«123456»

52 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

MonaLisa3

MonaLisa321.03.2017, 00:31:34 ч.

Реплика към Viksss

:)

Отговори на MonaLisa3

Viksss

Viksss20.03.2017, 21:22:39 ч.

mystifier имам още един въпрос,представи си че в следващото ти прераждане си жена(или трансджендър) и видиш тая твоята същата тема,интересно ми е как би коментирал когато духа ти е същия и не се мислиш за по прост от този който е писал темата?

Отговори на Viksss

Tim

Tim19.03.2017, 21:10:29 ч.

Реплика към mystifier

"Днес условията са съвсем други,да,правят се изобретения,но ако погледнеш по-задъбочено ще видиш,че и днес изобретинията се правят от нужда"

Както забеляза със сигурност, аз те допълних, а не оспорих.

Показах още една гледна точка, базирана на пирамидата на Маслоу. При пещерния човек с лъка и иглата от дърво и след това от камък ,метал и т.н..../музеите /, а и по времето на ралото и ветровитите тоалетни на двора примитивизма е на лице и единствено за основата на пирамидата можем да мислим, която е физиологичните нужди, сигурността и принадлежността.

Както и да се погледне, нуждата е в основата на всичко, не само на изобретенията. Самото раждане и оцеляване на човека без нужди няма как да бъди разгледано, при животните и растенията също.

Дори човешкото усъвършенстване и самоусъвършенстване, духовното развитие е продиктувано от неговите нужди за възход, не само за улеснение .Нуждите изобщо едва ли някой би оспорил.

"Преди Джон Атанасов да изобрети компютъра знаеш (поне това) колко сожни изчисления е трябвало да се правят и колко време е отнемало."

Да Мисти, поне това го знам :) :) :) :) и за Леонардо да Винчи и неговите упорити търсения знам и още съвсем мъничко неща знам, независимо че съм радетел на Сократ: "Аз знам, че нищо не знам", защото за мен то е двигателя за още и още повече знания.

Бъди здрав.

Отговори на Tim

mystifier

mystifier19.03.2017, 13:40:09 ч.

Реплика към Tim

"В северните народи човешките потребности са задоволени и затова хората там преминават към потребности от по-висок ранг.Това са именно самоусъвършенстването,духовността,откривателската дейност и т.н. Но според мен не са природните условия,които те карат да мислиш,а потребността на задоволения човек да премине на по-високо стъпало в собственото си развитие".

Добре,това е твоето мислене и ти си донякъде права. Моето мислене е: "Че нуждата (зора) е майка на изобретенията и на откритията". Ти говориш за най-съвременната история на човека. Аз говоря още от неговото зараждане та и до сега. Какво е довело човека до изобретяването на колелото. Какъвто и товар да е трябвало да се пренася на гръб е било тежко и човек се е замислил как този труд да се облекчи и е стигнал до изобретението на колелото. Да не отиваме много далече. Ако не си родена на село ти не знаеш какво е да жънеш жито със сърп. Хората на село тогава не са гладували,но е било много тежко да жънеш 20,30 и повече декари ниви със жито. Затова хората са измислили тогава жетварките,а по-късно и комбайните. Ами орането на нивите с волове и рало. Ето,за това пък са измислени тракторите,които облекчават този труд. После пък да вършееш житото на двора с кремъчна диканя цял ден. Така е била измислена и вършачката. Не знам колко си запозната с Гръцката и Римската история,но тогава когато е имало постоянни войни нападащия или отбраняващия е трябвало да измисли по-модерно оръжие за да победи завоевателя. Дори и в модерно време изобретенията са пак в болшинството си от нужда. Американските автомобилни компании до скоро не обръщаха голямо внимание на иновациите в автомобилостроенето,но когато видяха,че губят от външната конкуренция на вътрешния си пазар започнаха да се замислят. Японците наводниха американския пазар с най-качествени автомобили и покупките на американски коли намаля. Хайде сега да говорим за още по-високите технологии. Преди Джон Атанасов да изобрети компютъра знаеш (поне това) колко сожни изчисления е трябвало да се правят и колко време е отнемало. Това е пак от нуждата да се спести време. Същото е и за пътуването. За да се спести време е бил изобретен самолета. Могат да се дадат много примери,че повечето от изобретенията са били предизвикани от нуждата за по-лесен живот. Днес условията са съвсем други,да,правят се изобретения,но ако погледнеш по-задъбочено ще видиш,че и днес изобретинията се правят от нужда за......забогатяване,за контрол на ресурсите на други държави и все такива ненужни неща. Какви потребности още има Родшилдовата фамилия или Рокфелеровата фамилия. Какво са допринесли тези две фамилии за подобряване живота на хората?! Нищо,освен още по-голямо заробване на човечеството. Новия световен ред се дирижира от тях и някои от вас ще го преживеят.

Отговори на mystifier

Tim

Tim19.03.2017, 13:23:51 ч.

Реплика към mystifier

Благодаря за отговора ти, стройно и на достъпен език за лаик като мен написано. В предишният ти коментар звучеше като реклама, но сега е ясно какво имаш предвид .

