Любовта не е в показността

От 21 коментара0/5

Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.
Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.

Много хора в наши дни смятат, че любовта е в това да се покажете. Да се обвържете във социалните мрежи, да качвате снимки на невероятната си любов, за да може всички да ви се възхищават и връзката ви да приключи след няколко месеца.

Любовта не е в това, всеки да знае за нея, макар да мислим, че когато сме лудо влюбени искаме да изкрещим на целия свят, че сме с дадения човек. Обаче това е страста, това е влюбването...не е любовта.

Тя се крие в тишината, в миговете на споделяне между вас двамата, не между вас и целия свят.

Тя е в уважението, в желанието да се грижиш, в желанието другия да е добре. В малките жестове, като това да те завие, когато си заспала на дивана..като това да знае, че след работа имаш нужда от чаша чай и той е човека, който ще ти го направи, за да стопли тялото и душат а ти.

Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.

Любовта е дори в скандалите. Да точно така.. Перфектното не е истинско. Истината има много ръбове и неизгладени гънки. И в една истински ценна връзка те съществуват, но когато любовта е там..обичащите се сядат да поговорят, за да решат проблема, а не да докажат кой е прав и кой греши. Защото когато обичаш това няма значение.

Модерните връзки често забравят това, че любовната е скрита в тишината на две души, които са там една за друга за да се допълват и да си помагат. Модерните връзки искат показност, искат блясък, искат крясъци..Но това не е любов..

Помислете преди да кажете, че обичате някой дали това е човека с който бихте постояли в тишина или е човека, с който искате да преобърнете света?

21 коментарaДобави коментар »

mimenita

От mimenita22.02.2017, 13:36 ч.

Истинската любов няма нужда от демонстриране пред околните. Тя се усеща. И по-чувствителните хора, веднага улавят дали между двама души има истински чувства или са само поза.

Виж всички коментари за "Любовта не е в показността".

Още истории от "Любов"

Щастието само дойде

Щастието само дойде

Това е моята история. За моята любов, която просто така дойде при мен. Преди 3...

Любовта и битовите проблеми

Любовта и битовите проблеми

Здравейте мили дами, моля за съвет тези от Вас, които споделят живота си с мъжа в...

Искам само да го срещна-2

Искам само да го срещна-2

Е,след две годишно издирване аз най-после го срещнах... Трудно ми беше да се обадя...