«12345678910111213141516171819202122232425262728»

275 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Ziggi

Ziggi24.02.2017, 18:36:59 ч.

Браво Кер, чудесно си го написала. Точно така е. Към качествата на жената бих добавила и интуиция.

Отговори на Ziggi

danimin

danimin24.02.2017, 16:43:03 ч.

Браво Кер! Написала си го страхотно, много добре си го обяснила. Направо няма какво да се добави и всичко ще бледнее след твоя пост. :)

Отговори на danimin

Kevi

Kevi24.02.2017, 15:59:15 ч.

Реплика към herkules

" Голяма сладурана си! Сега вече нещо започна да ме човърка от вътре. Това момиче, с този красив аватар, дали наистина ще отдели от безценното си време, за да ми помогне? Защото тъй като се гледам, сигурно ще имам нужда от помощ! :)))"

Да, така е, повечето хора, които умеят да виждат го забелязват. Косата е едно към едно с моята, както и овала и миловидността на лицето.

Тематиката, която е обсебила твоето внимание, не е от областта на моите интереси. За мен е без значение кой е по- интелигентен, по- силен, по- издръжлив и прочие. За мен е важно мъжете да разберат, че жените сме привлечени най - вече от мъжкият успех . Той е най- мощният афродизиак. И това не е от меркантилност, а защото искаме някой по- добър от нас за нас самите и за децата си. Това е.

И понеже рядко влизам за да чета и коментирам тук поради липса на достатъчно свободно време . Бъди здрав. :)

Отговори на Kevi

mystifier

mystifier24.02.2017, 14:47:24 ч.

Реплика към Kep

"А що касае силата и интелигентността-да,мъжът ги има в повече от жената. И понеже е по интелигентен от нея го разбира прекрасно,но не ѝ се противи,а точно обратното-чувства се щастлив и пълноценен".

Олеее,Кер с тези ти думи ти си навлече омразата на доста жени от този сайт. Сигурно вече си прокълната от няколко от тях. Аз те поздравявам за тази твоя откровеност,но искам да те попитам ти чувала ли си подобни мнения и от други жени. Ако и други жени споделят такова мнение,че мъжката интелигентност е на по-високо ниво,това ще означава,че все още има трезвени жени. Тези които отричат разликата в интелигентността между половете наистина са в голяма грешка,но никога не искат да кажат защо няма жени изобретателки от световно значение. Аз казах,че има различни видове интелигентност,но най-важната е тази във високите технологии,които изобретения движат прогреса на човечеството и правят живота по-лесен в много сфери. Тук жените се оправдават,че не са имали възможност да учат до преди 100-тина години,но това не е релно оправдание. Щом могат сега да учат във всички професии в университетите,защо не правят изобретения в избраните от тях професии. Защото да изобретиш нещо трябва да имаш много голямо въображение. Ако един мъж изобретява нещо,той си го представя в съзнанието как това нещо ще изглежда и как ще работи. Дори Айнщайн казва,че: "Истинския признак на интелигентност не е знанието,а въображението",разбира се съчетано със знание. Няма жена изобретателка от световно значение,нито световно известна жена философ. Всичко е въпрос на много дълбоко проницателна мисъл. Факти колкото си искаш. Човешкият прогрес го потвърждава.

И както казва Херкулес: "Женската сила се крие в женската слабост. И жената е силна,само когато е слаба".

Дори и моя голям приятел Карл Маркс когато го питали какво харесва в жената отговорил: "Нейната слабост".

Това е истината. Една жена която се примирява с ръководещата роля на мъжа в живота с разбиране (не мъжко диктаторство),тя ще бъде обгрижвана от него в семейния живот. Такова семейство ще бъде щастливо.

Отговори на mystifier

herkules

herkules24.02.2017, 13:59:38 ч.

Реплика към Kep

Възможно е да съм такъв, но съм с добри намерения! Или поне аз така мисля.

Отговори на herkules

Kep

Kep24.02.2017, 13:57:00 ч.

Реплика към herkules

Аз никога не съм те смятала за лош, не знам защо си с такива впечатления. Просто си падаш малко провокатор :)

Отговори на Kep

herkules

herkules24.02.2017, 13:21:41 ч.

Реплика към Kep

"Видя ли как се разбрахме с теб? :) Со кротце, со благо и без кютек :) Няма нужда от нападки и обиди."

Така си е. А, ти разбра ли сега, че не съм чак толкова лош, колкото искат да ме изкарат тук? Да не се окаже, че точно такива като мен ги е грижа много повече за женското здраве и благосъстояние, от колкото самите жени?

Отговори на herkules

Kep

Kep24.02.2017, 12:49:44 ч.

Реплика към herkules

"Този мъж, който е изоставил сина си не е никакъв мъж."

Той не го изостави, ние го изоставихме. Но това е частен казус :)

Видя ли как се разбрахме с теб? :) Со кротце, со благо и без кютек :) Няма нужда от нападки и обиди.

