«1234»

36 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

buba_v

buba_v22.03.2017, 16:12:35 ч.

Авторката,какво се случи с теб,оправих а ли се нещата?

Отговори на buba_v

Sofianite

Sofianite22.02.2017, 19:01:13 ч.

Реплика към Ziggi

И аз това си помислих. Аз лично бих се почувствала некомфорнто ако един мъж още на първата среща ми подари нещо такова...нищо че са си писали дълго време. Освен това, авторке, ти реално не го познаваш. Прекарала си една кратка коледна ваканция с него. Чата по интернет не се брои - всеки може да ти разправя това и онова online, но да живееш с някой е нещо съвсем различно. Ти сама каза че като сте били заедно сте се дразнели и карали. Ако още в началото е било така, представи си какво щеше да бъде след няколко години. Не знам, може и наистина да е държал на теб, но явно по една или друга причина не се е получило. Случва се. Не си внушавай че е единствения мъж за теб и че няма пак да стрещнеш друг. Пък и ти в момента май не знаеш какво искаш. Първо се научи да бъдеш сама, изчакай да мине време от предишната ти раздяла и не бързай да се втурваш в нова връзка. И в никакъв случай недей да хукваш по чужбина след който и да било. Помисли и за детето си, то няма да го преживее леко, пък и ако нещата не се получат съвсем ще се оплеска положението. Ти не си героиня в турски сериал, така че не се вживявай в сантименталности ами мисли трезво. Желая ти успех!

Отговори на Sofianite

Viksss

Viksss12.02.2017, 05:53:19 ч.

Хах всичко вие било супер обаче сте се карали,тъпо е,е как да го разбирам тва-прекарали сте си ок обаче сте се скарали след тва,е за какво,когато всичко вие било перфектно?Стана ми смешно от твоята история ,няма никакъв смисъл!

Отговори на Viksss

Ziggi

Ziggi23.01.2017, 16:38:15 ч.

Прости си. Винаги си прощавай! Вероятно това твое поведение е било повлияно от скорошния ти развод. Дай си време, то лекува всичко. Не ви е било писано да сте заедно.ако щеш-въпрос на карма.

.

Отговори на Ziggi

galiana88

galiana8823.01.2017, 13:11:11 ч.

Не знам аз каква съм, той също вече. Знам само че аз сгреших, и не подходих нормално, и не го взех на сериозно. И той ми го каза сега същото. Когато знам че аз съм виновна, не мога да си го простя.... И вместо да го забравям, да не мисля за него и да се правя че нищо ми няма пред хората, съм на пърчета вътрешно, и не мога да изляза от това състояние. Обвинявам се постоянно. Мисля за него, не ми дава мира. Днес се събудих, и вече не издържах на напрежението, и плаках, много плаках за първи път, а до сега се правех на силна. Надявам се с сълзите, след като свършат те, да свърши всичко и с тях, и отново, да съм цяла, сега съм разбита. Влюбиш ли се в някой, който не те иска, това е ада.. Една несподелена любов, една жена влюбена, но забравена, и ненужна, и нежелана, отхвърлена... Ще стане есин месец, от както не съм го виждала, всичко ми е пред очите. Постоянно ми изплуват, нашите хубави моменти, и всичко което ми е писал, и казал. Не мога да го забравя, и да го пусна, не още. Навсякъде и в всеки виждам него, няма друг, само него..

Отговори на galiana88

Вълчица

Вълчица23.01.2017, 06:37:40 ч.

galiana88, от всичкото четене дето го четох оставам с впечатление, че ти си очаквала от този мъж като дойде да ти даде някаква гаранция, че връзката ви ще е за цял живот, че той винаги ще е на вълна романтика и т.н. И понеже не си получила такава гаранция си се държала меко казано идиотски... Вярвам ти - не ти вярвам, искам те - не те искам, ще се получи - няма да се получи... Е от такова чудо небесно и аз бих избягала...

Ти как си я представяш тази гаранция? Договор някакъв? Брак? Залог някакъв???

Вече си била женена и виждаш, че и брака и наличието на дете не са гаранция за връзка до живот. Каква гаранция очакваш? И защо изобщо очакваш някаква гаранция??? Така ще отблъскваш всеки следващ потенциален партньор...

