«123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990»

900 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

herkules

herkules28.02.2017, 09:38:20 ч.

Реплика към Bambulka

"И понеже във Вселената всичко е в хармония и пълно равновесие, то следва да се приеме, че точно толкова мъжки екземпляри с нулева интелигентност"

Бамбулче, моите уважения, но хармония и равновесие са две различни неща. Хармония има тогава, когато има приятно съчетание на звуци, цветове или разбирателство в семейството. Природната хармония предполага красивото възприемане на съществуването и от разумните същества, а равновесието в природата се самовъзстановява. Човешката дейност с неблагоразумни постъпки нарушава равновесието в природата, и тя отвръща с природни бедствия. Изравняването и уеднаквяването на мъжката и женската дейност също е нарушение на природното равновесие. Самото равенстно на половете, насилствено наложено, води до още по-голямо неравенство. Интелигентността е мъжко качество, което може да го има и у 10% от жените. В същност процентът женски принос в техническия прогрес го доказва. Минималният процент жени със съмнителен принос към техническата мисъл е база за сравнение. И най-лошият работник в мъжка професия, е по-добър и от най-добрият работник жена в същата професия.

„Най-лошата форма на неравенство е изравняването на нещата, които не са равни.”

-- Аристотел!

Отговори на herkules

Bambulka

Bambulka28.02.2017, 09:35:39 ч.

Реплика към danimin

"Ако даваме такива сравнения да продължим с мъжете от Ислямска Държава и техните извращения с хора и история! Те колко са интелигентни?"

Ами давайте каквито искате примери. Аз се придържам към темата и на мен целта ми е да докажа, че интелигентността не е по презумпция МЪЖКА. Ако обаче получавам удари по доводите си и от жени, ще взема да повярвам в това. Мъжете са по-интелигентни, защото сечено един на друг не си правят.

Сега обаче ще ви поставя на масата едно друго мое виждане. Така. Мъжете безспорно са ПО-интелигентната и ПО-активната част от човечеството и това е съвсем нормално, изхождайки от първоначалните задачи, възложени им от Природата. Говоря още за времето на пещерните хора, когато жената е край огъня, а мъжът трябва да убие животно, за да има какво да ядат. Но това животно с голи ръце не се хваща и прачовекът е трябвало да се напъне мисловно как и с какви средства да хване плячката. Обстоятелствата са изисквали мъжете да са откриватели на онова, което нито са виждали, нито знаят как работи, но са длъжни да опитат дори с цената на живота си. Жената меси, мъжът носи, такава е и българската поговорка. Мъжът осигурява сигурността и комфорта в дома и затова е негова задачата да създава нови и нови технически средства, с които да улеснява и подобрява бита. Дотук - нищо ново под слънцето и никой няма как да се противопостави на фактите.

Нека обаче погледнем и от друг ъгъл на фактите. Факт е, че има изключително ниско интелигентни мъже по тази земя. Факт е, че човечеството познава и интелигентни жени, които имат съществен принос за напредъка ни. Колкото и Херкулес да омаловажава този успех, той си остава, защото фактите са си факти.

На мен обаче друго ми минава през ума. Понеже във Вселената всичко е в хармония и пълно равновесие, а и нищо не се губи, то следва ли да се приеме, че колкото мъжки екземпляри с нулева или почти никаква интелигентност бродят по земята, точно такова съответствие в женски вариант пък е интелигентно?

Аз съм почти убедена, че е точно така и затова ще кажа: МЪЖЕ, не изпростявайте! Всяко ваше изпростяване е бягство от първоначалния замисъл за интелигентност на пола и Началникът няма да подмине това!

Отговори на Bambulka

Блум

Блум28.02.2017, 09:25:58 ч.

Ха-ха, забрави ксенофобия и хомофобия....Точно и такъв отговор очаквах. Моника.

Дани, аз не знаех, че нападната жена също е от този бранш също, мерси че уточни това. Ама какво разбираме ние, това са "нашенци". Бамби, Бамби.

Най-добре идете обяснете на изнасилените деца /от мигранти/ и баби /от цигани/ че аз съм расистка. Всеки, който желае и е отворен да приема и помага на хора, чиято култура не познава, да го прави. Но не, трябва да се вменява вина на другите. Нека са ви бабите- политички тогава, щом споделяте тяхното виждане.

