъснато стоя сама и чакам да се прибере. Цяло чудо е ,че не съм завъртяла любовник по никое време. Мъжът ми непрекъснато работи - нощни смени, аз съм на работа през деня, детето се прибира след 02.00ч.

Писна ми да водя разговори, писна ми да съм изобретателна и да измислям разни изненади, така че да провокирам човека до мен и да стоплям семейни отношения.

Нищо не го провокира - бетонната стена пасти да яде. По - голям железар и мъж с подобен затворен характер няма - само работа и сън, и в този кръг вече 10 години.

Нищо странично, освен разходки с единственият му приятел от детските години. Семейни излети и почивки – няма. Киното и театърът били отживелица и той бил гледал много такива.

Банките и таксите са му в главата. Той разчитал единствено на себе си. Когато направя нещо за себе си се дразни, че живот си живея и харча пари...

Всъщност не виждам причина да не отдели малко време за нас. Организирах изненади, излети, случайни срещи и с времето наблюдавах, че на него не му е добре. С нетърпение чакаше да мине времето и да отиде на работа. После си мислех, че има любовница, но няма...

Някак странно съжителстваме - всеки сам за себе си. Всеки си прави каквото иска и не пречи на другия...Ако не спи и сме си в къщи или пуши ,или зяпа в таблета.

Опитвам се да завържа диалог ,но винаги съм в ролята на радиото. Какво стана през тези години, къде се разминахме и защо се случва всичко това? Като студенти обикаляхме, купонясвахме и се веселяхме.

Предстоят още доста години , докато изплатим жилището и се питам дали изобщо не е по-добре да рестартираме този толкова заробващ план, и взаимно да се самоосвободим ?Всичко се изплъзва...Той е изгубил всякакво желание да споделя, дори вече нищо не правим заедно, кога ли сме правили...Всичко е било по моя инициатива.

Дъщеря ни си кара по нейния план и усещам как няма никакъв респект от нас. Може би, трябва да съм супер доволна ,че изобщо се прибира?!Знам ли?

Наистина прехвърлям страници - търся отговорите в себе си и имам усещането ,че съм в лабиринт ,от който излизане няма, а изходът е някъде далеч, а аз боксувам на едно място и си въобразявам, че вървя напред.

Чувствам се в капан, живея в илюзия и от ден на ден ставам все по-неуверена в себе си. Какво да направя така, че да събудя интерес в човека до мен? Дайте идеи.

Все ще има нещо, което не съм изпробвала...
 

13 коментарaДобави коментар »

Aidriell

От Aidriell14.07.2016, 14:34 ч.

Това ,което описвате едва ли е интроверт защото те са слконни да слушат и анализират казаното и по всяко време може да му изложите в детайли и по точки всички неща които казахте и систематично да ви отговори точка по...

Виж всички коментари за "Как се оправяте с ...интроверт?".

Още истории от "Интимно"

Как да постъпя?

Как да постъпя?

Здравейте! Дълго време смятах, че историята ми е не чак толкова сложна и не...

Не го желая...

Не го желая...

Искам да споделя проблема си с вас и ако можете да ме посъветвате. От 2 години и 3...

Нормално ли е на 23 год да нямам желание за секс?

Нормално ли е на 23 год да нямам желание за секс?

Здравейте на всички,Незнам как да започна своята история и незнаех как да я...