Когато един мъж обича и е влюбен, той...

От 100 коментара0/5

Когато един мъж обича и е влюбен...
Когато един мъж обича и е влюбен...

Всеки, който чете "Истински истории" в Розали вече е фамилиарен, колко много истории има на влюбени жени. Едно и също се повтаря, макар и изразено по различен начин, седмица след седмица, година след година, та вече започва да те отегчава.

И се питам каква е тази влюбеност, която пламва така ярко изведнъж и каква е причината за нея. Като мъж, който също се е влюбвал /само веднъж/, чудя се за причината на такова странно влюбване.

Ето няколко примера:1.Влюбих се от пръв поглед...2.Влюбена в неподходящия...3.Влюбена в разведен мъж...4.Влюбена съм в чужд мъж...5.Влюбена както никога досега...6.Влюбена в непознатия от магазина...7.Влюбих се, а дори   не го познавам... И още много такива влюбвания непонятни за моята глава.

Стигам до извода, че има разлика във влюбването на жените и на мъжете. Влюбването на жените сякаш не подлежи на анализ или поне на някакво адекватно обяснение. Или те смятат сексуалното привличане за влюбване. Ако това е женската причина за влюбване и ако аз я приема като вярна, то тогава и аз бих казал, че се влюбвам всеки ден поне по 5 пъти.

Ми като видя млади моменца с къси гащенца и с нежни краченца, как да не се влюбя тогава!Ами грабват ми окото и после цял ден мисля за тях. Да, но   при нас мъжете не стоят така нещата. При нас влюбването става на по-дълбоки нива. Искам да кажа, че ние интуитивно се опитваме да открием майчиния инстинкт + качествата на бъдещата съпруга като истински партньор в живота. И понеже казах, че съм се влюбвал веднъж искам да споделя историята на моето влюбване.

Историята не е скорошна, а се случи преди години, когато бях още млад. Но и тогава влюбването ми не пламна изведнъж, а си изчака времето на своето развитие.

Бях , 24-25 годишен, имах си хубава компания от приятели и приятелки. Забавлявахме се-ходехме на екскурзии, на мачове, пътуване по Дунава с кораби, на морски плажове, празнуване на рождени дни, на именни дни и много други неща. В подходящи случаи и в зависимост от обстановката, аз четях стихове от български и чужди поети, а понякога и мои такива, разбира се аматьорски. Дори понякога компанията закачливо ме бъзикаха казвайки:хайде, какви са следващите стихове, които ще ни прочетеш.

Аз обичах много стиховете на Пеню Пенев, Димчо Дебелянов, Ботев, Вазов и т.н.А о  т руските най вече Сергей Есенин, Пушкин, Маяковски....от чуждите Гарсия Лорка, Пабло Неруда, Верлейн и още много други. Според случая и настроението избирах какво да издекламирам особенно от Б.Г.поети (аз помнех доста на изус), за да съвпадне с общия дух на компанията.

Един от приятелите ми беше на около 32-33 г., все още ерген, който един път ми каза, че иска да ме запознае с едно момиче с което мисли, че много ще си допаднем. Даде ми адреза й. Аз й писах писмо, тя ми отговори и чрез писмата си определихме среща. Когато се срещнахме (на улицата) тя носеше някаква   стихосбирка, чийто автор вече съм забравил, но и така не се наложи да ми чете стихове. Говорехме си за общи неща. Момичето К, току що беше завършила техникум, беше на 18г. Беше красива, доста свенлива и не много говорлива. Изглеждаше ми малко вглъбена в себе си. Говорех повечето аз, а К. отговаряше ясно и кратко. След дългия разговор имах чувството, че К. ме хареса като човек, защото прие поканата ми за нова среща с охота.

За да не става разказа ми много дълъг ще прескоча много детайли от последвалите ни срещи, но ще отбележа нещо много важно според мен. Преди нея аз съм имал гаджета повече от пръстите на двете ми ръце, но когато започнахме да се срещаме с нея нещо в мен се промени. Аз, за секс с нея не мислех така, както е било с предишните ми приятелки. При нашите срещи аз я опознавах повече и повече и започнах да я обичам. Това чувство се появи постепенно. Беше много невинна и чиста в мислите си.

Аз не бързах за нищо, беше ми приятно да сме заедно. Аз бях първия й приятел-га дже. Цели 6 месеца се срещахме, а аз не смеех дори да загатна за секс.Мислех, че ще я оскверня-такава чиста душа беше. През тези 6 месеца имахме много щастливи моменти, да, без секс.