То и за това се иска интелигентност - да предвидиш какво ще стане от това, което въвеждаш. Нищо, че са пионки. И за да си пионка се изисква определен "акъл".

И ще кажа нещо, макар че никакъв смисъл няма, знам го предварително. Аз нямам нищо против тези хора да си съществуват, да си усвояват своите природни богатства и да си живеят по своя начин. Не тръгнала аз да крада ресурсите, нито да ги гоня от земите им и да набутвам други в кашата. За да се облагодетелствам аз. Може да съм най-черна и каква ли не...Но точно вашите любимци - неолиберали прецакват тези хора. И нас.

Не може изобщо да говорим за общество /или пази Боже за обществена интелигентност/ когато се размити тези неща и се пробутват едни кухи фрази. Не може едни елементи на обществото /вредни/ да се облагодетелстват за сметка на други и то полезни.

Ще видите какъв битак ще стане и какво гето. И ако колонизаторите получават сега правеното от тях, то знайте че българи роби не са имали, това е старо болгарийско правило: Дух Духа да не поробва.

И ние сме арийци, да, и това не съм го измислила аз, нито е по моя воля.

Аз не се солидаризирам с различни "нашенци", който се, да им бере срама.

От кармична гледна точка е лошо обаче, лошо е да подкрепяш мрака.

Отговори на Блум

herkules

herkules28.02.2017, 09:16:16 ч.

Реплика към Bambulka

Здравей Бамбулче!

"Според теб значи потърпевшият е виновен, така ли?!"

Точно така. Ако потърпевшият е жена, това значи че сама е допринесла за случващото и се. Ако пък за втори или трети път е потърпевша, значи че не си е научила урока и ще продължава да е потърпевша докато го научи. За това по някога жените казват на бялото черно, а ние мъжете на черното бяло. Кой е крив, и кой е прав зависи от гледната точка. Жените ще твърдят, че са прави и винаги ще са потърпевши, а мъжете ще раздават справедливост, защото могат и винаги ще са прави. За да станат мъжете насилници, пак жените са виновни. В предишен коментар ти обясних защо. Ако бяха интелигентни жените, нямаше да предизвикват "неинтелигентните" мъже да ги пребиват. Що за женска интелигентност е това? Жената знае, че мъжът и е ревнив и напук му прави демонстрация, след като предварително знае какво ще последва. Ами "Каквото повикало, такова се обадило!" Знаейки че мъжът ще я пребие, жената отново си позволява волности, които мъжът не и е разрешил! Кое му е интелигентното на това?

Случаят с берлинското метро е доста спорен. От видеото се вижда само завършека на станалото. Не се знае кое е предизвикало агресията у циганина. Възможно е жената да се е почувствала много по-равна от циганина, щото е жена, и да му е казала нещо, дето циганите не харесват. А, може и да са били познати от някъде и жената да е натрупала достатъчно черни точки, и да си е получила заслуженото. Щом е жена, и е ритната от мъж, няма как да не е виновна. Циганин я е ритнал, ама е мъж. Може да се е почувствал засегнат от нещо. А, мъжете винаги са по интелигентни от жените без значение от расата. Влагодарение на една мноооого "интелигентна" жена канцлер, и ред други също толкова "интелигентни" жени в управлението на ЕС, брадатите мъже и циганите в Европа, ще демонстрират своята по-интелигентност от жените, и ще им доказват, че няма да е по тяхната. Ще ги гонят, бият и изнасилват, докато спрат да се правят на много по-интелигентни от мъжете и сами си отидат където им е мястото. "Всяка жаба да си знае гьола, и мястото в него!"

"с какво тази жена е заслужила ритник по стълбите в гърба от един такъв интелигентен мъжки екземпляр? Отговори, моля."

До сега отговорих многократно на този твой въпрос, но сега вече ще разчитам на твоята интелигентност и ще ти отговоря с въпрос!

Какво търси сама жена без придружител мъж в метрото, след като знае какво може да и се случи, а и цигани и брадати мъже вече наводниха Европа (благодарение на женските права и участие на жени в законодателството), и не признават женското равноправие, както не го признават и в повече от 3/4 от населението по света?

