Въздух под налягане

От 5 коментара0/5

Любовта е велика илюзия!
Любовта е велика илюзия!

Любовта имах предвид. Тя е една страхотна илюзия- не че е страхотна- в смисъл велика, хубава, а в смисъл че е въздух под налягане.
Родена съм и съм пораснала преди демокрацията. От тогава имам доста романтична представа за любовта. Стремях се към нея и я очаквах жадно.

Срещнах я в ранните години на демокрацията, когато всичко около мен беше доста объркано- не се знаеше дали ще има прием на студенти заради стачките във ВУЗовете, не се знаеше как ще оцелеем финансово до другия месец и прочее.

И аз срещнах Любовта. Той беше като мен... Харесвахме се, прекарвахме си приятно заедно. Студентската любов е много романтична. След няколкогодишна връзка станахме съпруг и съпруга. И тогава се наложи единият да направи компромис- това бях аз.

Впоследствие семейният живот се превърна от приятно прекарване в повече задължения и за двамата. И сега мисля, че не си е заслужавало. Имаме две хубави деца. И те са причината да не сме поели по различни пътища.

Животът на човека трябва да се живее без да се правят постоянни компромиси. Компромисите са неизбежни. Но от сегашната си позиция смятам, че човек трябва да е преди всичко егоист- не в лош смисъл. Имам предвид да съхранява самоличността си. Да избира приятели, нещата, с които да се занимава и т.н. Ако намери някого, с когото да върши своите приятни занимания- ок, ако ли не- по-добре е сам.

Децата са цветята на земята! Те са нещото, което краси и пръска аромат. Но животът на човек е възможен и без тях. Да са ми живи и здрави  моите, надявам се да ги възпитам като стойностни хора, да тежат на местата си и да не им се налага да правят много компромиси.

Любовта е велика илюзия!  

5 коментарaДобави коментар »

Flufur

От Flufur11.10.2014, 23:01 ч.

Звучиш ми като криза на средната възраст, съчетана с романтично увлечение по друг... вероятно човек с твоите интереси. Друго което мога да допусна е някоя волна птица около теб да ти предизвиква завист. И в двата случая...

Виж всички коментари за "Въздух под налягане".

Още истории от "Любов"

Чудя се какво да правя?

Чудя се какво да правя?

Имам проблем, който искам да реша, но наистина е много трудно. Имам приятел от...

Обичам женен мъж - ще полудея

Обичам женен мъж - ще полудея

Здравейте, Моята история е много дълга..и се чудя от къде да започна. На 18год съм...

Как да разбера, означавам ли нещо за него?

Как да разбера, означавам ли нещо за него?

Здравейте, Имам нужда от вашия приятелски съвет, защото ми е адски трудно да взема...