«1234567»

69 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Hi :-)

Hi :-)09.11.2007, 16:51:28 ч.

МЕЛБРОЗИЯ и СОЯ ВИТАЛ ! И лекар! ЛЕКАР! ЛЕКАР!

Отговори на Hi :-)

Ида

Ида09.11.2007, 15:01:37 ч.

купете си от аптеката СОЯ-ВИТАл

на мен само това ми помогна

Отговори на Ида

Zoza

Zoza09.11.2007, 13:59:53 ч.

Аз почти година търпях дискомфорта на започващата менопауза. Цикълът ми стана нередовен, нямах някакви много нетърпими горещи вълни, но пък такава депресия ме налегна, че всичко ми стана безразлично и не ми се живееше. За сведение, карам 47 - та си година. Отидох при некаква млада местна гинеколожка, която само ме погледна на видеозон и каза - мда, затихваща функция на яйчниците, влизаш в менопауза. Като я питах, не трябва ли нещо да пия все пак за туширане гадните странични ефекти на климакса, тя ме изгледа презрително и отсече - не е нужно! Вярно е, че не приличам на измъчена от горещи вълни лелка, ама ... Та още на другия ден седнах на компа и изръчках Интернет, четох по форуми, по виртуални аптеки и си "написах" сама рецепта - соявитал, това са изофлавонни таблетки на билкова основа, разбира се, и Ентеросан основен, соявитал вземам по две на ден, а Ентеросан по една. В допълнение, позасилих спортуването и си наложих филосовията на непукизма, или поне се опитвам. И това вече няколко месеца, имам си и цикъл чат-пат, никакви горещи вълни и депресии. Но може би когато се ориентирам към някой по-свестен гинеколог, ще отида за някой и друг допълнителен съвет.

Отговори на Zoza

Seesun

Seesun09.11.2007, 13:39:54 ч.

Аз сьм на 45г но влиазох в менопауза на 38 По лекарско предписание вземах хормон таблетки в продулжение на 6м и си нанесих страхотни проблеми тьй като имах бучки ж гардитекоито нараснаха двойноВзех не6тата в свои руце след дьлго 4етене ре6их да пробвам с ФЕМИНОРМ Ефецтьт дойде на 2-3 месец и до ден днешен го пия и се чувствам отлично-изчезнаха ми и вьлни и нервно напрежениеГорещо го препорьчвам на всички в това положение

Отговори на Seesun

D

D09.11.2007, 13:32:49 ч.

Здравей, аз съм на 42. Имам същия проблем от известно време - от 1 година. Не ми влияят добре хормонолните препарати - дори и фитохормоните. Затова опитах с йога. Наистина съм много доволна - край на топлите вълни, на раздразнителността и нервите. Ако има някъде салон за йога край вас - опитай! Със сигурност няма да ти повлияе зле

Отговори на D

:-0

:-009.11.2007, 13:15:41 ч.

Най-добре се консултирай със специалист Преди време правих рекламите на НовоНордиск-фармацефтична компания и те рекламираха лекарства точно за това състояние при жените

Отговори на :-0

Венета

Венета09.11.2007, 12:57:23 ч.

Аз съм на 45 г. лекар ми изписа хапчета Фемовита. Пиех ги 3 месеца, но нищо. След това една позната ми каза за Ремифемин. Започнах да ги пия и дотук с вълните. Пробвай. Те са на билкова основа.

Отговори на Венета

Кари

Кари09.11.2007, 12:55:10 ч.

Мои близки са много доволни от следните препарати към които прибегнаха след неприятни странични ефекти от прием на хормонални лекарства /копирам/:

" Има ли решение проблемът "менопауза"? Напредналата медицина предлага два избора: прием на синтетични хормони или на природни продукти, наподобяващи женските полови хормони. Синтетичните хормони имат редица противопоказания и могат да провокират рак на млечната жлеза, сърдечно - съдови заболявания и тромбоемболични усложнения. Разумната алтернатива за преодоляване на неприятните симптоми при менопауза е новото поколение природни продукти на "Борола"- "Феминорм" и "Феминорм Дуо". Това са мощни фитоестрогени, които възстановяват хормоналния баланс в организма без нежелани ефекти и противопоказания. Те неутрализират най-честите симптоми: топли вълни, изпотяване, раздразнителност, тревожност, безсъние, затлъстяване, сексуални смущения, атрофия, изсушаване на кожата и лигавицата. Заедно с това природните продукти "Феминорм" и "Феминорм Дуо" предотвратяват загубата на костна маса (предпазват от остеопороза), подобряват еластичността на кръвоносните съдове и намаляват холестерола (бариера срещу сърдечно-съдови усложнения). Положителен ефект се наблюдава при 70 % от жените, които ги използват ежедневно. Резултатът при "Феминорм" настъпва обикновено след 4 седмици, а при "Феминорм Дуо" - след 15 дни." Разбира се, редно е да се консултираш с лекар преди да решиш кое е най-добре за теб. Успех!

Отговори на Кари

Seagul

Seagul09.11.2007, 12:36:21 ч.

Не познавам проблема в дълбочина, откровено казано, но знам, че за периода на менопауза има различни "лекарства", които помагат в няколко аспекта: за справяне с кривите настроения и топлите вълни (хормонални препарати), за поддържане на костната система, която в този период става уязвима, а също и такива за справяне с влагалищната сухота и последващите сексуални проблеми. Въобще в днешно време в тази преходна възраст не е задължително да преживяваш целия този дискомфорт, да съсипваш сексуалния си живот и да се превръщаш в терор за околните. Има си средства за всичко. Казвам "лекарства" в кавички, защото на практика те не лекуват нищо, а просто помагат по-лесно да преминеш през този период на промяна, без да страдаш от всичките негативни ефекти.

Потърси съдействие от добър лекар!

Успех!

Отговори на Seagul

Me

Me09.11.2007, 10:42:29 ч.

Майка имаше такъв проблем.Оказа се,че го е наследила образно казано от баба ми, която също е с ранна менопауза.С подходящо лечение от специалисти тя удължи цикъла си с пет години,което никак не е малко.Така че-иди на лекар!

Отговори на Me

Добави коментар »

«1234567»

Коментари за "На 40 менопауза"
Страница 6 от 7 • Коментари 69

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.