«12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970717273747576777879808182838485»

842 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

herkules

herkules27.02.2017, 13:17:13 ч.

Реплика към Блум

"man of science" !!! Ами дали ще е на науката или ще е професионалист, човек или мъж все се обозначава с "man" ЛекарКА, учителКА, директорКА и др. вече свикнахме с тези определения, но като кажем ДИРЕКТОР, някак си звучи по-авторитетно, защото в съзнанието ни веднага изниква мъж, който ръководи професионално голям колектив. Определението за ЧОВЕК си остава в мъжки род, и като кажем той е голям човек, отново представата ни е за мъж. За жена приставката "КА" си остава, подчертаваща женския пол. Само че как ти звучи думата ЧОВЕЧКА? Или как ти се струва изразът "Учителя по рисуване роди момиченце"? Не звучи ли смешно? Ако обаче кажем!: - "Учителката по рисуване роди момиченце" тогава представата ни за род става реална. scientist също е дума с която асоциациите ни са отново за мъж. lady of science звучи по правдоподобно, и Моника има такива претенции тук за такава, но днес женските претенции са огромни, без възможности за реално покритие. В българския говор бизнесмен е позната на всички и всеки знае какво означава, макар и да не говори английски. Дори за някои напористи жени дето са на всяка тенджера мерудия в обществото им казват: - "Брей, тая е голяма бизнесменка!" Медийното ласкателство към работещите жени е "бизнес дама" по подобие на lady of science. Блум, хиляди простотии се измислиха, само и само да са в угода на идеологията за равенството и обезличаването на половете. Смехотворни предложения дето не намериха отражение но оставиха своя грозен отпечатък. Не си ли спомняш препоръките на ЕС, че и директиви не знам дали нямаше, относно обръщенията? Забраняваше се обръщенията "Господине" и "Госпожо" да се използват, с цел уеднаквяване на половете. Дори и днес в характеристиките за постъпване на работа, не трябвало да се споменава полът. И, защо питам аз? Нали говорим за пазарен принцип? Защо тогава с административни репресии се задължават работодателите да приемат и жени на работа, като по този начин генерират загуби за фирмите си? То не бяха квоти, не бяха простотии и още продължават с тях. Сега пък измислиха още паразитни работни места, с допълнително назначение на работа, на надзорници, които да следят за полова дискриминация!
[Линк]

Хем не ги искат на работа, хем насила да ги назначават, а сега щели и да следят, някой да не ги дискриминира!?!
Колко още простотии да изброявам Блум. Защо се чудят още жените, че насилието над тях не само не намалява, ами се и увеличава. Кой нормален мъж, ще е съгласен с всичко това? Аз само казвам, това което виждам, от моята си гледна точка, и никой не е длъжен да се съгласява с мен, но имам право да изказвам мнението си нали? Сега и "езикът на омразата" им бил виновен. Защото такива мнения обикновено се остракират като недопустими, за да не повлияят (отворят очите) на някого. Реакцията на някои жени тук го доказва. Темата се била изчерпала, кухи били коментарите, риторична била и некоректна и ....etcetera. Когато на женския пол не му изнася мъжкото настроение, веднага коментарите стават кухи и безсмислени. Вярно е че списанието е женско, но точно тук жените ще намерят отговорите на доста въпроси, по отношение на несъвместимостта с мъжете в дадени професии, и то благодарение на такива като мен и Мистифаър. Ние не сме "говорители" на всички мъже, защото има и такива които са от женския електорат, но казваме това което мислят повечето мъже и никога няма да го заявят на всеослушание, докато не се промени отношението и преследването на тези, които не са съгласни със статуквото. Радвам се, че Тръмп спечели и това е голям удар срещу феминизма. Също така и в Русия декриминализираха домашното насилие и женската злоупотреба със законите ще се преустанови. Това е началото, за което говоря. Още с регистрацията си тук ви бях казал, ча ислямското нашествие в Хр. свят в темата "Една жена без мъж е нищо", има вероятност да се случи. Днес вече това е факт. Защитата на едно общество я осигуряват мъжете. Жените са пречка с намесата си в това, и за това не трябва да се допускат в обществено политическия живот, както и в мъжките професии. Простотиите на феминизма са безгранични. Ако мъж помогне на жена в нужда, без тя да е искала това, е сексист, ако не и помогне е неудачник и комплексар. За това тази тема дава отговори на много въпроси, а автора е постави и риторични въпроси, на които знае отговорите, но не знае какво мислят жените, и иска да разбере тяхната гледна точка.
Поздрави!

Отговори на herkules

Блум

Блум27.02.2017, 12:10:37 ч.

Реплика към Блум

В рояка спомени свещени,

де моя дух сега се губи,

сè твоят образ въжделени

духът ми, майко, среща, люби.

Ти люлката ми си люляла

със песни жалостно-упойни,

над мен по цели нощи бдяла

през мойте нощи безпокойни.

Под твоето крило растял съм,

наяквал съм под грижи мили,

от твойта реч и взор черпал съм

и радост, и духовни сили.

Душата ми от теб научи

да мрази, да обича страстно,

от твоята душа засучи

любов към всичко, тук прекрасно.

Ти ме роди, но ти ми даде

и светлото, що в теб блещеше,

ти и човека в мен създаде -

ти два пъти ми майка беше!

Отговори на Блум

Блум

Блум27.02.2017, 12:02:03 ч.

И виж това от статия за Мери Съмървил:

"След като изхабява почти всички свещи в дома, майка й разбира какво прави дъщеря й и как се занимава с неща, които не са за жени, и заповядва нощно време всички източници на светлина да бъдат скривани. Дори без светлина Мери продължава да учи, като вече интересите й са преминали и към астрономия и други науки."

