«123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990»

900 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

herkules

herkules15.03.2017, 09:53:47 ч.

Реплика към Ziggi

Зиги, благодаря ти още веднъж. Наистина ми стана доста интересно. Мислейки по абстрактно върху темите, възприемаш написаното като анафора. Не само за аурата и чакрите, всички са интересни. Астралното пространство ме заинтригува най-много!

Поздрави!

Отговори на herkules

herkules

herkules15.03.2017, 09:44:12 ч.

Реплика към Bambulka

"Да се дефинира доброто като научно понятие с конкретни параметри е невъзможно, така че не искай това от мен. Мъдреци и учени не са успели, та аз ли... Все пак, в човешките нагласи доброто има форма и визия и то при никакви обстоятелства не включва да пожелаваш смъртта на ближния си."

Че аз кога и къде съм пожелавал смъртта на ближните си (ако визираш мен)? Винаги съм твърдял обратното и отново го твърдя, че бих дал живота си за тях, ако се наложи. За някой доброто се възприема като зло, а злото като добро, според индивидуалната нагласа, без значение от формата или визията. Интерпретацията е съвсем друго нещо. Добро и зло са двете лица на една и съща монета. Ако нямаше зло, как щяхме да определяме колко добро е доброто? Знам, че изобщо не ти харесва философията ми, но аз смятам феминизма за огромно зло, и за това искам смъртта му, за да възтържествува доброто, според моя поглед върху живота.

" Не знам защо подлагаш на съмнение грижите на баба си като добрини, защото те СА такива. Вероятно защото не знаеш, че свинската мас всъщност е полезна, а и по онова време картофите не бяха "обогатени" с изкуствени торове, нито в брашното за банички-тиганички имаше подобрители."

Никога не съм се съмнявал в добронамереността на баба ми. Аз най-много си я обичах от всички. А, за полезността на свинската мас отдавна ми е известно, но в нормални количества. За това много рядко у дома ползваме продукти от хранителните магазини и се снабдяваме с храни от село, произведени без торове и химически препаранти за защита от инсекти.

"Да имаш различно мнение и да умееш да го изкажеш са две различни неща, Херкулес. Нямам против различното ти мнение, но имам възмущение от начина, по който го поднасяш. Ти толкова си можеш, аз по някое време вероятно ще свикна с прокобите ти и няма да се впечатлявам, а и никой не ме е вързал насила тук все пак"

Бамбулче, различното ми мнение е отдавна известно на всички, които ме познават. Сигурно мога да го изкажа и по друг начин, но да речем че не искам. Начина по който го поднасям ми се струва по-убедителен, а и в споровете между мен и останалите, ще трябва да отбележиш и начина на изразяване на опонентите ми, а не само моите, защото добрият тон трябва да е еднакво добър и за двете страни в спора.

"И понеже тръгнах от обсъждане на доброто, ще завърша пак с него като ти отправя един непоискан, но пък искрен и добронамерен съвет в три изречения, а ако и сега не ме разбереш, си е за твоя сметка.

Мери си приказките и не дърпай дявола за опашката! Не трупай с думи върху себе си и най-вече върху близките си тежък товар от изпитания! Животът е мощен учител, който рано или късно непременно ни среща с това, което силно отричаме или мразим и ни кара да се отвратим от онова, към което сме пристрастни и на което много държим!"

Сигурно ще ти се стори странно, но винаги съм обръщал голямо внимание на коментарите ти, и ми е било много приятно да ги чета, усещайки добронамереността ти към мен, въпреки негативното ми отношение към жените, имайки предвид, че си жена. Бъди сигурна, че те разбирам напълно! За първото изречение по нашия край си имаме приказка: - "Рогатия", когато си нямал работа, онождал децата си! :) За останалите ти две изречения вече съм почнал да се замислям, а и Зиги също ми даде препоръка, относно грешната ми представа за живота и смъртта.

Отговори на herkules

Bambulka

Bambulka15.03.2017, 01:12:12 ч.

Реплика към herkules

Да се дефинира доброто като научно понятие с конкретни параметри е невъзможно, така че не искай това от мен. Мъдреци и учени не са успели, та аз ли... Все пак, в човешките нагласи доброто има форма и визия и то при никакви обстоятелства не включва да пожелаваш смъртта на ближния си.