Отговори на Kep

herkules

herkules24.02.2017, 12:00:45 ч.

Реплика към Kep

Браво Кер! Не знаех че имаш син. А начинът ти на мислене и действията ти напълно съвпадат с моите. Ами че аз искам точно тези неща от жените, които си изброила при отглеждането на сина си. Този мъж, който е изоставил сина си не е никакъв мъж. Всичко може да се изостави на този свят, но синът-наследник никога! Вярно е, жената е прецакана, но не от мъжа Кер, а от природата. Само че нейното негодувание е срещу мъжа, завиждайки на превъзходството му. Това е и основната и грешка. Тя тръгва да се бори директно с мъжа в битка, която предварително ще е загубена за нея. А женската сила се крие в женската слабост. И жената е силна, само когато е слаба. Всеки мъж, дори и голям гадняр да е, ако види че друг мъж малтретира жена, инстинктивно би и помогнал. Аз съм го прави много пъти, въпреки че тук ме смятат за голям женомразец. Обич, нежност, ласка, добра дума и секс са непобедими женски оръжия. И най-умния и физически силен мъж няма шанс срещу тези оръжия. Само че вместо тези оръжия, жената е решила че може с мъжки оръжия да се изправи срещу мъжа. И точно там и е грешката, а утопичната идеология я насърчава точно към това. Вамбулка ми подари една индийска притча, която ме разтърси из основи.

"ПОЗВОЛИ Й ДА ТЕ ПОКОРИ. ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА БИТКА В ЖИВОТА, КОЯТО СЕ ПЕЧЕЛИ, САМО КОГАТО Я ЗАГУБИШ..."

Това е много мъдра мисъл за мен, над която като се замислих и видях живота си като на филмова лента, от преди 25 години. Защото позволих на едно красиво момиче да ме покори, и сега разбрах какво съм спечелил.

Отговори на herkules

Kep

Kep24.02.2017, 11:17:24 ч.

Реплика към herkules

"Ти предполагам ще защитаваш женската кауза, че жените решили да излязат от сянката на мъжете и имали желание да станат равни с тях"

Пак си в грешка, Херкулес, за нищо на света не бих защитавала подобно нещо. Аз никога не съм искала да бъда равна с мъжете. Далеч по-удобно и комфортно бих се чувствала в първичната си роля на жена. Не знам дали знаеш, но аз имам син, който отглеждам сама. Още от много малък му набивам в главата, че мъжът е по-силен, по-смел, по-можещ, по-знаещ от жената и именно заради това трябва да я защитава и да се грижи за нея и никога, по абсолютно никакъв повод да не й посяга. Уча го на отговорност, към себе си и останалите. Защото искам да стане функционален мъж. Така поне ще има шанса да си намери функционална жена. Според теб, ако бях феминистка, дали щях това да му набивам в главата? Нищо, че на мен ми се наложи да стана дисфункционална по принуда, все пак искам той да е нормален. И да стане мъж поне колкото мен :) а не като баща си.

Имайки предвид изконните функции, жената винаги е прецакана. Както е видно, мъжът може и да клинчи от функциите си без особени последствия. Всъщност доста особени са - само в негов плюс. Докато жената няма как да избяга от отглеждането и възпитанието на детето си след като вече го е родила. Може би заради това доста жени не се навиват да родят дете. Защото няма гаранция от страна на мъжа - днес е тук и работи, утре - удари го хормона и побегне с някоя млада кифла... Но децата си остават и си искат грижите. Защото аз лично не съм чула някой мъж да е избягал с децата си :) Докато доста жени го правят. Та жената по начало си е прецакана. И защо й е да се прецаква още повече, изземвайки и мъжките функции? Не че не може да се справи с тях, напротив. Но това истинската жена го прави само когато е принудена. Не по собствено желание.

А що касае силата и интелигентността - да, мъжът ги има в повече от жената. Но пък жената разполага с такива оръжия, пред които всеки мъж е безсилен - обич, нежност, ласка, добра дума... ако щеш и секс дори. Нищо, че мъжът е по-силен физически, жената винаги ще може да го покорява. В добрия смисъл на думата. И да му бъде опора и да му дава криле, за да бъде още по-по-най. Както казва мъжът до мен - за какво ми е изобщо да правя нещо, ако насреща ми няма една жена, която да ми каже "Браво, евала, благодаря ти". Ей така со кротце, со благо, и без никакъв кютек, мъжът става подвластен на жената :) И понеже е по-интелигентен от нея го разбира прекрасно, но не се противи, а точно обратното - чувства се щастлив и пълноценен. Двата пола просто се нуждаят един от друг неистово, стига да успеят да запазят изконните си роли и функции. Започнат ли да си разменят шапките, започват скандалите и проблемите.

Отговори на Kep

Добави коментар »

«12345678910111213141516171819202122232425262728»

Коментари за "Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?"
Страница 1 от 28 • Коментари 275

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.