«123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990»

900 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Kep

Kep24.02.2017, 13:57:00 ч.

Реплика към herkules

Аз никога не съм те смятала за лош, не знам защо си с такива впечатления. Просто си падаш малко провокатор :)

Отговори на Kep

herkules

herkules24.02.2017, 13:21:41 ч.

Реплика към Kep

"Видя ли как се разбрахме с теб? :) Со кротце, со благо и без кютек :) Няма нужда от нападки и обиди."

Така си е. А, ти разбра ли сега, че не съм чак толкова лош, колкото искат да ме изкарат тук? Да не се окаже, че точно такива като мен ги е грижа много повече за женското здраве и благосъстояние, от колкото самите жени?

Отговори на herkules

Kep

Kep24.02.2017, 12:49:44 ч.

Реплика към herkules

"Този мъж, който е изоставил сина си не е никакъв мъж."

Той не го изостави, ние го изоставихме. Но това е частен казус :)

Видя ли как се разбрахме с теб? :) Со кротце, со благо и без кютек :) Няма нужда от нападки и обиди.

Отговори на Kep

herkules

herkules24.02.2017, 12:00:45 ч.

Реплика към Kep

Браво Кер! Не знаех че имаш син. А начинът ти на мислене и действията ти напълно съвпадат с моите. Ами че аз искам точно тези неща от жените, които си изброила при отглеждането на сина си. Този мъж, който е изоставил сина си не е никакъв мъж. Всичко може да се изостави на този свят, но синът-наследник никога! Вярно е, жената е прецакана, но не от мъжа Кер, а от природата. Само че нейното негодувание е срещу мъжа, завиждайки на превъзходството му. Това е и основната и грешка. Тя тръгва да се бори директно с мъжа в битка, която предварително ще е загубена за нея. А женската сила се крие в женската слабост. И жената е силна, само когато е слаба. Всеки мъж, дори и голям гадняр да е, ако види че друг мъж малтретира жена, инстинктивно би и помогнал. Аз съм го прави много пъти, въпреки че тук ме смятат за голям женомразец. Обич, нежност, ласка, добра дума и секс са непобедими женски оръжия. И най-умния и физически силен мъж няма шанс срещу тези оръжия. Само че вместо тези оръжия, жената е решила че може с мъжки оръжия да се изправи срещу мъжа. И точно там и е грешката, а утопичната идеология я насърчава точно към това. Вамбулка ми подари една индийска притча, която ме разтърси из основи.

"ПОЗВОЛИ Й ДА ТЕ ПОКОРИ. ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА БИТКА В ЖИВОТА, КОЯТО СЕ ПЕЧЕЛИ, САМО КОГАТО Я ЗАГУБИШ..."

Това е много мъдра мисъл за мен, над която като се замислих и видях живота си като на филмова лента, от преди 25 години. Защото позволих на едно красиво момиче да ме покори, и сега разбрах какво съм спечелил.

Отговори на herkules

Kep

Kep24.02.2017, 11:17:24 ч.

Реплика към herkules

"Ти предполагам ще защитаваш женската кауза, че жените решили да излязат от сянката на мъжете и имали желание да станат равни с тях"

Пак си в грешка, Херкулес, за нищо на света не бих защитавала подобно нещо. Аз никога не съм искала да бъда равна с мъжете. Далеч по-удобно и комфортно бих се чувствала в първичната си роля на жена. Не знам дали знаеш, но аз имам син, който отглеждам сама. Още от много малък му набивам в главата, че мъжът е по-силен, по-смел, по-можещ, по-знаещ от жената и именно заради това трябва да я защитава и да се грижи за нея и никога, по абсолютно никакъв повод да не й посяга. Уча го на отговорност, към себе си и останалите. Защото искам да стане функционален мъж. Така поне ще има шанса да си намери функционална жена. Според теб, ако бях феминистка, дали щях това да му набивам в главата? Нищо, че на мен ми се наложи да стана дисфункционална по принуда, все пак искам той да е нормален. И да стане мъж поне колкото мен :) а не като баща си.

Имайки предвид изконните функции, жената винаги е прецакана. Както е видно, мъжът може и да клинчи от функциите си без особени последствия. Всъщност доста особени са - само в негов плюс. Докато жената няма как да избяга от отглеждането и възпитанието на детето си след като вече го е родила. Може би заради това доста жени не се навиват да родят дете. Защото няма гаранция от страна на мъжа - днес е тук и работи, утре - удари го хормона и побегне с някоя млада кифла... Но децата си остават и си искат грижите. Защото аз лично не съм чула някой мъж да е избягал с децата си :) Докато доста жени го правят. Та жената по начало си е прецакана. И защо й е да се прецаква още повече, изземвайки и мъжките функции? Не че не може да се справи с тях, напротив. Но това истинската жена го прави само когато е принудена. Не по собствено желание.

А що касае силата и интелигентността - да, мъжът ги има в повече от жената. Но пък жената разполага с такива оръжия, пред които всеки мъж е безсилен - обич, нежност, ласка, добра дума... ако щеш и секс дори. Нищо, че мъжът е по-силен физически, жената винаги ще може да го покорява. В добрия смисъл на думата. И да му бъде опора и да му дава криле, за да бъде още по-по-най. Както казва мъжът до мен - за какво ми е изобщо да правя нещо, ако насреща ми няма една жена, която да ми каже "Браво, евала, благодаря ти". Ей така со кротце, со благо, и без никакъв кютек, мъжът става подвластен на жената :) И понеже е по-интелигентен от нея го разбира прекрасно, но не се противи, а точно обратното - чувства се щастлив и пълноценен. Двата пола просто се нуждаят един от друг неистово, стига да успеят да запазят изконните си роли и функции. Започнат ли да си разменят шапките, започват скандалите и проблемите.

