Любовта не е в показността

От 21 коментара0/5

Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.
Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.

Много хора в наши дни смятат, че любовта е в това да се покажете. Да се обвържете във социалните мрежи, да качвате снимки на невероятната си любов, за да може всички да ви се възхищават и връзката ви да приключи след няколко месеца.

Любовта не е в това, всеки да знае за нея, макар да мислим, че когато сме лудо влюбени искаме да изкрещим на целия свят, че сме с дадения човек. Обаче това е страста, това е влюбването...не е любовта.

Тя се крие в тишината, в миговете на споделяне между вас двамата, не между вас и целия свят.

Тя е в уважението, в желанието да се грижиш, в желанието другия да е добре. В малките жестове, като това да те завие, когато си заспала на дивана..като това да знае, че след работа имаш нужда от чаша чай и той е човека, който ще ти го направи, за да стопли тялото и душат а ти.

Любовта е в това да умеете да си мълчите и да е приятно.

Любовта е дори в скандалите. Да точно така.. Перфектното не е истинско. Истината има много ръбове и неизгладени гънки. И в една истински ценна връзка те съществуват, но когато любовта е там..обичащите се сядат да поговорят, за да решат проблема, а не да докажат кой е прав и кой греши. Защото когато обичаш това няма значение.

Модерните връзки често забравят това, че любовната е скрита в тишината на две души, които са там една за друга за да се допълват и да си помагат. Модерните връзки искат показност, искат блясък, искат крясъци..Но това не е любов..

Помислете преди да кажете, че обичате някой дали това е човека с който бихте постояли в тишина или е човека, с който искате да преобърнете света?

21 коментарaДобави коментар »

mimenita

От mimenita22.02.2017, 13:36 ч.

Истинската любов няма нужда от демонстриране пред околните. Тя се усеща. И по-чувствителните хора, веднага улавят дали между двама души има истински чувства или са само поза.

Виж всички коментари за "Любовта не е в показността".

Още истории от "Любов"

Любов без секс или секс без любов ???

Любов без секс или секс без любов ???

Здравейте, мили дами!Аз съм една млада и много щастлива жена и с всеки изминал ден...

Любовта на живота ми

Любовта на живота ми

Здравейте! Искам да ви разкажа за любовта на живота ми. Запознахме се на един...

Струва ли си да го зарежа заради работата?

Струва ли си да го зарежа заради работата?

В момента съм на много добра работа от почти две години, за което много се радвам...