Имам въпрос, когато имаш време: По какво, как се познава кой от Йогите е на нивото на духовните видения. Някои от тях има вероятност да си го въобразяват. Така, както аз съм си мислила до сега, чрез медитацията изпразваме мозъка си от мислите ни. Достигаме пълно спокойствие и индиферентност към заобикалящата ни действителност. /За мен това е невъзможно достижение./ Със сигурност има хора, които успяват да не мислят в определен момент, но кой определя и как, че в този момент на не мислене това, което им се привижда не са техни фантазми, а е истина, която има вероятност да виждат с духовното си око, за което пишеш? За мен духовното ми око е вътре в мен постоянно, то определя морала ми.

Все пак всички знаем, че човек вярва на това, на което иска да вярва, но как се определя, че това е истина ?

Поздрав от мен и ти благодаря, че си ми отговорил.

Отговори на Tim

mystifier

mystifier19.03.2017, 12:05:04 ч.

Реплика към Tim

Отговарям ти защо Хиндуизма е най-истинската духовна религиозна наука. Не,че няма други истински духовни религии като например учението на Буда и учението на Исус,но Хиндуизма е над всички други религии. Впрочем Хиндуизма е най-старата религия и всички други религии са дошли след Хиндуизма. Дори учението на Исус е взаимствано от Хиндуизма. Много малко хора знаят,че Исус е живял 12 години в Индия,където е изучавал Будизма и Хиндуизма. И много малко хора знаят защо другото му име е ХРИСТОС т.е. ИСУС ХРИСТОС. Няма да навлизам в тези подробности сега,но ще ти кажа защо Хиндуизма е Духовна Научна Религия. Създателя на вселената и всичко в нея,заедно с човека,е Бог. БОГ,който може да сътвори безкрайната вселена значи е имал абсолютно знание (всезнаещ) и това знание е абсолютната ИСТИНА. Няма друга истина освен истината-БОГ. Но Бог е Дух. Тогава как може човек да разбере истината,когато БОГ е невидим за човека с изключение на една малка част мъже през вековете и хилядолетията. През всичките времена в Индия е имало малко хора,които са стигнали до Божията истина. Те са хората,които са създали учениятА на Хиндуизма. Казвам учениятА,защото те са няколко учения,които се допълват и говорят почти едно и също. Хората,които са стигнали до Истината БОГ се наричат Йоги. Думата Йога означава СЛИВАНЕ С БОГ т.е. сливане на човешкия Дух-Душата с Космическия ДУХ-БОГ. Но за се получи такова сливане на Душата с Божия Дух,йогите са открили научен метод,който се нарича МЕДИТАЦИЯ. Медитацията е на няколко степени,от най-ниска до най-висока НАУЧНА МЕДИТАЦИЯ. Това,което на запад,а и в Индия на начинающите,се предлага медитация на ниско ниво и постепенно според Гуруто (учителя) следват по-сложни форми на медитация. Най-висша форма на научна медитация се дава на най- напредналите йоги. Каква е целта на медитацията като цяло? Чрез редовно и правилно медитиране йогата се научава как от материалното телесно съзнание да стигне до подсъзнанието и от там чрез още по-сложни форми на медитация да стигне до Душата си-извора на висше знание. При тези процеси на медитация ДУХОВНОТО ОКО се отваря и йогата започва да получава духовни видения. Всичко това става чрез събуждане на КУНДАЛИНИ енергията,която "лежи"в дъното на опашката и постепенното ѝ предвижване нагоре през шесте чакри,стигайки до последната седма SAHASRARA чакра. Това състояние се нарича САМАДИ (samadhi) и точно тук става най-висшето духовно просветление. Душата на медитиращия се слива с БОГ-ДУХА и той става едно. Затова ИСУС казва: "АЗ и моя отец сме едно". Както БОГ знае всичко,така и йогата стигнал до това състояние знае абсолютната истина. Затова Хиндуизма е най-истинската духовна религиозна наука. Защото истината е това,което си видял с Духовното Око. Всички други религии са само бедни вариации на Хиндуизма.

Мисля,че накратко обясних защо Хиндуизма е най-истинската научно духовна религия. Който може да се задълбочи в тези изказани мисли ще има поне малко понятие за религията на ХИНДУИЗМА.

Отговори на mystifier

Viksss

Viksss18.03.2017, 16:09:19 ч.

Мисти къде си бе,пак ли копаш доматите?

Отговори на Viksss

Viksss

Viksss17.03.2017, 16:26:36 ч.

Реплика към mystifier

И кво значи че съм се надценявал?Трябва да се подценявам или кво?

Отговори на Viksss

Viksss

Viksss17.03.2017, 16:24:09 ч.

Реплика към mystifier

Ок,ясно,схванах,обаче я ми обесни ако всички тези мъже,които са направили техническите изобретения са се преродили после в жени ,когато казваш,че жените са по малко интелигентни не обиждаш ли тези същите хора които са направили изобретенията?

Отговори на Viksss

MonaLisa3

MonaLisa317.03.2017, 15:26:20 ч.

Реплика към mystifier

Хахахаха, толкова "интелигентно" обяснение, че надмина себе си!

Отговори на MonaLisa3

Добави коментар »

«123456»

Коментари за "Какво ви е мнението за нудизма?"
Страница 1 от 6 • Коментари 52

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.