Мнения за:
Миома

Преди три години ми откриха вътрематочна миома.В момента тя е с размерите на... Към пълния текст

«12345678910»

100 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Ве

Ве03.10.2006, 00:00:00 ч.

Здравейте

Пиша тук, защото ми е трудно да взема решение, а проблемът си е доста сериозен. На 36 години съм, преди около 2 години ми откриха миома по време на гастроентерологичен преглед. Преди това бях ходила при трима гинеколози, защото усещах болка, но те ме уверяваха, че всичко е наред. Причината да посещавам гинеколози бе и, че от няколко години с партньора ми не се пазехме, а не се получаваше желаното от забременяване. Та от там започнаха колебанията. Часто от лекарите твърдят, че не бива да се оперира миомата, а другите, че може да се оперира. По отношение на размерите и също има доста различни мнения -от 4.7-3.5 през около 6см до 7-9см.

Зная, че големината може да се променя в различните фази от цикъла, но пък чак толкова фрапиращи разлики? И хайдие това ок. но при последния преглед лекарят ми каза да съм търсила начин да си замразя яйцеклетки и да търся жена , която да ми износи бременността , защото нямало начин да бъде отстранена само миомата, а щяло да се наложи да се махне и матката, нямало и шансове за износване на бременност имайки предвид местоположението и размерите на миомата. Не зная как да постъпя, особено след като ме предупреди, че дори и някой да се наемел да ме оперира щял по време на операцията да убеди близките ми, че се налага да се махне и матката. А, пропуснах да кажа, че междувременно на първата година се оказа, че и партньорът ми има проблем-варикоцеле-разширен кръвоносен съд, от там и не добра спермограма и т.н.Той се оперира и уж всичко е наред, но пак не се получава. Открих в нета лечение, което се прилага в Москва, с което се спира притока на кръв към миомата и че чудя дали да не опитам с това? Какво бихте ме посъветвали?

Отговори на Ве

Kiss

Kiss23.06.2006, 00:00:00 ч.

Все още такива екстри не се предлагат, Руми, пишиииии си на воля

Отговори на Kiss

Руми

Руми23.06.2006, 00:00:00 ч.

Как да се регистрирам

Отговори на Руми

Momo

Momo30.05.2006, 00:00:00 ч.

до Дида

точно това беше целта на удивителните и въпросителни знаци- да привлекат внимание! може би трябваше да започнете предния си разказ с това, което сте написала като отговор, към мен, защото нямах никаква представа, колко бързо може да расте миомата и т.н. това е ценна информация (за която благодаря, добре е да го знам) и не трябва да я спестявате! казвате: "не би трябвало да укорявате без да сте достатъчно информирани" - ами точно това имам в предвид, не мога да съм информирана за всичко, а в предния си пост не давате нужната информация- за тов ви 'укорявам'. също казвате: " хубаво че се наложи да споделя още веднъж личния си опит, за да могат тези, които четат текста, да предвидят и случай като моя, а не да се уповават само на 6-месечните прегледи" - да наистина е хубаво, че споделихте.научих нещо ново за кото благодаря.

не

Отговори на Momo

Дида

Дида28.05.2006, 00:00:00 ч.

От Дида до Момо, а и не само ...

Виждам, че се опитвате да ме упрекнете за бездействие и в случая пиша отново, защото деветнадесет дни след прегледа, на който миомата беше колкото свит мъжки юмрук беше направена операцията. Редовните прегледи на 6 месеца са категорично задължителни, но миомата не винаги расте с темповете на бременност. И аз бях изумена от размерите, когато ме информираха след операцията. Между прегледа (който направих не защото са минали 6 месеца, а защото не се чувствах добре) и операцията, миомата беше нарастнала двойно. Преди този преглед на редовните 6-месечни прегледи в продължение на 5 години размерът беше 42 мм, нещо което не би трябвало да притеснява и да се мисли за операция. Използването на удивителни и въпросителни знаци привлича вниманието, но не би трябвало да укорявате без да сте достатъчно информирани. Както и да е, не очаквам извинение, но е хубаво че се наложи да споделя още веднъж личния си опит, за да могат тези, които четат текста, да предвидят и случай като моя, а не да се уповават само на 6-месечните прегледи

до Зинаида

Разбира се, трябва да бъде след консултация с лекаря, но аз започнах хормонозаместващата терапия 1 месец след операцията. Препоръчвам посещение при лекаря на определените от него периоди.