Отговори на herkules

Bambulka

Bambulka28.02.2017, 09:11:59 ч.

Реплика към danimin

"Ако даваме такива сравнения да продължим с мъжете от Ислямска Държава и техните извращения с хора и история! Те колко са интелигентни?"

Ами давайте каквито искате примери. Аз се придържам към темата и на мен целта ми е да докажа, че интелигентността не е по презумпция МЪЖКА. Ако обаче получавам удари по доводите си и от жени, ще взема да повярвам в това. Мъжете са по-интелигентни, защото сечено един на друг не си правят.

Сега обаче ще ви поставя на масата едно друго мое виждане и ще ви попитам дали сте съгласни с него. Така. Мъжете безспорно са ПО-интелигентната и ПО-активната част от човечеството и това е съвсем нормално, изхождайки от първоначалните задачи, възложени им от Природата. Говоря още за времето на пещерните хора, когато жената е край огъня, а мъжът трябва да убие животно, за да има какво да ядат. Но това животно с голи ръце не се хваща и прачовекът е трябвало да се напъне мисловно как и с какви средства да хване плячката. Жената меси, мъжът носи, такава е и българската поговорка. Мъжът осигурява сигурността и комфорта в дома и затова е негова задачата да създава нови и нови технически средства, с които да улеснява и подобрява бита. Дотук - нищо ново под слънцето и никой няма как да се противопостави на фактите.

Нека обаче погледнем и от друг ъгъл на фактите. Факт е, че има изключително ниско интелигентни мъже. Факт е,

И понеже във Вселената всичко е в хармония и пълно равновесие, то следва да се приеме, че точно толкова мъжки екземпляри с нулева интелигентност

Отговори на Bambulka

herkules

herkules28.02.2017, 08:34:26 ч.

Реплика към MonaLisa3

А, не! Авторът не може да е лъжец. Ти искаш да излъжеш, защото си жена и искаш равенство и признание с мъжете, което не ти се полага! :)))

Отговори на herkules

herkules

herkules28.02.2017, 08:31:39 ч.

Реплика към MonaLisa3

Thee you want :)))

Отговори на herkules

danimin

danimin28.02.2017, 07:35:00 ч.

Реплика към Bambulka

Постъпката е отвратителна, няма спор! (Между другото жената е от " техните" и е заработвала, но имали някакви проблеми и те я виждат там и ...)

Тук аз съм на страната на Блум. Не знам колко е расистко, но на хората им писна от "бежанци" напълно оборудвани за нощно виждане, със скъпа техника, а без документи, с претенции, с несъобразяване със законите на страната в която са и т.н.

Ако даваме такива сравнения да продължим с мъжете от Ислямска Държава и техните извращения с хора и история! Те колко са интелигентни?

Херкулес в доста случаи ме е разсмивал за това колко е надъхан да защитава "Мъжът" :)Разбира се, никога не приемам на 100% написаното, а и знам , че не мога да го разубедя. Чак толкова да го гледате под лупа и да се връзвате, дори мисля, че в повечето случаи се майтапи. :)

Отговори на danimin

Bambulka

Bambulka28.02.2017, 00:37:42 ч.

Реплика към Блум

Блум, познавам това твое мнение от предишните ни дискусии във форума, но тук говорим за интелигентността по полов признак и няма нужда да променяме темата. С примера, който аз предложих на обсъждане от Херкулес, не правя акцент върху произхода на човека, а върху това, че е МЪЖ. И понеже многократно той изтъкна, че мъжете са по-интелигентната част от човечеството, го питам:

Този мъж-двигател на човешкия прогрес и по презумпция надарен от Природата покрай половия си орган с мъдрост, интелигентност и правото да управлява света, защо е постъпил така спрямо сама неинтелигентна жена, която е с гръб към него и слиза по стъпала?

Отговори на Bambulka

Bambulka

Bambulka27.02.2017, 23:56:00 ч.

Реплика към MonaLisa3

Аз най обичам от шампиони по изплъзване и извъртане да търся отговори и ще си ги чакам до дупка. Пък теории на възможните възможности как обичам да четааа... Мехлем са ми на душата :)))))

Отговори на Bambulka

Добави коментар »

«123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990»

Коментари за "Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?"
Страница 48 от 90 • Коментари 900

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.