Един ден решихме да отидем в Димитровград и да видим един поет-съвремнник на Пеню Пенев. Казва се А.Той ни разказа много за трагичния поет и за техните отношения като приятели. Чете ни негови стихове, ние му четохме наши и на другия ден ни покани на вечеря в неговия дом. Бяхме много поласкани и доволни от неговото посрещане. На следващия ден си тръгнахме и двамата щастливи от такава среща със жив поет. След тази среща с поета аз започнах да усещам, че вече съм влюбен в К. Същото забелязах и в нея. Когато се срещахме вече се гладахме така, сякаш си казвахме-време е да преминем на друго ниво в нашите отношения. И един ден чудото се случи. Тя беше девствена, което аз знаех още в началото. Желанието за секс беше взаимно. Като всяко момиче, което си загубва девственоста, тя също се разплака от емоцията на случилото се. Аз, от умиление към нейните чувства в момента, й изпих сълзите.Т я започна да се усмихва през сълзи, чувствайки моята ис  крена любов към нея. Бяхме много щастливи.

Следващата една година и половина бяхме на върха на щастието, не само заради секса, но поради истинските силни чувства, които изпитвахме един към друг. Аз бях тотално влюбен в К.Бях готов, ако имах възможност, да направя абсолютно всичко за нея и нейното семейство.
През това време К. ми разказваше, как като е споделяла нашите отношения с някои възрастни нейни колежки, как те се разплаквали от съчувствие за нейното щастие. След повече от 1.5 г. започнах да усещам, че някои от тези лелки са започнали да й дават "съвети", как К.да се държи с мен.И резултатите не закъсняха.

К.започна да капризничи и да проявява поведение, което не беше в нейния характер. Явно съветите ги прилагаше на практика. Тя предизвика леко, съвсем ненужно скарване и си замина уж много "обидена". Не се бяхме виждали цели 2 седмици и когато отново се видяхме тя имаше гузно изражение на лицето.Като я попитах какво става, тя ми призна, че ми е изневерила с едно момче.

Простих й, защото бях още силно влюбен в нея.Времето течеше и след месец-два тя отново се "разсърди"за дребнавости и пак не се видяхме за около 2 седмици. След срещата ни отново, К.пак си призна, че пак ми е изневерила с един неин съученик.

Простих й отново, но чувствата ми към нея започнаха вече да отслабват. Но продължавахме да се срещаме и да правим секс. След известно време ми се оплака, че един ден видяла бяло течение да из  лиза от вагината й.

Отишла на пенсиониран гинеколог в домашния му кабинет, доктора прегледал въпросния секрет под микроскоп, казал, че нищо страшно няма-просто нормален секрет. Промил й вагината, похвалил я, че има много хубав клитор и й направил канилингус. Когато ми казваше как го е направил, със затворени очи и с усмивка на устата, тя си прекара дланта няколко пъти между краката от което разбрах, че на нея й е харесало. А, аз до тогава даже не се бях сетил да й правя такива неща. След този случай моите чувства към К.рязко се понижиха и не мина месец-два   и ние се разделихме.

Това е моята история с която исках да обясня моето разбиране за влюбването.

На 18-19 г. не съм очаквал от нея да има зрял поглед върху живота, дори и аз самия не съм бил толкова зрял. Но тя беше чиста душа, непорочна, сантиментална и с някаква поетичност в сърцето си.

Първо аз я обикнах за тези й качества и постепенно се влюбих в нея именно заради тях, а не само за красотата й. Но това беше докато не се появиха старите (вероятно разведени)"съветнички".

Не е трудно да объркаш съзнанието на едно 19 годишно момиче с големия "житейски опит" на старите колежки.

100 коментарaДобави коментар »

russalka_69

От russalka_6906.10.2014, 21:29 ч.

Здравей Моя Любов! Която чаках цял един живот, но вече те срещнах. Любов, която идва, преобръща живота ти и повече никога нищо не може да бъде същото. За онази Любов, която става толкова много част от теб…прави живота...

Виж всички коментари за "Когато един мъж обича и е влюбен, той...".

Още истории от "Любов"

Закъсняла любов може би или...

Закъсняла любов може би или...

Здравейте, често чета историите в списанието Ви и някои наистина ме вълнуват...

Любов ли е?

Любов ли е?

Здравейте, съвсем случайно попаднах на този "журнал". Искам съвет, не знам...

Как да запазя любовта?

Как да запазя любовта?

Здравейте всички имали късмета да станат част от това прекрасно списание. Дълго...