«123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990»

900 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

herkules

herkules01.03.2017, 18:24:03 ч.

Реплика към Блум

Нито едното Блум! При тях ако жена убие мъж, дори и неволно да е, умира веднага, защото жената не я смятат за човек. На тях жените им трябват само за разплод. В Брюксел веднъж разговарях с един имам, и точно това го попитех, за 72-те девици. Това било някаква християнска интерпретация, в метафоричен вид. За мюсюлманите Джихад значи свещена война. Дефинирано: - "Убий един неверник (на турски език "гяур" означава неверник), и ще намалиш греха си наполовина!" - Джихад!!! По този начин винаги половин грях остава, а целта е убийството на повече неверници. Всички немюсюлмани за тях са неверници, а всички мюсюлмани по света са братя. Не знам ислямистите дали въобще вярват в преражданията. За тях "Един е Аллах, и Мохамед е неговият пророк!" Исляма е военна религия, която с влиянието си поддържа многоброен човешки фактор!

Отговори на herkules

Kevi

Kevi01.03.2017, 18:17:20 ч.

Реплика към Блум

"Не аз написах коментара, който създаде конфликтната ситуация, нито аз си крих ника. Айде стига, нали странеше от такива хора, какво продължаваш да ме споменаваш. Циркът свърши, Кеви :)"

Не те знам какво пишеш, нито колко ника имаш, нито дали пишеш от скрити никове и не не ме интересува.Чета те по диагонал, освен когато решиш да ме засегнеш и то не като опонент в темата, а по клюкарския начин: нямам доказателства, ама ще ви помогна, нищо че нямам дозата обективност, само на първично- емоционална основа.

Чувала ли си за квадрата на Декарт. Това е техника за взимане на решения /преди да решиш да пишеш, кажеш, направиш нещо , за да не се изложиш и покажеш скритото си зрънце характер,което споменах по- горе/.

Това са четири въпроса, на които човек си отговаря, преди да пристъпи към дадено действие./ Обяснявам не само за теб, но и за останалите, ако не го знаят/.

1. Какво ще бъде ако това се случи, какво получаваме ние от това.

2.Какво ще бъде ако това не се случи, всъщност плюсовете и минусите от нашето въздържание.

3. Какво няма да бъде ако това се случи / минусите от получаване на желаното /.

4. Какво няма да бъде ако това не се случи - минуси от получаване на нежеланото /Най- труден е този, защото обикновено се бърка с отговора на първият въпрос, понеже се игнорира двойното отрицание.

Следващият път, като решиш да коментираш хората тук, не зацикляй на позицията Какво ще се бъде ако това се случи, а вземи под внимание и четирите страни от квадрата на Декарт и няма да се напъхаш сама в цирка.

И това не ти го казвам от лошо чувство, а защото ме предизвикваш.Спри се и аз ще се спра, но няма да забравя.

Отговори на Kevi

Kevi

Kevi01.03.2017, 17:46:07 ч.

Ако трябва наистина да търсим разликата между мъжката и женската интелигентност и не искаме да изпадаме в конфликти, то тогава трябва да имаме предвид не толкова големината на мозъка, той няма как при дребен мъж и такъв с гигантски размери да е един и същ /това е само пример, а не че коментатор - популист трябва да си го хареса като база за натрупване на количество коментари/, а трябва да имаме предвид видовете интелигентност.

В по- голямата си част , но не изцяло,те се определят от биологичните различия между половете.

Например логико -математическата интелигентност и пространствената интелигентност са по- често срещани след мъжете, но интерперсоналната и интраперсоналната интелигентности се срещат по - често сред жените. Телесно -кинетичната и лингвистичната си мисля, че не бих поляризирала така ясно, срещат се и при двата пола в зависимост от примерите, които имаме в съзнанието си.За музикалната също си мисля, че не зависи единствено от пола.

Отговори на Kevi

Блум

Блум01.03.2017, 17:31:45 ч.

Реплика към Kevi

Не аз написах коментара, който създаде конфликтната ситуация, нито аз си крих ника. Айде стига, нали странеше от такива хора, какво продължаваш да ме споменаваш. Циркът свърши, Кеви :)

Отговори на Блум

Kevi

Kevi01.03.2017, 17:27:53 ч.

Още един въпрос към автора:

Защо хора с висок коефициент на интелигентност / всички знаем, че основите на интелигентността се поставят още в детска възраст /, та защо една част от тези хора пропадат след време?

И каква е причината за хора ,показващи признаци на ниска интелигентност след време да се доказват като едни от хората с висока такава.

И за да не остане само като въпрос, въпреки че очаквам отговор, ще разширя тясната рамка, в която интелигентността беше поставена, а именно техническата, с отпратка и към емоционалната интелигентност. На нея един мъж едва ли ще отдаде значимото /предполагам/, но това е една много важна интелигентност, защото тя е от изключителна важност за човешкото здраве / едва ли е необходимо да обяснявам важността на здравето/, както и за междуличностните връзки а също и в работата ни. / И ще споделя, че за емоционалната интелигентност се досетих след конфликтната ситуация, която се опита да създаде Блум, за да си осигури спокойствието на "всезнаеща"/.

Така че емоциите могат да бъдат първични /това, за което често пише Херкулес, ритниците в берлинското метро и прочие от коментарите тук/, но хората могат да притежават и интелигентност на емоциите, което ги прави по- приспособими в обществения живот.