Не знам защо подлагаш на съмнение грижите на баба си като добрини, защото те СА такива. Вероятно защото не знаеш, че свинската мас всъщност е полезна, а и по онова време картофите не бяха "обогатени" с изкуствени торове, нито в брашното за банички-тиганички имаше подобрители.

Да имаш различно мнение и да умееш да го изкажеш са две различни неща, Херкулес. Нямам против различното ти мнение, но имам възмущение от начина, по който го поднасяш. Ти толкова си можеш, аз по някое време вероятно ще свикна с прокобите ти и няма да се впечатлявам, а и никой не ме е вързал насила тук все пак.

И понеже тръгнах от обсъждане на доброто, ще завърша пак с него като ти отправя един непоискан, но пък искрен и добронамерен съвет в три изречения, а ако и сега не ме разбереш, си е за твоя сметка.

Мери си приказките и не дърпай дявола за опашката! Не трупай с думи върху себе си и най-вече върху близките си тежък товар от изпитания! Животът е мощен учител, който рано или късно непременно ни среща с това, което силно отричаме или мразим и ни кара да се отвратим от онова, към което сме пристрастни и на което много държим!

Отговори на Bambulka

Ziggi

Ziggi14.03.2017, 21:49:05 ч.

Реплика към herkules

Херко, всеки има право на свое мнение, разбира се. Според мен като се избегват крайности, всичко е ОК.

Сайтът е интересен и има много теми, Събрани на едно място. Повечето са и написани като статии, така че се четат бързо. Интересен е тестът за аурата на човек, за чакрите и пр. Има и за кармата, и прераждането на душата. Мисля, че Марчела коментираше във форума тук една от темите в сайта.

Отговори на Ziggi

KFresh

KFresh14.03.2017, 21:11:16 ч.

Реплика към herkules

Ами те налъмите цъфнаха, Херко...я гледай: [Линк]

Отговори на KFresh

KFresh

KFresh14.03.2017, 20:29:06 ч.

Реплика към herkules

Тази част от "Матрицата" я пуснах, не за да те изпитвам на английски. :)

А според мен - по-скоро жена ти те познава "задочно", а ние тук виждаме именно истинското ти лице. ;)

Отговори на KFresh

herkules

herkules14.03.2017, 20:14:10 ч.

Реплика към Bambulka

"Поуката: Мисълта се материализира. Формираме живота си чрез начина си на мислене. Приемете като правило да мислите само добро."

Интелектът ти в тази насока е далеч над моя, признавам си го! Индийската притча ме остави без дъх, а тази тук, отново ме кара да се замисля! Да речем че си права, понеже обратното не може да се докаже! Как да разграничаваме доброто от злото, за да мислим само за добро? По някога мислейки че правим добро, всъщност правим зло. Ще ти дам пример с баба ми някога, която много обичах. Грижеше се за всички ни с голяма обич. Готвеше най-разнообразни ястия със свинска мас и всичко пържено с много мазнина, картофи, банички-тиганички, и ред други лакомства, които всички обичахме. Всичко правеше за добро, защото много ни обичаше, и ние нея. Никой тогава не знаеше за вредата от пържените и много мазни храни. Бамбулке, не знам до колко е вярна приказката за непоисканото добро, но по някога ние искаме и вършим нещо, което смятаме за добро. Ти си се омерзила от коментарите ми към теб, а аз казвайки мнението си, си мислех че върша нещо добро! Никой не обича лекарствата, защото са гадни и горчиви, но са необходими за лечението на всеки болен, ако изобщо има лечение с лекарства и не се наложи хирургическа намеса!

Приятна вечер!

Отговори на herkules

herkules

herkules14.03.2017, 19:52:47 ч.