Аз се разведох на твоите години и бързо схванах тази простичка истина, а именно, че никога няма гаранция... Другата истина която разбрах е, че силните страсти са само химия (феромони) и бързо отминават. А любовта - тя се гради. Точно така - гради се като къща. Поставяш основите и после тухла по тухла и с много компромиси и от двете страни.

Развела си се скоро (поне така пишеш)... Дай си време - не бързай от една връзка да скочиш в друга. Изживей една-две авантюри с ясното съзнание, че просто искаш да ти е хубаво без да се обвързваш. Това ще ти даде опит. И едва тогава си избери партньор, но не на база феромони, а с ум. Избери човек с твоите разбирания, със сходен на твоя морал и си градете връзката и правете компромиси. И пак не тръгвай с мисълта за гаранции някакви. В тоя живот нищо няма гаранция.

Сигурно звуча грубо, но говоря от личен опит. Преди време всичко това ми го каза (или по-скоро ми го накрещя) мой близък приятел който вече не е между живите, но ми помогна много и съм му благодарна.

И спри да му пишеш на този. Дори и да те потърси пак няма да се получат нещата. Той вече е решил, че не знаеш какво искаш и няма да си промени мнението за съжаление.

Отговори на Вълчица

Tim

Tim18.01.2017, 12:52:15 ч.

" Вманиачила съм се,нз след вс,как да продължа,и да го пусна,не мога още..."

:) :) :) :) Купуваш една мъжка кукла, гледай да е по- евтина, за да не се набуташ излишно.Отиваш си у дома. Няма смисъл да ти казвам да мислиш за него, защото ти и без това го правиш. Излизаш на балкона, ако живеете по- нависоко, ако ли не се качваш на покрива, поглеждаш да не минава някой отдолу и запокитваш куклата с всичката си сила към тротоара. Счупен и е пуснат със сигурност!!!!!

Почти така съветват психолозите, ако речеш да платиш, за да те съветват. Тяхното е свързано с писане, ако искаш за по- сигурно изпробвай и него. Изливаш си душата не пред любимия, за да не те блокира отново, а на лист хартия. Безопасно е и само ти си знаеш как и колко се излагаш. Пишеш, пишеш и смачкваш листа с яд, хвърляш го в кошчето, в тоалетната, където ти душа иска. Проблема вече го няма.

Ти си чисто нова, весела и спокойна.

Книгата обаче я купи веднага и прочети отново веднага. Тя освен поучителна е и завладяващо интересна!

Ако имаш още душевни терзания , не се стеснявай,тук сме. Ама ако ти е възможно спри с това ще пиша - няма да пиша, че ще получим морска болест с това постоянно вълнение от едната в другата посока.

Успех в самоконтрола :) :) :) :)

Отговори на Tim

Tim

Tim18.01.2017, 12:30:48 ч.

Е добре де, нали те е блокирал. По къде ти се иска да лазиш на колене пред него. И такава лазеща и молеща се за внимание ти как си мислиш, ще те заобича отново ли ?!

Та той точно нескончаемият ти брътвеж блокира. И аз да съм и аз ще избягам от това натрапване съчетано с брътвеж.

Я не продължавай да се излагаш, че като се съвземеш след време ще се плюеш в огледалото.

Виж какво, чувала си думата самоконтрол, нали? Ами хайде де, прояви го.

Препоръчвам ти като начало книгата "Мъжете си падат по кучки" от Шери Аргов.

Купи си я ,чети я с химикал в ръка и ще разбереш не само защо те е блокирал, а и къде си сбъркала с него.

И го остави вече на мира, да не е само той в света! Какво си се втренчила в него! Като ти просветни е прогледнеш ще се чудиш какво толкова си му харесвала на този непознат мъж.

Отговори на Tim

galiana88

galiana8818.01.2017, 12:23:49 ч.

