Моята 2009 година или какви хора роди демокрацията

От 15 коментара0/5

Беше началото на 2009.  Икономическата криза точно пускаше пипалата си. Имаше съкращения във фирмата ни,  а януари аз и няколко други колеги ни изпратиха в десет дневен неплатен отпуск.

Аз работех в тази фирма вече девет години, през това време всячески се опитвах да бъда стриктен и коректен в изпълнение на задълженията си и да дам най-доброто от себе си за просперитета на фирмата.

Имаше във фирмата мениджър дясна ръка на шефа, по малък от мен с 8 години, който не беше родом от нашия град  а от едно малко градче. За този човек, личният състав на фирмата бяха 'бройки', позволяваше си обидни думи към млади и стари колеги, дори псувни, веднъж попаднеш ли в полезрението му си заклеймен с черно клеймо.

Имахме си и господа наречени бригадири като на трима души имаше по един такъв, като нашия беше особено атрактивен, мога да дам пример за обема на общата му култура и умствения му багаж цитат. . . днес заредих за 30 лева бензин и ми дадоха Бонукс (т. е. бонус) вода. Този човек имаше няколко заучени фрази(ръководството каза, аз отговарям, мениджьрите да ми кажат ние ще се разберем).

Обикновено точно когато беше най-големия зор той беше в болнични, а за какво се :разбирахме;обикновено за това, че ;таз събота елате вие да не идвам аз или останете ся,  че имам работа". Така ходих съботи, ходих недели оставах след работно време, не смеех да си взема болнични макар, че имам такова жестоко счупване-старо, че понякога едвам ходя и мога да се трудоустроя и дори да се пенсионирам.

И това така до момента в който казах баста. Точно тогава дойде нов мениджър, амбициозен подкован с идеи и хъс и си помислих това е човека, който може да промени нещата да накара бригадира да си поеме отговорностите и всичко това, което написах досега се опитах да го обясня на него.

Аз ли бях твърде глупав та не ме разбра или не бях така конкретен и изчерпателен?Излезе, че аз съм крив-дори не неправи справка кой колко е оставал през тези години и кой колко болнични е ползвал.

Накрая след като си почивах и аз съботите ме обяви за развратник едва ли не, че ходя по жени и края на март 2009, в деня в който отидох да прибера жена ми от патологична бременност където тя лежа за задържане обявяват списъка на ненужните за фирмата там бях и аз.

Отидох си не се молих ,но жена ми пометна. Не ги обвинявам за това, но това е друга тема. Обвинявам ги, че един момент имаше да покажат, че са хора а те се подиграха с най-мили за мен неща.  

15 коментарaДобави коментар »

666

От 66612.03.2011, 23:39 ч.

Най важното са хората бащите майките децата Най важно са хората бащите майките децата!Разбирам те приятел само в нашият капитализом брат вади око на брата а хората не бяха зли.Всеки е с недостатъци кой...

Виж всички коментари за "Моята 2009 година или какви хора роди демокрацията".

Още истории от "Кариери"

Сега съм в нас, трезва, с приятните спомени и с евентуалните последици....

Връзка с колега – да или не?

Привет! Работата е там, че след 3 години трудов стаж се старая по всякакъв начин да не допускам увлечение по колега

Какво става в България?

Какво става в България?

Работя в държавно предприятие от доста години. Последният ни директор доста...

Какво ви става, работодатели?

Какво ви става, работодатели?

През скромния ми трудов стаж, съм си изградила не-добро мнение за работодателите...