«12345»

48 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

danimin

danimin17.03.2017, 08:12:06 ч.

Viksss :"Ами да,точно така смятам за бъдещите войни,ти не гледай Ирак и Афганистан където са баси приматите и още си режат зелките с тъп нож и се гърмят с некачествени оръжия.Не мислиш ли че вече не върви да пълзим с калашниците из окопите ..."

:)) Да, все още пълзим с Калашници и камъни и ножове се използват. Как мислиш , че се пази границата с Турция ? Въобще не можеш да предположиш какво става там .

Отговори на danimin

Tim

Tim16.03.2017, 21:35:15 ч.

Реплика към Viksss

Разбирам те Викс, както и да се изразиш, те разбирам от както си се появил сред нас още, та до сега. Нямам предвид подчинение, засягащо достоинството на човек, а подчинение на целесъобразни разпоредби за доброто на нас хората, за добрата организация на живота ни. Аз съпоставям подчинението с преодоляването. Най- елеменарният пример от ежедневието ни е, че се подчинявам / не се съобразявам!/ да спра на червено за доброто на себе си и околните, въпреки че ми се иска да дам газ, защото бързам :) :) Не давам елементарен пример заради теб, ти си умно момче, това се забелязва и освен това не си клиширан, нито консервативен, което за мен е един голям плюс.

А за обекта, който споменаваш,- за него дори не ми се мисли, понеже той е зациклил на ниво яйцето или кокошката /сперматозоида или яйцеклетката /, понеже си влачи комплексите от детството и му се ще да ни внуши, че е някаква си негова философия, ама няма кой да му се върже и то точно защото буксува на едно място вече четири години, както той самия спомена.

Лека вечер от мен.

Отговори на Tim

Viksss

Viksss16.03.2017, 20:20:02 ч.

Реплика към Tim

Е аз още никой не съм убил,или окрал или незнам и психически тормоз не съм правил даже,така че сигурно спазвам законите,ама тва не означава че им се подчинявам,а просто съм такъв тип човек и не ме кефят тези неща,виж ако насила ме карат да спазвам нещо е няма да стане :)И според мене офф как да го обесня точно,тва че сам си стигнал до някви изводи и сам си имаш твои закони с които не пречиш на другите и някви твои принципи,обаче ги спазваш щото сам си ги наложил на себе си е много повече отколкото сляпо да следваш закони измислени от други.Не го казах мноо като хората обаче се надявам да ми разбереш мисълта.И това не значи подчинение за мене.

А ако имах комплекси сигурно щях да съм некъв изтрещел като Перкото и да псувам и трепя примерно лапетата под 10 години щото са дребни,тъпи и за нищо не стават и трябва да им е ясно кой е по силния хах

Отговори на Viksss

Viksss

Viksss16.03.2017, 20:10:02 ч.

Реплика към Domakinka

Ами да,точно така смятам за бъдещите войни,ти не гледай Ирак и Афганистан където са баси приматите и още си режат зелките с тъп нож и се гърмят с некачествени оръжия.Не мислиш ли че вече не върви да пълзим с калашниците из окопите когато има такива красоти като атомни бомби,зарин,ядрени ракети,и само с една РС-28 Сармат опсс няма Ирак,няма Афганистан,няма и косъм от въшлив амуджа!Кво стана в Хирошима?Даже се чудя що големите сили като Русия,Америка и Китай още ги търпят тия гниди вместо досега да са ги напрайли на "дим да ме няма" при техниката която имат.

Аз пък съм си мислил,че hippie означава модерен щото са носели по различни дрехи,а Коса съм го догледал естествено и ме хвана яд,че Бъргър се прецака заради Буковски и го пратиха във възможно най безсмислената война в света,при положение че беше против нея.Мисля и че съм разбрал горе долу смисъла на филма ,че косата е символ на свободата а като те офъкат за войник си само една бройка и не им пука как се казваш и къв си (както объркаха Бъргър),просто си един боклук който пращат да пукне заради разни чифутски интереси.Така че да ходят да се бият тези,които правят войните,аз като хипарите ще си правя любов :)

И какво ме питаше за подчинението,естествено че правя разлика и се съобразявам с много неща,да не мислиш че не ми е идвало и на мене да пребия някой ама не го правя за разлика от баща ми например,така че несъобразяването е от негова страна не от моя.Не знам дали преувеличавам,за мене боя си е бой и болката е болка,тва ако не е насилие не знам кво ще е.За тебе кво е точно насилие?

Отговори на Viksss

Domakinka

Domakinka16.03.2017, 15:05:43 ч.

Реплика към Viksss

Относно "подчиняването" отново те питам: ти правиш ли разлика между "подчиняване" и "съобразяване"? Може би си имал тежко детство, пишеш за насилие... не знам в какво се състои то. Опитвал ли си се да анализираш, да вникнеш в родителите си? Много често ми се случва да попадам на младежи, които преувеличават домашния натиск и отричат авторитета на родителите си по навик и по шаблон. Знаеш ли, за колко много неща, които моите родители са ми натрисали и натяквали по-късно съм разбрала, че са били прави... И как съжалявам за някои неща, които съм им причинявала от инат и прекалена самонадеяност. Има организации за защита на детето, но има ли такива за защита на родителите? :)))Ти си твърде малък за да претендираш, че си разбрал всичко за живота, натрупал си световния опит и знания и да тропаш с крак, заявявайки, че ще правиш само това, което ти искаш и ти харесва, и само ти си прав, дори дори да си строшиш главата. Няма нищо лошо в Съобразяването - живеем обаче в социална среда, около нас е пълно със закони, забрани, наредби, правила; по-умни от нас хора, съседи, колеги, приятели, деца... Ще ти се наложи да се пречупиш, да се преодолееш, да се пожертваш... Никой не може да бъде винаги прав и да живее като пеперуда в розова мъгла - така е в живота на възрастните. Порастни!