Тук питам - Добре ли е една майка да отсича вдъхновенията на детето си. И необразованата и консервативна майка дали е истинска майка от типа на "Ти два пъти ми майка беше " от Вазов.

?

Отговори на Блум

Блум

Блум27.02.2017, 11:46:00 ч.

Реплика към herkules

"Женската мисия на този свят е жената да бъде майка. От теб съм го разбрал."

Аз поставям на най-високо стъпало децата, това е така. Но не смятам, че всяка жена е родена за майка или само за майка. Подкрепям обаче това, че децата са с приоритет пред всякакви служби към Системата. И съм много против да се оставят бебета по ясли или малки деца да са целодневно в условията на системни/програмни влияния. Тук много има какво да работи, но това е мое виждане и като цяло не се споделя от всички жени.

Отговори на Блум

Блум

Блум27.02.2017, 11:37:59 ч.

В българския учен е от мъжки род, но в английския няма род.

Все пак и в българския може да кажеш: Тя е известен/неизвестен учен, както тя е учител, лекар и т.н. Има и такова изказване като лекарка, учителка, но не можеш да кажеш ученка, казваш учен и това предполага, че полът няма никакво значение относно тълкованието на думата.

Отговори на Блум

Блум

Блум27.02.2017, 11:27:00 ч.

Реплика към herkules

Да, денят ще бъде страхотен :)

Херкулес, било e man of science и вместо да стане man / lady of science е станало е scientist.

Да, имала е деца. Две. Но от брак не по любов, а семейството й я е омъжило по сметка/преценка, както е било преди често срещано, не само за нея.

И не, не са й помагали баща и съпруг, а точно обратното, пречили са й и са й забранявали. Все пак това, че баща й е бил от висшето общество и дава кратък курс обучение в девическо училище, колкото да не е без хич. Но я е запалило допълнително.

Аз твърдя, че не всички жени ще са щастливи и здрави, ако са само "домакини" и майки. Даже съвременните заболявания като кисти, фиброаденоми или онкоболести на гърдите са свързани точно с майчинското у жената - дали е в повече, или в недостиг. И двете правят проявление.

За мен Хипатия е по-любим образ на жена-учен.

Отговори на Блум

herkules

herkules27.02.2017, 10:43:46 ч.

Реплика към Блум

Здрасти Блум! Щом си тук, значи че денят ще е слънчев и прекрасен! Думата "Учен" е в мъжки род, както и повечето думи, отнасящи се за професиите по света. Мери Самървил е от тези случаи, където жените са покровителствани от бащи, братя или съпрузи. Появилата се амбиция към изследване на невероятни щеща са двигателят, но без гориво няма движение. Забраната за жени я прави още по-настоятелна, а всички знаем, че забранените неща са най-желани. Никъде обаче не видах написано за децата и. Какви и колко са? Бездетна ли умира? ако това ще е цената за постиженията и като женски "учен" то едва ли масата жени биха искали да са на нейно място. Женската мисия на този свят е жената да бъде майка. От теб съм го разбрал.

Отговори на herkules

herkules

herkules27.02.2017, 10:21:58 ч.

Реплика към Kevi

Kevi, всеки си има своята истина, а клише наричаме многократното повтаряне на дума, която е без значение дали е истина или неистина. Споровете освен достигане до истината, се стига и до конфликти, които в реалния свят по някога могат да доведат нещата до войни без значение студени или горещи. Истината може да е относителна, и зави от гледната точка, а знанието за нея не е достъпно за всички, и се стига до предполагаемост. Обективността не е присъща за всеки индивид, и по някога истината може да се представи за неистина, в услуга на нечии интереси.

"ПП. Браво на ;;;, който внесе малко разнообразие, независимо че никой не успя да го разчете правилно,защото личният чат между двама от потребителите пропъди и няколкото осмелили се да коментират тук."

Щам като адмирираш ;;;, къде виждаш разнообразието в двата и коментара, където в преносен смисъл призовава за изчерпване на темата? Ако темата не представлява интерес за нея, тогава защо се намесва, а не чете други теми, които ще са и интересни? Да речем, че на такива като мен "женомразци" точно такива теми най-много им харесват, а спорните въпроси по тях никога няма да се свършат, докато съществуват междуполови проблеми. Защо феминистките, чрез женските си правозащитни организации опищяха света за насилието над жените, а когато има тема за различните мисловни дейности на половете, изведнъж на някой не му харесват коментарите, и решава, че темата била изчерпана? Това се нарича антимъжка политика и е инфилтрирана в статуквото, поради която войната между половете никога няма да спре. За това коментарите са и за това, кой от двата пола губи повече, защото е ясно, че и двата пола са губещи. Тук няма опция "чат" и на отговорите на зададени въпроси не може да се гледа като на чат. А, за да се оформи дискусия достатъчни са и двама, спорещи с различни позиции.

Отговори на herkules

Блум

Блум27.02.2017, 10:08:29 ч.

Вижте, дори самите учени започват да разбиват нещата в същността, което духовните учения са направили отдавна: [Линк]

Отговори на Блум

Блум

Блум27.02.2017, 09:55:22 ч.

Реплика към Kevi

Така е, в спора не се ражда истината. По принцип би могло, но само ако страните са отворени за надграждане.

Отговори на Блум

Добави коментар »

«12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970717273747576777879808182838485»

Коментари за "Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?"
Страница 48 от 85 • Коментари 842

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.