Отговори на Kep

herkules

herkules24.02.2017, 10:31:20 ч.

Реплика към Kevi

"Аз за сега нямам достатъчно излишно време, за да мисля по въпросите, които те интересуват.

Но ако имаш нужда от помощ кажи, тогава ще се опитам да отделя малко време и ще ти помогна."

Голяма сладурана си! Сега вече нещо започна да ме човърка от вътре. Това момиче, с този красив аватар, дали наистина ще отдели от безценното си време, за да ми помогне? Защото тъй като се гледам, сигурно ще имам нужда от помощ! :)))

Отговори на herkules

herkules

herkules24.02.2017, 10:23:02 ч.

Реплика към Kep

Здрасти Кер! Като прочетох коментара ти и стигнах до извода, че и ти си абсолютно права. Дисфункцията при мъжа, или по-точно бягането от отговорност е много разпространено явление, и е причина за дисфункцията при жената. На мъжете повече им харесва, да бягат от отговорност, а не да създават семейства, и това е факт неоспорим. Грешката според мен е в системата, която им го разрешава. За да стигнем до причината, която освобождава мъжете от задължения, ще трябва да разплетем огромната плетеница, сътворена от днешната демокрация. Но преди това възникват въпроси, на които има много двузначни отговори. Защо в повече от 3/4 от света жените не са дисфункционални, както при нас? Защо мъжете там нямат семейни проблеми, и успяват да изхранват големи семейства, а някои от тях са по-бедни от нашите мъже? Защо за общества от този род, семейството е свято нещо, а при нашето общество то почти винаги се разпада? Има и други въпроси Кер, но и аз знам какво ще ми отговориш. За това за мен има един общ отговор, и ти си го посочила като мое оправдание. Може да потърсим и причината за възникването на феминизма, но и там ще се разминаваме с мненията си. Ти предполагам ще защитаваш женската кауза, че жените решили да излязат от сянката на мъжете и имали желание да станат равни с тях, а аз ще повтарям, че нямат място сред мъжете, и че мястото им е у дома, в кухнята зад печката. Истината която аз виждам е, че жената не желае да е в подчинено положение и възползвайки се от благородството на Хр. мъж спекулира с детеродните си качества, като се опитва да го постави в подчинено положение. "Или аз ще командвам, или няма да раждам!" Това е и причината мъжете да допуснат развитието на феминизма, който намерил благоприятни условия, достигна извратен вид, при който ще се наложи мъжете доста да се потрудят, за да го ликвидират. В противен случай обществото ни ще загине. Зад това обаче стои и друг въпрос! Колко процента от мъжете ще са съгласни феминизмът да бъде ликвидиран, и колко процента от мъжете ще се обявят против, харесали си мъжката дисфункция? "Едно зло никога не идва само!"

Отговори на herkules

Kep

Kep24.02.2017, 08:50:22 ч.

Реплика към herkules

Хрекулес, напълно съм съгласна с целия ти пост. Обаче няма ли да дадеш коментар и по казуса, който поставих?

Както и предположих, ще оправдаеш всичко с феминизма :) Твое верую, имаш право, щом така ти е удобно :) А истинското обяснение на това защо жените предпочитат да имат И професия е съвсем елементарно. Връщаме се на изконните функции - жената да ражда, мъжът да изкарва парите. Ако мъжът не успява да си изпълнява функцията - какво пък, голям праз, нали? И си много прав, че мъжете са преки бенефициенти от "феминизма" - както се казва, при здрава и права жена е грехота да работиш :) А ако жената не изпълнява функциите си? Да речем, че е изпълнила част от тях, родила е. Но това не е всичко. Както ти сам многократно отбеляза, тя трябва и да се грижи и възпитава поколението. Което продължава доста години напред във времето. И ако в един момент мъжът вземе да не си изпълнява функциите, какво се случва с продукта от функцията на жената? Този продукт не е предмет, който спокойно можеш да изхвърлиш на боклука в даден момент. Този продукт си иска своето - и пари, и време и всичко. И понеже все повече мъже абдикират от изпълнението на основната си функция (не защото някоя жена им заела работното място, а просто защото така е в пъти по-лесно), то жената се оказва длъжна да гарантира по някакъв начин оцеляването на продукта от функцията си. Тогава и става дисфункционална, защото изменя основната си функция. Та ето как един дисфункционален мъж може да направи една изначало функционална жена същата като него - дисфункционална. Затова и ти се струва, че дисфункционалните жени са повече от дисфункционалните мъже. Защото разбрахме, че ако един функционален мъж попадне на дисфункционална жена, просто ще я смени с функционална такава. Той няма да се промени. Докато повече от половината от дисфункционалните жени са станали такива насила, благодарение на дисфункционални мъже.

Отговори на Kep

Kevi

Kevi23.02.2017, 21:48:33 ч.

" Надявам се да не съм те ядосал като wasp, а да размислиш спокойно върху казаното от мен."

Аз за сега нямам достатъчно излишно време, за да мисля по въпросите, които те интересуват.

Но ако имаш нужда от помощ кажи, тогава ще се опитам да отделя малко време и ще ти помогна.

Отговори на Kevi

herkules

herkules23.02.2017, 20:25:30 ч.

Реплика към herkules

неравенстви=неравенство

Отговори на herkules

Добави коментар »

«123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990»

Коментари за "Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?"
Страница 64 от 90 • Коментари 900

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.