Отговори на Domakinka

Domakinka

Domakinka16.03.2017, 14:07:27 ч.

Реплика към Viksss

Смяташ, че бъдещите войни ще се водят с космически кораби, светещи мечове и отровни спрейове? За бойни действия, които текат и в момента и в които участват всички видове войска, предполагам не си чувал и чел: Ирак, Афганистан, Сирия, Украйна...За всичкото онова дрънкане на оръжие по границите ни не си разбрал? За ислямистките терористични заплахи, актове и противостоенето им не мислиш? Отявлен пацифист съм, но знам клишето: искаш ли мир - готви се за война! Никога не знаеш къде ще попаднеш, в какво ще се забъркаш, кое ще ти се натресе... Може да си гледал филма Коса, но не знам дали си го догледал и разбрал. Особено, съдбата на George Berger. А и знаеш ли, че думата hippie означава някой, който е нащрек.

Отговори на Domakinka

KFresh

KFresh15.03.2017, 20:10:44 ч.

Реплика към KFresh

ИЗБРАЕМА=ИЗБИРАЕМА

Съжалявам ако има още печатни грешки! :)

Отговори на KFresh

KFresh

KFresh14.03.2017, 22:05:20 ч.

Реплика към KFresh

шеф

Отговори на KFresh

KFresh

KFresh14.03.2017, 22:01:31 ч.

Реплика към Domakinka

Domakinka, не знам дали не забеляза, че и аз съм описала разликите м/у професионална и задължителна армия. :)

Едно е човек да е силен и да се бори за това, в което вярва; да си поставя цели и да е дисциплиниран и целеустремен (и да развива качества), за да го постига, а съвсем друго да му се вменяват качества и да му се натрапват цели, които да обслужват нечии чужди интереси.

Естествено, че може да се "подчиниш" - но и в това трябва да виждаш смисъл, и това трябва да е избор. :)

Аз на работното си място, примерно - имам шеф, работя за нечия чужда фирма, обслужвам нчеии чужди клиенти и интереси. Правя нещата така, както ми каже човекът, който е собственик/управител/мениджър (дори и не винаги да съм съгласна). Но знаеш ли какво - аз знам защо го правя! :) Аз знам, че (за момента) това ми е начина да изкарам пари, с които пари да сложа покрив над главата си и (здравословна) храна в устата си, нали така? Утре ако имам семейство (дай Боже) пак с тези пари пряко, или от платените ми (от тези пари) осигуровки и данъци, ще се снабдявам с неща, които ще ми трябват за детето ми! Мислиш ли, че бих се "подчинявала" и бих обслужвала нечии чужди интереси, ако чрез тях не обслужвах и мои, лични интереси?

Това пречи ли ми да имам планове (и да работя за) нещо свое; нещо, което мен ме вълнува? Ами не! Защото, знаеш ли какво - аз при този шев и в тази нечия фирма си имам и работно време! Нареждат ми до 17-18 часа, а след това - си заминавам и няма как да ми нареждат! :D Така че - да, зависими сме от обстоятелства, но такава зависимост също е част от изборите, които човек прави...защото именно такава зависимост, в даден момент води и до независимост! ;)

А знаеш ли, кое е лошото на институциите/структурите, които споменах - това не е ИЗБРАЕМА зависимост и в нея няма смисъл, тя те превръща директно в инструмент!

И знаеш ли какво? Аз в моя пост ВУЗ не споменах - за него всеки си решава, той е въпрос на избор! И много зависи от ВУЗ-а и с каква нагалса отиваш там, но там можеш да придобиеш качествата, които да те подготвят именно за пътя/професията, която си си избрал.

Отговори на KFresh

Tim

Tim14.03.2017, 19:10:08 ч.

Реплика към Viksss

" не понасям някой да се опитва да ме мачка,и не разбирам такива хора които се оставят."

Абсолютно правилно, аз също изключително много държа на човешкото си достоинство и уважавам единствено хора с достоинство. Затова призиви за подчинени човешки роли в живота не ме впечатляват, защото са избиване на комплекси , които не са никаква философия, а следствие от въздействия в детска възраст.

Харесва ми, че независимо от твоя баща, ти не демонстрираш наличие на комплекси.

А това за пълното неподчинение, аз те разбрах какво искаше да кажеш, но в света няма пълна свобода, Викс, защото на законите ние хората се подчиняваме, за да не настъпи хаоса на безредието, чиито последствия са в по-голямата си част пагубни.

Отговори на Tim

Добави коментар »

«12345»

Коментари за "Смяната на пола или защо мъжете искат да са жени?"
Страница 2 от 5 • Коментари 48

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.