Връзка с шефа - да или не?

От 3 коментара0/5

Връзка с шефа - да или не?
Връзка с шефа - да или не?

Здравейте! На 21 години съм и живея и уча в чужбина. За да се издържам, се налага да работя в един ресторант като помощник готвач 3 дни в седмицата.

От известно време имам нов шеф, който е със 7 години по-голям от мен. Още от момента, в който дойде усетих някакъв интерес от негова страна, но до скоро се стараех да не му обръщам внимание. Аз също го харесвам.

Налага се да работим постоянно заедно, тъй като той е главен готвач и ми е пряк началник. Държи се по-специално с мен в сравнение с останалите му подчинени. Като цяло няма някаква ярко изразена йерархия, но все пак знам, че ми е шеф. Винаги като съм на смяна ми обръща внимание, хващам го да ме гледа, шегува се с мен, носил ми е шоколад без причина, доста е грижовен и т.н.

Скоро ми каза, че ме харесва. Не знам как да се държа с него, защото всичко това ми е приятно и той не ми е безразличен, но ми е шеф дори и да не се държи като такъв.

Колегите също забелязват това и няколко пъти ми споменават, че той говори много за мен, когато не съм там и, че е много свястно момче. Няма приятелка, няма и деца, тоест няма друга пречка да сме заедно, освен, че съм му подчинена.

Чудя се как да действам в тази ситуация. Това не ми е постоянната работа и някак си съм склонна да пробвам с него, но се притеснявам как ще успеем. Не искам колегите да ме обсъждат, не че и в момента не сме основна тема на разговор. Самият той не изглежда притеснен от ситуацията и открито ме прегръща.

Няколко пъти дори ме е целувал по челото пред останалите. И все пак ми се вижда неетично и се притеснявам, защото аз съм чужденката източно европейка, а тук са малко предубедени.

Старая се много нищо, че не е временна работа, и не искам успехите, които постигам, макар и малки, да изглеждат като нещо дадено ми на готово заради шефа.

Другият факт, който ме притеснява е, че съм все още девствена и не знам каква ще е реакцията му, защото изглеждам като доста отворено момиче. То е така и мисля, че едното няма общо с другото, но не знам какви са му очакванията за мен.

Сами разбирате, че не искам нещо мимолетно. Не искам да съм една закачка възникнала на работното място, а връзка. Може ли да съществува изобщо такава връзка?

Възможно ли е да балансираме между работа и любов? Сериозно и амбициозно момиче съм и каквото правя, искам да е както трябва. Не искам на работа да се държим като двойка, но на него сякаш не му пука, че останалите ни гледат. Държи се еднакво пред колегите и като сме сами. Наистина има привличане между нас и не знам ще издържа ли.

Да започна ли връзка с него или е лоша идея?

3 коментарaДобави коментар »

all4laurie

От all4laurie09.06.2017, 13:15 ч.

Според мен не трябва да се поддаваш. Сега може да ти е лесно и да е готино изкушение, но това са само "розовите ноти" в началото. По-добре го игнорирай или ако ти пречи смени работата.

Виж всички коментари за "Връзка с шефа - да или не?".

Още истории от "Кариери"

Искам да работя, но не мога да преценя какво...

Искам да работя, но не мога да преценя какво...

Здравейте.На 19 години съм, студентка първа година, специалност Администрация и...

Сега съм в нас, трезва, с приятните спомени и с евентуалните последици....

Връзка с колега – да или не?

Привет! Работата е там, че след 3 години трудов стаж се старая по всякакъв начин да не допускам увлечение по колега

Как да им кажа, че напускам?

Как да им кажа, че напускам?

След като няколко месеца отлагах заради нерешителност от моя страна, в крайна...