Любовта не е в показността

От 20 коментара0/5

Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.
Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.

Много хора в наши дни смятат, че любовта е в това да се покажете. Да се обвържете във социалните мрежи, да качвате снимки на невероятната си любов, за да може всички да ви се възхищават и връзката ви да приключи след няколко месеца.

Любовта не е в това, всеки да знае за нея, макар да мислим, че когато сме лудо влюбени искаме да изкрещим на целия свят, че сме с дадения човек. Обаче това е страста, това е влюбването...не е любовта.

Тя се крие в тишината, в миговете на споделяне между вас двамата, не между вас и целия свят.

Тя е в уважението, в желанието да се грижиш, в желанието другия да е добре. В малките жестове, като това да те завие, когато си заспала на дивана..като това да знае, че след работа имаш нужда от чаша чай и той е човека, който ще ти го направи, за да стопли тялото и душат а ти.

Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.

Любовта е дори в скандалите. Да точно така.. Перфектното не е истинско. Истината има много ръбове и неизгладени гънки. И в една истински ценна връзка те съществуват, но когато любовта е там..обичащите се сядат да поговорят, за да решат проблема, а не да докажат кой е прав и кой греши. Защото когато обичаш това няма значение.

Модерните връзки често забравят това, че любовната е скрита в тишината на две души, които са там една за друга за да се допълват и да си помагат. Модерните връзки искат показност, искат блясък, искат крясъци..Но това не е любов..

Помислете преди да кажете, че обичате някой дали това е човека с който бихте постояли в тишина или е човека, с който искате да преобърнете света?

20 коментарaДобави коментар »

herkules

От herkules10.01.2017, 13:18 ч.

Здрасти! Нямям никакво време, но ще ти отговоря. Сигурен съм, че това не е ирония към русите жени от твоя страна, относно умствените им способности. :))) И двете ми щерки бяха русички до около 10 годишна възраст. След това...

Виж всички коментари за "Любовта не е в показността".

Още истории от "Любов"

Любов между несъвместими характери

Любов между несъвместими характери

Здравейте на всички. За първи път пиша в подобен сайт, а и като се замисля, за първи...

Да избягаш или да се отдадеш

Да избягаш или да се отдадеш

Когато човек е влюбен, той престава да се храни, да спи, да работи, да е спокоен. ...

Първият човек в живота на една жена си остава тръпка за цял живот.

Първата голяма любов

Бях на 22, запознахме се по нета. Той беше 12 години по-голям от мен. Умен , красив,...