Колежката ми ме цака

От 16 коментара0/5

Колежката ми ме цака

Здравейте!
Имах колежка Р., с която още от първия ден, в който едновременно постъпихме на работа, ми прави фасони и колкото и да исках да покажа, че съм приятелски настроена и би било хубаво да си помагаме, тя толкова повече ме режеше с по 1 дума, забила поглед в монитора, но когато колегите (мъже) се обърнат към нея изпадаше в неистово цвилене и лигавене, чак си позволяваше да ги "поплясва" по задните части за майтап. Поспречкахме се за малко във времето.

По едно време почна да се отпуска и да ми говори, но реши да напуска и 2 седмици преди да се махне - спря да ми говори, в мен ще се блъсне и нищо не казва. През това време наеха за нейното място друга - Н., биваша на собственика, която и преди 2 год. е работела тук, докато са били заедно, но после напуска, иначе - разговорлива, познава почти всички, заговорихме се, пита ме, разпитва, каквото я интересува, отговарях й, обучих я, помагах й за 2 седм да влезе в темпо с работата. На обяд я виках - все отказва, че имала уговорки, иначе аз като излизам и ме кара да й   нося нещо навръщане, да й сипя вода... Вторият път й отказах да й нося, тя не става от стола, не яде по цял ден, за да пази фигура, става й зле и после: някой да й купи нещо.

Наложи се да излезна в болничен за рутинна операция, а когато се върнах и имах и рожден ден, почерпих, "новата" стои и гледа, докато другите ме поздравяваха и се изсули ей така, беше спряла да комуникира с мен като другата (Р.), пък и се бяха сдушили само за 10 дни. Голям смях си правеха, голяма веселба, на всеки час по 15мин излизат да пушат и тиймлидера им направи забележка, а отговора им беше "да не сме в затвор, бе". Тази Н. постоянно уговаряше Р. (напускащата) колко е важно да си купува маркови неща, за да си разделят някаква доставка от 1 сайт.

След като Р. си тръгна окончателно, Н. трябваше сама да плаща тази доставка и я отказа, започна да ми подбива работата, неща, които се вършат за по час ги минава за 20мин и взима друг проект като отбира най-простите и бързи и така докато не се изчерпат за деня, аз не мога да си направя моята норма вече 2 месеца. Направих като нея - запасих се с 1 проект и довършвах паралелно предходния, когато ми прописа на съобщение защо съм почнала нов, като още правя друг - следи ме значи. Отговорих й, че не й дължа обяснения. Още повече, че клиентите върнаха един нейн   проект и се наложи аз да го оправям, но не съм я притеснявала за това, на всеки може да се случи да не одобрят нещо.

Споменах на тиймлидера ни за тези неща, но той като, че ли не иска или не може да разбере какъв е проблема. Сега Н. продължава да подковава, не разбирам какъв й е зора. Отначало като разбрах каква е работата и се състезавах, и напрягах премного, въпреки че лекарят ми каза да не се товаря, гледах да не съм под нейната норма. От мин. седмица не си давам зор и гледам докъде ще се стигне.

16 коментарaДобави коментар »

KFresh

От KFresh21.03.2013, 15:41 ч.

Следващият път като нажеш нещо такова, казваш го гласно, та да чуят всички и да стане ясно за какво става въпрос. А на шефовете, както ти казах, казваш си каквото мислиш (независимо кой на кого е приятел) и ако не схващат...

Виж всички коментари за "Колежката ми ме цака".

Още истории от "Кариери"

Как да изляза от тази абсурдна ситуация?

Как да изляза от тази абсурдна ситуация?

Историята е следната. Омъжена съм от 9 години, имам син на 8, хубав и свестен...

„Аз се правя, че работа, а те се правят, че ми плащат.“

Вие как оцелявате на работното си място

Вие как оцелявате на работното си място в България... Разпределение на ролите в нашата фирма:

Всичко се разпада

Всичко се разпада

Здравейте,От известно време съм в едно такова състояние сякаш каквото и да...