Реплика към Ziggi

Ziggi, то е ясно че се шегувам, ама само на този който му е ясно. На разни индивиди с докторски степени на латински, ще им е много трудно да го разберат, и ще ми пратят санитари, за да ме дезинфекцират!?! :D Жалко че тук няма емотикони, та след моите приказки да има пръскащи се от смях човечета, за да бъда по-лесно разбираем. Думите ми не винаги имат общо с мислите ми, но коментарът ти малко ме стресна. Ами ако си права? Не съм вярващ в такива неща, но никога не изключвам вероятността, те да съществуват. От малък обичам фантастиката, и за това днес техниката ми е хоби и професия. Разгледах набързо сайта, който си ми дала и ми стана доста интересно. Надявам се, когато остана свободен да се пообразовам малко, че много съм зле в тази област. Ziggi, аз може да съм краен, брутален, отвратителен сексист, ориенталец или какъвто искате ме наречете, но не може да отричате много от истините, казани от мен, макар и по много гаден начин. Фреш ми проведе изпит по английски, в другата тема за жената, дето е нищо без мъж, с клипчета на "Матрицата"! Аз знам че английският ми разговорен е много зле. Малката ми дъщеря ми се смя веднъж, като разговарях с едни холандци (мъж и жена сектанти някакви) и каза че съм говорел английски както циганин български. Но ме успокои, като каза, че те били още по-зле от мен. Матрицата е огледало на нашия съвременен свят, и малко хора осъзнават, че днес всички живеем в матрицата. Самостоятелни единици като мен протестират по свой начин, но остават само протестите им. Никой не може да победи системата, но с общи усилия тя може да се промени. Бамбулка, както и останалите жени тук не харесват философията ми, познавайки ме задочно. Всеки човешки индивид си има своя собствена философия, наречена мироглед. По някога казвайки на нещо "НЕ", в същност казваме "ДА"! При продължително общуване в среда с различни индивиди жестове, и говор стават разбираеми за всички. Аз се регистрирах тук преди близо четири години. Спорили сме по много въпроси . Де с метафори де наистина, би трябвало да се познаваме, поне тези с които отдавна разговаряме, кога се шегуваме,. Старал съм се да не обидя с грозни думи никого индивидуално, за това винаги съм обобщавал, говорейки зле за женския пол. Вярно е! Зле говоря за него и изтъквам грозно всичките му недостатъци, защото те не са никак малко, за претенциите които той има, сравнявайки се с мъжете. По добре ли ще е да величая жените, пръскайки се от куртоазия, да се самозабравят и да не виждат по-далеч от носа си? Времето днес е много динамично, и се мени с голяма скорост. За една болест не се ли вземат мерки днес, утре вече може да е късно!

Отговори на herkules

Ziggi

Ziggi14.03.2017, 17:43:02 ч.

Реплика към Bambulka

Да, Бамбулче, точно така е.

Отговори на Ziggi

Bambulka

Bambulka14.03.2017, 16:46:35 ч.

Реплика към Ziggi

"Само исках да ти обърна внимание, че думите, както и мислите, имат реална сила. Понякога не го осъзнаваме."

Зиги, съвсем в подкрепа на мислите ти, публикувам една притча за силата на мисълта.

Пътувал един човек по света и се озовал случайно в близост до дървото на изпълнение на желанията. За магическата сила на дървото той, разбира се, не знаел. Уморен от пътя, заспал в сянката на короната. Събуждайки се, човекът почувствал зверски глад. Помислил си:

– Колко съм гладен... Добре е да хапна нещо.

И неочаквано се появили най-различни вкусотии. Човекът, без да се замисля откъде е дошла храната, започнал да яде.

Когато се наял, приискало му се да пийне нещо. И отново желанието му веднага се сбъднало – пред него се появила гарафа с чиста прохладна вода.

Човекът утолил жаждата си и тогава му хрумнало:

– Откъде се взеха тези лакомства и водата? Това няма начин как да не са зли духове. Надсмиват ми се!

И около човека се заизвивали страшни безплътни демони с подигравателни усмивки.

Човекът, вкочанен от страх, си помислил:

– Те искат да ме погубят!

И духовете го убили.

Поуката: Мисълта се материализира. Формираме живота си чрез начина си на мислене. Приемете като правило да мислите само добро.

Отговори на Bambulka

Добави коментар »

«123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990»

Коментари за "Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?"
Страница 25 от 90 • Коментари 900

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.