8 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Viksss

Viksss25.06.2017, 04:21:11 ч.

Хаха Перко,ми прати дъщерите си там бе,аре чакам да им нахлузиш фереджетата и да ги набуташ на някой дърт талибан!Давай!

Отговори на Viksss

MonaLisa3

MonaLisa324.06.2017, 18:37:16 ч.

Реплика към herkules

Само дето, ако не си роден там, си не втора, а трета ръка човек! Мъж, жена или дявол!! Е, честито! И избягвй да говориш НЕ от ЛИЧЕН ОПИТ!

Отговори на MonaLisa3

MonaLisa3

MonaLisa324.06.2017, 18:34:11 ч.

Има безброй класации по темата, чети тях!!

Отговори на MonaLisa3

herkules

herkules23.06.2017, 16:35:33 ч.

Здравей авторе! Моите коментари са вечно критикувани, но са критикувани защото казвам каквото мисля, понеже е анонимно. В реалния свят много мъже (над 70 %) мислят като мен, но не го казват на глас, от съображение за сигурност, защото световните господари, са забранили в действителност свободата на словото, под предлог "Свобода на словото"! И като питаш, ще ти кажа какво мисля. Най-доброто място за живеене е в ОАЕ! Там няма данъци и пречки за реализация. Жените не смеят да гъкнат, камо ли да имат просташки претенции за равенство с мъжете. А, и женската стойност (много по-ниска от мъжката) там има други измерения. Още на първата в своята кариера работа един арабин в Кувейт получава $4000. Тук трябва да отбележим, че първата си работа арабина може да почне още като дете в училище. След завършване на висше $4000 по магически начин се превръщат в $10 000. Защото това вече не е момченце, а мъж – квалифициран работник. А ако си по инициативен и амбициран това допълнително се поощрява.

В края на трудовата кариера, преди излизане на пенсия заплата в размер на $100 000 — е напълно нормално явление. Има и по-големи. Възрастта за пенсиониране също не е фиксирана — тя настъпва след 25 години трудов стаж. Ако момченцето работи от 15 годишна възраст — на 40 вече е почетен пенсионер, и размера на пенсията е 80% от размера на последната заплата. Образованието е безплатно. Както в училище така и в университета. Освен това ако студента завършва първи курс с отличен, в неговото семейство на гости идват представители на Министерството на образованието. Показват му списък с най-добрите университети по света и му казват: "избирай". Не е важно кой университет и какво обучение ще избере младежа – всичко ще бъде безплатно. Освен това за целия срок на обучение на студента се наема квартира и се изплаща ежемесечна стипендия в размер на $2000. След завършването на някакъв университет, студента не е длъжен да се връща в родината си а спокойно може да остане в страната, в която е завършил. И докато има паспорт на ОАЕ гражданин, всички привилегии остават.

Така че пенсия от $80 000 в Емиратите — е нещо напълно обикновенно. Медицината и тя е безплатна. Всички видове лечения, всички видове лекарства, всичко е безплатно. Освен това лечението от което има нужда пациента или операцията ще се извършат в тази страна, в това болнично заведение което е най-добро в дадената област. Всичко за сметка на държавата.

След навършване на 21 години държавата дава на всеки мъж земя и пари за построяването на жилище. Ако по някаква причина държавата не успява с заделянето на поземлен участък за младото семейство, а въпроса е спешен то тогава се осигурява временно настаняване в общежитие. Всеки мъж от ОАЕ за първи път встъпващ в брак за местна жена, може да получи заем в размер на 70 хил. дирхама /около 20,5 хил. долара/. 40 хил. Се получават след подписване на брачен договор в шариатски съд, а останалите след сватбата. След раждането на първите три деца (момчета) кредита се самопогасява. Ето това е обикновенния арабски живот в Обединените Арабски Емирати. Лъжите, които прокламират медиите за ужасния ислямски живот са компрометирани отдавна. А, и аз преди да се оженя, живях и работих около 6 месеца там. Шериата е закон, чрез който икономическият разтеж е гарантиран, защото жените не могат да пречат на мъжете да работят пълноценно и да дават максимума от възможностите си. Над 6,5 милиона чужденци работят там, като доволно спазват шериатските закони, и не искат да се върнат в родината си. След доброволното освобождаване на Емирствата от английския протекторат, арабите сътвориха рай сред пустиня. Там бих предпочел да се родя и да живея, но обичам и родния си край, и не бих го заменил за нищо!

”Един човек, който не обича родното си място и не пази скъпи спомени за него - той е изгубен човек.” - Димчо Дебелянов!

Отговори на herkules

finland

finland22.06.2017, 10:52:28 ч.

На мен също ми се иска от северна,студена страна да отида някъде на юг,например на остров Мадагаскар-далеч от проблемна Европа,далеч от Азия и Америка и малко настрани от Африка. Някога бях чел една книга за Мадагаскар озаглавена "Щастливия остров". Много приятно ми звучи.

Отговори на finland

mau

mau22.06.2017, 10:38:59 ч.

Аз пък бих искала да живея на остров Tahiti във Френска полинезия (в Тихия океан),където няма студ,няма непоносима горещина,чист въздух целогодишно,където хората са винаги усмихнати и щастливи. Където няма бежанци от Близкия изток,както в Европа. Няма и терористи. Обичам вечна пролет.

Отговори на mau

wasp

wasp22.06.2017, 10:07:39 ч.

М, където и да живее човек съседите са любопитни и клюкари. В родната си страна е най-добре да се живее, но " климата" е виновен хората да емигрират.

Отговори на wasp

nelina

nelina20.06.2017, 01:38:32 ч.

Лятото бих живяла във Виена, а зимата в Корфу. Целогодишно бих си живяла в Бг в града в който и сега си живея. Иначе страна в която бихме се чувствали добре със семейството ми е Германия.

Отговори на nelina

Добави коментар »

Коментари за "В коя държава е най-добре за живеене?"
Страница 1 от 1 • Коментари 8

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.