Сексуалните проблеми при жените и мъжете

От 382 коментара0/5

А вие какво мислите за сексуалните проблеми?
А вие какво мислите за сексуалните проблеми? © iStock.com

Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:

Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.

От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.

Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.

При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,а 8% са заявили,че те никога не получават удоволствие от секс.

Общо 43% от жените и 31% от мъжете са казали,че имат някакви сексуални проблеми.
Тези резултати могат да подействат малко успокояващо за онези хора,които си мислят,че само те имат проблеми в леглото. Такива хора дори не си признават пред партньорите си,че не желаят секс. В повечето случаи те казват уморен/а съм или имам главоболие.

Причините за липсата на сексуално желание могат да бъдат най-различни,например някои медицински проблеми или когато човек е под голям стрес.

Участващите в проучването са били на възраст от 18 г. до 59 г. и са били запитани дали са изпитвали сексуална дисфункция по-предната година. Сексуалната дисфункция е била определена като редовно нежелание за секс или болка по време на секс или постоянни проблеми при липса на лубрикация или проблем с постигане на ерекция или оргазъм.

Dr.Domeena Renshaw,секс терапист е казала,че тези резултати съвсем не са я изненадали,имайки на предвид дългия списък на двойки чакащи да влезнат в нейната клиника,която тя оглавява от 1972 г.От тогава до това проучване тя е лекувала 140 двойки,които никога не са консумирали тяхната женитба,включително една двойка,която е била женена 23г. без секс.

Моят личен опит от връзките ми с жени почти съвпада с резултатите от това проучване.Моето лично мнение е,че сексуалните проблеми при жените (изключвайки медицински причини) е изключително на психическа основа.

Голяма част от жените са много комплексирани относно анатомията си до такава степен,че не могат да се отпуснат (психически) и да се наслаждават на това,което правят в леглото. Трябва много усилие от страна на мъжа за да я убеди,че няма нищо притеснително от това как тя изглежда гола.

Има жени, които колкото и да ги убеждаваш,че всичко е на, ед при тях,не могат да се отпуснат и се лишават от най-силното физическо удоволствие,което природата ни е дала. При други жени съм успявал да ги освободя от притесненията ѝм и най-после да изпитат това вълшебно преживяване-оргазмът.

Никой от нас не е перфектен,все на някой от нас ще има нещо,което не си харесваме,но нека това не бъде причина да се комплексираме и да се лишим от възможността да се насладим на най-екзалтиращото природно удоволствие.

Въпреки,че съм мъж,не ми е много ясно как може мъж да не желае секс и най-вече когато прави секс да не изпитва удоволствие,особенно при еякулация. Чувал съм,че има импотентни мъже,че някои трудно постигат ерекция,а други,че са асексуални, но мъж при еякулация да не изпитва оргазъм.......просто не го разбирам.

А вие какво мислите за сексуалните проблеми?

382 коментарaДобави коментар »

Блум

От Блум10.07.2015, 11:22 ч.

А, Инсайт, благодаря ти от мен за обясненията, които си ни дал. Мисля, че ми се изясни доста- Син Човечески и Син Божи. И двете. И щом и всеки човек е така, значи е ясно и зачатието. А Божий син не опира до тялото толкова,...

Виж всички коментари за "Сексуалните проблеми при жените и мъжете".

Още истории от "Интимно"

Простих му!

Простих му!

Здравейте!!! Не се сдържах и реших и аз да публикувам своята история. Преди три...

Виждайки едно добре изглеждащо момче, не мога да изпитам нищо емоционално, но ме възбужда сексуално.

Аз и моята сексуалност

Всичко започна преди около четири години, когато бях на 15. Харесвах момичета и гледах само нормално порно и никога не съм имал гей мисли.

Как да забравя случилото се?

Как да забравя случилото се?

Здравейте, аз съм КОЦЕО*. Незнам как се реших да Ви пиша... Как да започна? Ами...