А сега накъде

От 21 коментара3/5

Здравейте,  чета редовно историите тук, макар и да не ги коментирам. Бих искала да споделя своята история, дори и само за да ми олекне, а и за да чуя мнението на странични наблюдатели.

На 27 години съм. От 4,5 години работя в една от многобройните аутсорсингови компании в София (т.е. кол център). Това до момента е първата ми и единствена работа.

В рамките на тези години смених няколко проекта, но не мръднах в йерархията (най-вече поради недостатъци в моя характер, неувереност и неща от категорията „грешките на младостта“).

Първите 2-3 години бях с нагласата, че това е само временно, ще завърша и ще си намеря по-хубава работа. Даже и не исках да гледам за друго докато не завърша магистратура. В последната година и нещо гледам за работа, ходих на няколко интервюта... но все се спирах. Парите са по-малко другаде, страх от новото и т.н.

В последния месец станах жертва интрига в моя екип и преди няколко дена казах на шефката си, че или ме мести, или напускам.

Дилемата ми е следната: дали ли да напусна по средата на кризата, без да съм си намерила друга работа? Имам пари на страна, не живея под наем... мога да си позволя да не работя няколко месеца. Смятам, че човек трябва да е сменил няколко работни места, преди да се установи някъде. Не мисля, че в дългосрочен план това е фирмата за мен.

Да, заплащането е много добро, коректни са... но мисълта да съм там и след 10 години ме убива. Ако сега не рискувам на 27, не знам кога. С приятелят ми мислим и за бебе, иска ми се да излезна в майчинство от работа, която ми харесва, и към която ще се върна с удоволствие.

Знам, че историята ми е доста объркана и непълна... Благодаря, че я прочетохте.

21 коментарaДобави коментар »

Aidriell

От Aidriell21.06.2012, 21:37 ч.

Africa., аз не те карам да спиш с шефа да му носиш кафето да го ласкаеш по какъвто и да е начин . юпази си честта ти ако нямаш стимул смислено да си решиш проблема аз не вярвам някой друг да реши за теб щастлив съм да чуя...

Виж всички коментари за "А сега накъде".

Още истории от "Кариери"

Шеф или повече?

Шеф или повече?

Здравейте!Харесвам Вашето електронно списание и реших да споделя мислите, които...

Моля ви за съвет какво да му кажа или какво да направя. Опитвам се вече толкова време да го измисля и не става.

Как да сваля колега, който не познавам

Аз съм на 25, доста от колегите ми са много по-възрастни от мен, а тези близко до моята възраст са малко и не се засичаме. Относно колегата - не знам нищо за него.

Късно ли е да учим на 35?

Късно ли е да учим на 35?

Здравейте! Имам 10 години стаж в търговски фирми. За този период смених сума ти и...