7 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

kakova4

kakova404.04.2017, 11:42:50 ч.

Напълно съм съгласен! Щеше ми се в потвърждение малоумната ми шефка да се беше отказала да шефкува и да беше се придържала към лимита на възможностите си-продавачка /а не, не може да смята/, чистачка /а не, тя самата има нужда от слуги които да ходят след нея и да й събират боклука в прекия и преносен/. Готвачка /сакън, ще отрови хората/. Не се сещам какво. Но след като я е създал всевишния и е разбрал грешката си явно е сметнал че най-малко ще вреди като шефка щото за нищо друго не става. Да. СЪщо ми се щеше в знак на разбиране на силно ограничените си възможности по-големия шеф да беше си останал овчарин /горките овчици/ така щото да не беше направил недоразумения като горната шефка. Но пусти амбиции. Щело му се на селянчето софиянец, шеф и наглец да стане. И станало. И други селянчета софиянци, шефчета и наглеци направило. Бравос! Да му се връща. НА този или на онзи свят и на копелетата евтини които е имал амбицията да изсере. Така щото нефелният му ген да предъбе. Ей на това му викам непознаване на възможностите и тотално неадекватна амбиция!

Отговори на kakova4

MonaLisa3

MonaLisa331.03.2017, 14:37:28 ч.

Реплика към mystifier

Кой те пита тебе, бе, дядка!? А акъл ти не е стигнал да разбереш, че и другите коментирали make the same point! Oops, трудничко ще да ти е, чужди езици се намесиха тука. ...

Отговори на MonaLisa3

mystifier

mystifier31.03.2017, 10:22:04 ч.

Реплика към MonaLisa3

Само ти можеш да зададеш такъв гениален въпрос. Дано ти отговори някой та и аз да разбера,коя е дефиницията (значението) за прекалено в случая.

Отговори на mystifier

MonaLisa3

MonaLisa330.03.2017, 21:41:04 ч.

Коя е дефиницията за прекалено в случая?

Отговори на MonaLisa3

Tim

Tim30.03.2017, 21:17:29 ч.

" Прекалено големите амбиции" - въпрос към авторката:

Кои амбиции са големи и кои са прекалено големи според теб? Какъв е критерия и кой го определя за критерий?

" В желанието си да е перфектен и примерен започва да се състезава с останалите и започва да изразява критичност и към тях." - Спомни си за шопа и ще си спестиш и състезаването и няма да развиваш критичност към околните , та да те намразят заради нея, и изобщо всичкото това напъване ще си го спестиш :

" Попитали шопа : - Какво можете да работите?

- Мога да копам.

-Е па мога и да не копам. "

" Също така, те вредят и до голяма степен на нервите, когато започваш да искаш още и още до момент в,който не можеш да издържиш и превърташ." - недей така да се съсипваш и да отваряш работа на невролозите. Шопа и за това е помислил :

" Кога има най- много работа, легам да лежим. Ако е спешна, друг ще я свърши".

" Аз съм от хората,които не могат да се оставят на дъното, но ни бих могла да издържа на темпото на много амбициозните хора, които винаги искат да с 2 нива над останалите. Аз мисля, че толкова голяма амбициозност не е необходима!" - Браво на теб, точно това ме подтикна да се досетя за шопските мъдрости, част от които ти припомних по-горе , а и аз си имам една запаметена мъдрост, която не е шопска, ще ти я кажа и нея: " Напъва ли се някой да те засенчва, остави го да слънчаса."

" Според вас прекалената амбициозност полезна или вредна е?" -

и това ще ти кажа. Полезна е за мързеливите, а е вредна за работливите :) :) :) Ти ще се досетиш защо.

" Коментирайте." -

Е, ти пък, защо така грубиянски без Моля или Понеже, Обаче, Защото ?! Командите, освен в казармата, не са от приятните неща, дори често пораждат негативизъм.

"Много благодаря за отделеното внимание!" -

Моля, удоволствието беше мое, не ми отне много време, позабавлявах се за кратко.

Очаквам с нетърпение отговора на въпроса ми, Бети.

Отговори на Tim

Sasha

Sasha30.03.2017, 08:32:36 ч.

Прекаленото… без значение какво, си носи своите негативи. Даже и за „прекалените светци…” си има приказка.

За разлика от теб, аз мисля, че между амбициозност и перфекционизъм има разлика, въпреки че малко се доближават… Перфекционизма е личностно качество. Перфекционизма е амбиция спрямо себе си. Един амбициозен човек може и да не е перфекционист, но спрямо СЕБЕ СИ перфекциониста винаги е критичен и амбициозен… Критичността на перфекциониста е към него самия. Талантливия художник се стреми да рисува все по-добре и по-добре, и надали си е поставил за цел, да бъде две нива над други талантливи художници.

Интересно… каква е твоята мярка за нивото на другите, та си стигнала до извода, че амбициозните хора искат да бъдат ДВЕ нива над тях?

Ако едно нещо не е необходимо за теб, защо мислиш, че същото нещо трябва да не е необходимо на други? Според обстоятелствата, в които се намира или попада, всеки сам избира поведението си в живота. Едни проявяват амбиция, други предпочитат да са пасивни... Тези, които наблюдават отстрани, не винаги могат да разберат защо даден човек постъпва по един или друг начин.

И… Ако според теб амбициозните хора са критични спрямо останалите, ти като неамбициозна, не проявяваш ли критичност спрямо тях?

Накрая…. Малкото хора, които са останали тук, може и да коментират, но ти… след като призоваваш да се коментира, ще участваш ли в дебата?

Отговори на Sasha

jasmin1

jasmin129.03.2017, 23:29:14 ч.

Прекалената амбиция в някой случай вреди в някой помага .
Доста грешки се отчитат понякога от амбиция да се развиваш и да трупаш все повече пари . Но в един момент изостава Любимата семейството. Понякога нямаш време и да се омъжиш или ожениш, поради много амбиция да се развиваш . Но кой каквото си избере!
Любов , кариера или самота . Човек трябва да балансира и да отделя за всичко време , защото ако накланя везните само към един приоритет , рано или късно пострадва друго около нас .

[Линк]

Отговори на jasmin1

Добави коментар »

Коментари за "Прекалено големи амбиции и вечно състезание"
Страница 1 от 1 • Коментари 7

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.