Отговори на Дида

Zinaida

Zinaida16.05.2006, 00:00:00 ч.

здравейте на 44 години съм, оперираха ме преди около 2 седмици, имах миома колкото 3 месечна бременност. Бихте ли ми препоръчали някаква хормонзаместаща терапия. Благодаря ви преварително!

Отговори на Zinaida

Momo

Momo13.05.2006, 00:00:00 ч.

до Дида

не мога да отрека, че съм изумена!!! как, за бога си допуснала миомата да стане с размера на 5-месечна бременност??!?!?!?!? ти не знаеш ли, че се ходи на профилактични прегледи на всеки 6 месеца или най-мало на година?!?!?!?!?!

аз бих агитирала младите да ходят редовно на профилактични прегледи при генеколог, защото после последиците са ужасяващи- ти си конкретен пример!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! безобразие!!!!!!!

Отговори на Momo

Дида

Дида13.05.2006, 00:00:00 ч.

Здравейте,

Искам да се обърна към всички, на които е препоръчано да направят операция, след като са им открили миома. На 45 години съм. Преди да навърша 30, вече имах двете деца, за които съм мечтала. Скоро ще станат 7 месеца, откакто са ме оперирали, като ми отстраниха матката и яйчниците, миомата беше колкото 5-месечна бременност. Естествено, като след всяка коремна операция, възстановяването беше трудно и ако можете, възползвайте се от по-продължителна почивка (след 6-тия месец разбрах защо се полагат 6 месеца болнични). Сега се чувствам отлично. Един месец след операцията започнах терапия със стикери "Климара", като заместител на липсващите хормони. Тъй като моята работа не е физическа, заработих у дома веднага, след като ме изписаха от болницата, а преди да станат и два месеца, реших. че мога и да си позволя пътуване до офиса с кола. След всичко преживяно - това, което ми се случваше всеки месец, а и самата операция, мога да ви кажа, едва сега се чувствам пълноценен човек. Детеродните органи са необходими, но ако планираните от вас деца са вече родени и имате миома, не се мъчете повече. Болките, неразположенията и дискомфорта могат да бъдат забравени, всичко останало е въпрос на по-малко или повече време, за да се възстановите напълно. Благодаря на моя лекар за това, което направи - операцията и следоперативния период бяха като по предписание. Не се страхувайте, а се совободете от здравословния и не само здравословен проблем - миомата. Успех!

Отговори на Дида

Ani

Ani27.03.2006, 00:00:00 ч.

Здравейте

Искам да успокоя всички на които са им открили миомни възли. Оказва се че този проблем се среща при доста млади жени но лечение има. На мен също ми откриха 5см миомен възел, още 3 по-малки, както и киста на десния яйчник. Тъй като лечението при тези случаи е оперативно. аз се оперирах и уверявам ви не е токлкова страшно. всичко е въпрос на психическа нагласа. Аз също се бях психясала страшно много преди операцията. но след това видях че не е толкова страшно колкото съм си представяла. Докато бях в Тина Киркова се запознах с жени, които имаха миоми в матката, Искам да кажа на всички с такъв проблем, че има нов метод за отстраняване на такива миоми, Нарича се ендоскопски метод при който миомата се маха през влагалището и след 24 часа те пускат да си ходиш, След няколко месеца може да се забременява, Така че шанс винаги има, Най-важното е да вярвате и на доктора на който сте поверили здравето си,

Ако имате мимома не я оставяйте да живее във вас, Вземете мерки на време и 6месеца след операцията вече може да се мисли за забременяване, Успех на всички

Отговори на Ani

Жени

Жени07.03.2006, 00:00:00 ч.

Здравейте всички!

и аз имам моима беше колкото 5 месечна бременност намаля ми до 4 месечна но пък имам 3 възела и това не е всичко имам сериозен приятел много се обичаме искаме бебе а просто не виждам как ще стане това направо съм отчаяна не зная кой може да ми помогне КАЖЕТЕ МИ ХОРА ЗНАЕТЕ ЛИ НЯКАКВО СПАСЕНИЕ И ПОМОЩ

ПОМОГНЕТЕ МИ

МОЛЯ ВИ

Отговори на Жени

Добави коментар »

«12345678910»

Коментари за "Миома"
Страница 8 от 10 • Коментари 100

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.