«123»

25 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

viv4eto

viv4eto10.04.2013, 14:57:22 ч.

според мен най добре да се разделите.Той няма да спре да пие

Отговори на viv4eto

Allesa

Allesa10.04.2013, 10:56:42 ч.

Не знам, какво правиш още с него. И аз съм имала връзка с човек, който пие мноооого, но и много друса...Еми такива хора рядко се променят. Трябва първо да осъзнаят, че това е проблем, защото за тях да се напиеш и да не знаеш, какво вършиш си се превръща в ежедневие и оправдание след това, че виждаш ли, аз много пих, не съм искал и тн.....Не бил искал...и това всеки път.

Ама мила в твоя случай....изглежда много го обичаш, че да търпиш да обижда баща ти и другите неадекватни изцепки след това. Не е правилно според мен, да мислиш, че можеш да го промениш, да се опитваш да му помогнеш и тн. Той трябва да се осъзнае, ама не само на думи. Тук важи, че човек, ако не си помогне сам, никой не може да му помогне. Не знам, на колко си години, но не се заробвай с него.

Отговори на Allesa

Жени799

Жени79902.04.2013, 09:06:14 ч.

Реплика към Към розаличка

трябва ли да знаем?! :)))))) нека се усмихва момичето, лошо няма... и най-умния е малко прост, но простия с умен няма как да го сбъркаш ;) свят широк, хора всякакви...

Отговори на Жени799

Flufur

Flufur31.03.2013, 23:18:39 ч.

Здравей, имах познат човек с такъв проблем. Всъщност си мисля че има разлика от лошо пиянство до алкохолизъм. Някои алкохолици просто си се наспиват и заспиват, други не са алкохолици но напият ли се стават отврат... мисля че твоя човек е от вторите. Този мой познат имаше връзка с моя приятелка... Иначе душа човек но седне ли в компания все се напива и става ... От нея знам че той примерно е обещавал да не прекалява но после се събужда на другия ден нищо не помни и не знае как е стигнал до там... Тя му постави твърд ултиматом да си реши проблема или без нея... Така или иначе се разделиха но от други познати разбрах че след това си е решил проблема може би се е осъзнал. Сега не започва да пие. Просто не пие дори и в компания и в заведение. Изобщо никой не можел да го накара да близне алкохол какъвто и да е дори марков... Не беше лош човек дано това му поправи живота. Но този тип хора може би е най - добре да се научат да казват Не на алкохола преди да са започнали. Казвам го и от някои други мои наблюдения...

Отговори на Flufur

Към розаличка

Към розаличка31.03.2013, 14:07:03 ч.

Реплика към розаличка

Кого визираш? По-добре кажи, каквото има да казваш, защото простите са мнозинство и с всяка малка стъпка все повече си вярват. И ще си живеем все по-трудно с мнозинство глупаци.

Отговори на Към розаличка

малинка*

малинка*31.03.2013, 11:50:54 ч.

"Не знам кое е решението на проблема за мен ,ако гледам от чисто егоистична гледна точка е да го напусна ,но от човешка и да съм с него и да не съм с него за напред много ми се иска да му помогна ,защото преди всичко той е най-добрият ми приятел и не искам д а се съсипва така !"

Решението е да бъдеш егоист!С фразата "искам да му помогна" сама си окачаш въжето и на теб и на него.Ако той иска да си помогне,трябва да го пожелае сам,заради себе си.Така, с разговори,обвинения и оправдания,не му помагаш.

Един нормален, зрял мъж няма нужда от помощ, нито под формата на нечии интервенции нито да му вменяваш чувство за вина.Нормалния човек,не се напива,като животно никога и не засрамва околните.Също не се прави на "нито лук ял,нито лук мирисал".Като искаш да си му приятел, бъди.Завди го на психолог и го зарежи.Наблюдавай го отстрани и виж дали ще се бори!Битката не е твоя,мила,негова е.Успех

Отговори на малинка*

розаличка

розаличка31.03.2013, 10:26:54 ч.

Много обичам да си мълча и да се усмихвам,докато наблюдавам колко прости хора има наоколо....

Отговори на розаличка

Жени799

Жени79931.03.2013, 00:21:41 ч.

Момиче, такъв мъж не се променя, особено щом няма желание сам да си помогне и да погледне сериозно на проблема.. За него е най-лесно да се оправдава..."да такъв съм, имаш право да ме напуснеш" и т.н. казано по друг начин "иди си, щом не можеш да ме търпиш такъв, на мен си ми е добре така"...или другия момент е, с тези думи да те кара да го съжалиш, но не й да го промениш! Няма смисъл! Ако нещата се задълбочат и се стигне до деца и по-сериозни отговорности, той няма да е в състояние да ти помага, а с пиенето даже напротив ще ти пречи.. За това, най-добре си тръгвай, спаси себе си... той щом не иска д си помогне, ти не можеш да направиш нищо...ако ще и света да обърнеш. ;)

Отговори на Жени799

Жени799

Жени79931.03.2013, 00:12:17 ч.

Реплика към Елита

ти в ПМЦ ли си бе, мила?! натрисала го била, такава била, онакава била.. я се прочети ти каква си отстрани... изкукала невротичка хваната в лош момент. ;)

Отговори на Жени799

Estella_K

Estella_K26.03.2013, 20:54:02 ч.

Мило мимиче, няма значение дали приятелят ти сега е пияница или вече е алкохолик. Ако не е ще стане. С годините ще пие все повече. Обърни внимание, че когато му казваш, че не искаш да го гледаш пиян, той ти отговаря: "Права си да ме напуснеш", а не ти казва, че ще спре да пие за да не го напуснеш. Повече от ясно е, че той избира алкохола пред теб. С времето ще предпочита алкохола пред каквото и да било друго. Ако искаш да си съсипеш живота продължавай да стоиш с него, но няма да го промениш. Спасявай се докато е време!

Отговори на Estella_K

Добави коментар »

«123»

Коментари за "Лошо пиянство или алкохолизъм?"
Страница 1 от 3 • Коментари 25

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.