Изобщо, авторе, за да се мисли и пише за интелигентност, тя трябва да се разгледа в нейното цялостно разнообразие.

Така ли мислиш и ти, или те интересува единствено разликата в техническата интелигентност и ако е така това достатъчно ли е? Но ще оставя ти да отговориш на това.

Отговори на Kevi

herkules

herkules01.03.2017, 17:24:50 ч.

Реплика към Bambulka

Е, добре де! Деган Доган все тая. Ти много добре знаеш какво съм искал да кажа. Жена ми страда от мигрена. Доста пъти повръща, и тези хапчета и помагат по някакъв начин. Веднъж и на мен ми се беше погадило от нещо (няма да ти кажа от какво), и се бях напънал да повръщам. Тогава тя ми даде от нейните хапчета, и все не мога да ги запомня. Сигурно щото съм нискоинтелигентен и не знам за женските илачи подробности. Доган по-лесно се запомня, а ти ще трябва да се сетиш за какво става въпрос. Нали и ти си жена?

Сега!!! Относно твоя случай с петокласника Митко, отново не си ме разбрала правилно, защото твоето разбиране за справедливост включва абсолютното равенство между момчета и момичета, а аз не мисля така. Това че Митко пикае прав, му дава голямо предимство пред теб от към употребата на физическа сила, която пикаещите клекнали индивиди не притежават. За това ти отговорих от моя гледна точка, като ти подчертах, че е трябвало да използваш тактика, в случая хитрост. По-слабият женски пол, винаги използва хитрости и оправдания, за да избегне юмручното право на мъжете. А, за да не се стига до такива случаи, момчета и момичета не трябва да учат заедно. Доказано е, че обучения в сегрегиран вид дават много добри резултати при момчетата, и много слаби при момичетата. Момчетата няма от кого да преписват, и им се налага да учат, като се състезават помежду си. Момичетата спират да зубрят и обучението им се обезсмисля, защото трудно прилагат наученото на практика, а и забравят теорията, която без практика е мъртва. И, сега ти се извинявам за всичко казано от мен, което те е обидило по някакъв начи, защото не съм имал за цел да те обиждам лично!!! За това и казаното в този мой коментар сега, си е мое лично виждане, и никой не е длъжен да се съгласява с него. Много пъти съм го казвал тук, и пак ще го повторя. Аз говоря от моите си убеждения, и всеки си казва за неговите. Защо трябва някой да се обижда, от коментара на който и да е, ако не харесва това което чете? Ами просто подминава написаното щом не му харесва и това е!

Отговори на herkules

Блум

Блум01.03.2017, 17:08:03 ч.

Аз доколкото знам джихадистите вярват, че в свещената война и по-точно при малък джихад е чест да умреш в битка и след това отиваш в рая, където те чакат 72 девици. Ако обаче те убие жена, няма да отидеш в рая, губиш девиците и е голям шанса да се преродиш в жена или да останеш в ада, не съм сигурна кое от двете е вярното.

Отговори на Блум

Kevi

Kevi01.03.2017, 17:01:19 ч.

Реплика към Блум

"Аз не ти се хващам обаче, за другите не знам."

Аз не само, че не ти се хващам, а и няма как да ти помогна, още повече, след като си завършила оправданията си по този начин :

" Намесвам се когато преценя /правила съм го и други пъти/ и когато ми се даде знак отгоре да го направя :)"

Това за преценката и намесата е валидно за всеки от нас тук, не си никакво изключение.

Обаче, с личности, получаващи знаци отгоре не съм дорасла да се занимавам, вие си имате общности, аз страня от тях !

Отговори на Kevi

Sasha

Sasha01.03.2017, 16:58:05 ч.

Коментар по темата.... изпълнен с въпроси.

Да, има разлика между мъжката и женската интелигентност. Но едно е различие в интелигентността, съвсем друго е сравнението с мерни единици.

Ще задам три въпроса за едни и същи хора.

Има ли разлика между интелигентността на Ницше, Стивън Хокинг и Чехов?

Кой е ПО-интелигентен от другия?

И Кой е НАЙ-интелигентен?

И все пак – Що е това интелигентност, има ли някаква дефиниция за нея, която да бъде наложена върху всеки жител на планетата, за да измерим кой е ПО-?

Човек роден в бедно семейство, но живеещ в хармония със себе си и човек роден в дворец, измъчван от въпроса Да бъда или – не, трябва ли да ги слагаме на кантара, за да измерим нивото им на интелигентност?

Завършването на висше образование гарантира ли интелигентността?

Отговори на Sasha

Bambulka

Bambulka01.03.2017, 16:51:52 ч.

Реплика към herkules

На теб ако "доган" ти помага, аз ходих до аптеката за "Деган", Херкулесе. Ама пък знам ли... на интелигентните от мъжкия пол може и "доган" да им се предписва...

Всъщност омерзението ми е още от онзи момент, в който ти, потъналият в интелигентност мъж на годината, коментира моя споделен случай и безапелационно заключи, че юмручното право на петокласникът Митко е проява на интелигентност, защото пикае прав, а аз, неинтелигентната отличничка, дето пикая клекнала, съм си просила боя, защото съм излязла от рамките на наложеното от интелигентния пол статукво като съм си написала домашното и така съм нарушила комфорта на адаптиралите се към незнание и мързел. ДЕЕЕГАААНН!!!

Отговори на Bambulka

Добави коментар »

«123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990»

Коментари за "Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?"
Страница 38 от 90 • Коментари 900

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.