Да напусна ли съпруга си?

От 10 коментара0/5

Аз все още обичам съпруга си, но просто между нас няма никаква интрига, нищо интересно. Не ми е интересно да правим секс - няма я играта.
Аз все още обичам съпруга си, но просто между нас няма никаква интрига, нищо интересно. Не ми е интересно да правим секс - няма я играта.

Здравейте! Напоследък чета историите тук и най-накрая се реших да напиша и аз своя проблем, за да чуя различни мнения. Основната причина да искам съветите на непознати е че не мога откровено и свободно да говоря на тази тема с никой около себе си. Преди бях доста близка с майка ми, но от години живеем в различни градове и вече не мога да и споделям всичко което се случва с мен, а освен това се притеснявам, че ще ме осъди за някои неща.

Ще започна с това че съм почти на 30 години, а когато бях на 26 се омъжих за сегашния ми съпруг. Имаме 3 годишна дъщеричка, която и двамата много обичаме. До преди известно време си мислех, че връзката която имам с него е най-хубавото нещо което съм постигнала, но сега се чувствам така сякаш някой ме е залял с кофа студена вода и за пръв път виждам истината.

Запознах се с мъжа си на 23 години - бях завършила висшето си образование и ме взеха на пост в една фирма, там го срещнах. Той беше завършил същата специалност като мен и ми беше нещо като ментор в началото, като ме напътстваше и ми даваше съвети как да се справям с работата. Мисля, че сега е моментът да кажа че с него имаме 15 години разлика. Истината е че съм живяла без баща и тайно винаги харесвах по-възрастни мъже. Не след дълго се влюбих в него и се чувствах много несигурна как да му призная чувствата си, но знаех за него, че е ерген и това по някакав начин ми даваше самочувствие - аз бях по-млада, по-красива, по-желана от него и знаех, че моите възможности са повече от неговите и той ще изгуби повече ако ме отблъсне. Затова малко по малко ставах все по-отворена и нещата се случиха, но не това е важното сега.

Наистина мислех, че това е всичко което мога да желая в един мъж - виждах недостатъците му, но си казвах, че всеки човек притежава своите и просто трябва да преглътна неговите. Имаше неща, в които се разминавахме като ценности, но и това толкова не ми правеше впечатление. В началото много се притеснявах заради разликата в годините, но майка ми и баба ми като видяха, че е сериозен мъж, че изкарва пари и може да гледа семейство ме подкрепиха да продължа с връзката си. И така тя прерасна в брак и вече имаме семейство.

Мога да кажа, че те двете се оказаха прави - наистина аз и дъщеря ми никога от нищо не сме били лишавани. Аз също работя, но съпругът ми се издигна доста през годините и неговата заплата на този етап е много по-голяма от моята. Той никога нищо не ми отказва, като чуе че харесвам някой скъп парфюм след една седмица ме изненадва с него и така още примери много. И сега докато ви разказвам това аз самата не знам как се стигна дотук, но ето че се стигна.

Преди 8 месеца започнах извънбрачна връзка с друг човек. Беше много спонтанно - запознах се с него случайно, той не работи в моята сфера, не е богат, само с две години е по-голям от мен и в началото всичко започна като приятелство. Съпругът ми е много зает и доста време прекарва в работа, а понякога и пътува. Аз не криех от него зародилото се ново приятелство, защото за мен беше наистина само това - приятелство. Но постепенно започнах да усещам други неща, за които в началото си затварях очите - влюбвах се в новия човек в живота ми. И така започнахме любовна връзка. Сега в момента подозирам, че съпругът ми знае, защото отношението му към мен се е променило (а може и да е само внушение от моята собствена вина?), в същото време разбрах че е разпитвал шефката ми за работния ми график уж случайно - сякаш ме следи какво правя и колко свободно време имам. Струва ми се мнителен и прочее.

От друга страна, човекът с когото се виждам започва да става настоятелен и ми каза, че иска да има сериозна връзка с мен. Попита ме дали и аз чувствам същото и дали просто се забавляваме. Даже преди няколко дни ми зададе въпроса как се виждам след 20 години с някакъв старец до мен и дали не смятам някой ден да се разведа.

Знам, че много от вас ще ме осъдят и ще ме нарекат к***а... Аз все още обичам съпруга си, но просто между нас няма никаква интрига, нищо интересно. Не ми е интересно да правим секс - няма я играта. Виждам в него абсолютно обикновен мъж и понякога ме дразни с неговите теми за разговор, даже ми идва да му кажа да млъкне.

Докато при другия човек нещата стоят много по-различно, чувствам се страхотно с него, имам чувството, че пак съм в гимназията! Приятно ми е да ядем сладолед, да се целуваме, да ми прави масаж и всякакви такива детински неща... Не искам да се развеждам, защото знам какво е да си без баща и не мога да го причиня на дъщеря си, но в същото време наистина не мога да си се представя след 20 години отново със същия човек. Мисля, че няма да издържа и в един момент ще избягам някъде, та дори и да нямах любовник. Знам, че има много лоши мъже, алкохолици, такива които не си гледат децата, мислят само за пиене и цигари, а моят не е такъв. Но в същото време еднообразието в него ме унищожава. Моля ви дайте ми съвет!

Знам, че и аз съм сгрешила най-вече за това, че не съм искрена, но какво да правя?

10 коментарaДобави коментар »

Didonko

От Didonko15.09.2015, 14:58 ч.

Azsym много добре го е казала....много точно! Определено май авторката е била привлечена от съпруга си и е решила, че мъжът е добра партия за едно сигурно бъдеще...но за съжаление не си е ''поживяла'' както се казва,...

Виж всички коментари за "Да напусна ли съпруга си?".

Още истории от "Изневяра"

Никой не подозира за бурята, която бушува в обърканата ми душа.

Бурята, която бушува в обърканата ми душа

Здравейте момичета и момчета, искам да ви споделя моите терзания, мисли, чуства... няма с кой друг да ги споделя... а и в момента съм далече от България.

В търсене на отговори

В търсене на отговори

Здравейте! Навярно моята история ще ви се стори банална, но реших да я напиша,...

Сляпа ли съм?

Сляпа ли съм?

Здравейте! Пиша тук защото имам нужда от помощ. Преди три месеца отидохме на...