Хах Саша, имам нужда някой да ми го изкрещи, или да ми удари шамар, за да се съвзема и да изляза от това състояние.Хайде всички вие, кажете ми го.... Коя книга ще ми препоръчате за мъжете и жените? Добре ако продължим да си пишем, и говорим, може от някъде да се случи чудо, и да си промени мнението, и решението за мен. Аз няма да казвам нищо, но ако той започне да ме търси, какво? Защото си го мисля, тъй като уж снощи, ме блокира, а днес ми писа. Може пък да е останало нещо от негова страна, и да не съвсем вс изгубено. Как ми се иска един ден да ви пиша, че вс завърши с щастлив край,и да не съм така..

Отговори на galiana88

Sasha

Sasha18.01.2017, 11:53:39 ч.

Реплика към galiana88

„Даже съм готова, да му се моля, да ми даде още един шанс.” >>>>>>>

НЕ-Е-Е-Е-Е-Е-Е!!! Не се моли! Ако се познавахме и бях до теб, това щях да направя. Щях да ти изкрещя така, че да го усетиш като шамар.

Ти сега не си това, което си. Попаднала си под влиянието на някаква обсебеност и каквото и да НАПРАВИШ, то ще е против теб. Единственото, което има значение в момента за теб Е, да започнеш да търсиш път да се измъкнеш от това състояние. В това болестно състояние, всяко твое действие в насока – „Как да го върна???”… ще е още едно и още едно и още…. камъче по себеуважението ти, ще е още един и още един и още…. камък по психическото ти състояние, а от там и по здравето ти. И няма да го върнеш… Не, по този начин – няма.

Но това не те интересува – Нали? Теб те интересува само… Как да си го върнеш? Къде ще го върнеш? Какво ще върнеш? Думите му или него? Та той е на хиляди километри от теб? Ако нещо може да се промени, то става с действие, а не с думи. Думите не променят нищо, думите не могат да въздействат при такива обстоятелства. Те могат само да направят това, което е направил той. Да те блокира. Да спре безкрайните ти въпроси, обвинения към него или към теб? Той не иска да отговаря, той не иска да се оправдава. Той не иска тази плеяда от думи, които не правят нищо, освен да му образуват нерви.

„Дали да пробвам с още нещо за последно,да опитам и да знам,или вече няма смисъл?” >>>>>>>>

ЗНАЙ! Просто знай, че НЯМА СМИСЪЛ. Даже този човек да се съгласи, да продължите да си пишете, вече няма да бъде така, както е било преди да дойде в България. Буквално ще смучете от пръстите си, за да си кажете някоя галеща думичка. Тази чернилка, която сте образували, ще стои…

„Знам че не тр да му се моля, и притеснявам, като той не ме иска, но не мога да го приема, че е в мен проблема..” >>>>>>>

След като и ти знаеш, че не трябва да се молиш, значи знаеш до къде ще те докарат молбите ти. До позицията на окаяна героиня от сапунен сериал. А ако има проблем, то той е и в двамата. Не приемай, че е в теб. Приеми, че и двамата сте сгрешили.

Вие не сте в едно населено място. А това просто трябва да си го набиеш в главата.

И накрая… може би не сега, защото сега приоритет трябва да е, да се съвземеш, да се измъкнеш от това депресивно състояние, И едва тогава да обърнеш внимание познанията си. Както ти е казала Кеви – да започнеш да опознаваш разликата между мъжкият и женският начин на мислене. С твоето поведение след като той си е заминал, ти си му дотегнала много. Няма да го анализирам какъв е той, защото това не е от значение. Който и да е мъж в тази ситуация, щеше да търси начин ДА ТЕ СПРЕ… Да спре този порой от думи, въпроси и обвинения… а накрая и молби. Молби за какво? За продължаване на сладките и любовни думи. Е, да ама мъжът не може да обича безкрайно по чата… той иска действие, той иска докосване…

Той е спрял думите ти по неговия си начин… друг щеше да го направи по друг.

И… ако можеш – прости си. Допуснала си грешки, но не си виновна. Няма престъпление, за да си вменяваш вина. Просто грешки, които е добре да те подтикнат да започнеш да променяш погледа си върху взаимоотношението Мъж – Жена.

Отговори на Sasha

Добави коментар »

«1234»

Коментари за "Моят коледен подарък"
Страница 1 от 4 • Коментари 36

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.