Женската изневяра

От 11 коментара0/5

Женската изневяра е научно оправдана - това е заключението на учени от Университета в Тексас.
Женската изневяра е научно оправдана - това е заключението на учени от Университета в Тексас.

Жените, които имат високо ниво на хормона естроген, са по-склонни да флиртуват или да имат извънбрачна връзка. Те имат нужда от честа подмяна на мъжете или просто да изневеряват.

Женската изневяра е научно оправдана - това е заключението на учени от Университета в Тексас.

Те описват това поведение като  "опортюнистична серийна моногамия", която няма нищо общо с еднократния секс с непознати, пише АФП. Такива жени са по-склонни да сменят партньорите си често в търсене на по-добър вариант.

Учените са изследвали в най-големи подробности нивото на този хормон при 52 жени на възраст между 17 и 30 години, които не използват противозачатъчни.

Те били помолени да определят дали се намират за привлекателни и секси в сравнение с другите жени, дали са удовлетворени от сегашния си партньор и дали са склонни да опитат неангажиращ секс с непознати.

На отделна група мъже и жени, неподозираща за експеримента, били показани снимки на изследваните жени.

Оказало се, че жените с повишено ниво на естроген смятат себе си за изключително красиви и много по-привлекателни в сравнение с останалите жени. Интересното е, че и втората група мъже и жени в експеримента ги намерили за по-привлекателни. Обяснението е, че високите нива на естроген водят до по-голям бюст, красиво лице и тясна талия.

Освен това тези жени се обличат и по-провокативно и придават по-голямо значение на външния си вид, в сравнение с онези които имат по-ниско ниво на естроген.

С една дума, ако не издържате и имате нужда от флирт, да кокетничите или просто секс, няма място за безпокойство - нищо не може да се направи срещу природата... стига и вашият мъж да прояви разбиране.

Друго изследване пък показа причините за мъжката изневяра. Сред тях са занемаряването на външния вид на постоянната партньорка и обществените нагласи.

ПП: Женската изневяра няма нищо общо с морала, както смятат моралистките тук!

Изцяло е подчинена на хормоните! Що се касае до мъжката изневяра, две мнения по въпроса няма!

За да не ви изневерява мъжа ви, свалете пеньоара с надпис "Пепеляшка", поддържайте външния си вид, бъдете винаги красиви и атрактивни, за да не бълвате после огън и жупел по любовницата!

Още истории от "Изневяра"

Все същата история

Все същата история

Ще кажете -  "Все същата история ", но не издържам. Семейна съм (35 год.), а...

Чудя се дали съм нормална

Чудя се дали съм нормална

Не знам от къде да започна... Омъжена съм от почти 14 години и въпреки многобройните...

Български майки и жени моля за вашето мнение

Български майки и жени моля за вашето мнение

19 години живеем с мъжът ми в чужбина, аз съм на 37, той е на 40г. Имаме много-свестни...