Лошо пиянство или алкохолизъм?

От 25 коментара0/5

Лошо пиянство или алкохолизъм?
Лошо пиянство или алкохолизъм?

Здравейте,

Не зная от къде да започна, моят приятел с който сме от близо 4 години заедно има проблем с алкохола не мога да преценя лошо пиянство ли е или вече е алкохолик!

Баща му цял  живот е имал проблем с  алкохола -не пие 1-2 месеца и като се напие или го няма по два три дни или пие по цяла нощ ,той почина преди 2-3 години!

Приятелят ми не носи на алкохол ,но и няма мярка, след снощното му фиаско в дома ми по повод семеен празник така се напи че взе да обижда баща ми, да не може да си седи на краката, да ме бута когато му кажа да си ляга, накрая припадна  и баща ми и аз го влачихме до леглото, но ... не се приключи до тук през нощта взе че падна от леглото, аз не мога да го вдигна, абе ужасна история след което  в съня си се изпусна на леглото едвам издържах!

Сега когато се  чухме по телефона ,уж нищо не помнел разказах му в общи линии какво е правил ,но  излезна ,че едва ли не като не помнел нямало от какво да се срамува! Обадих се на брат му да вземем да му направим интервенция за да разбере ,че има проблем с алкохола,но не знам колко ще е от полза защото е много голям инат и в комбинация с отричането на хората ,че имат   някаква зависимост не знам колко ще е от полза?

Той пие често , случва се веднаж два пъти в годината  да има такива жестоки напивания ,искам да му помогна ,но ако сам не реши няма кой ,когато му кажа ,че не мога повече така и не искам да го гледам пиян така, ми казва права си да ме напуснеш и се предава!

Не знам кое е решението на проблема за мен ,ако гледам от чисто егоистична гледна точка е да го напусна ,но от човешка и да съм с него и да не съм с него за напред много ми се иска да му помогна ,защото преди всичко той е най-добрият ми приятел и не искам д а се съсипва така !

25 коментарaДобави коментар »

viv4eto

От viv4eto10.04.2013, 14:57 ч.

според мен най добре да се разделите.Той няма да спре да пие

Виж всички коментари за "Лошо пиянство или алкохолизъм?".

Още истории от "Проблеми"

Мъжът ми иска да се преместим

Мъжът ми иска да се преместим

Имам страхотен проблем и незнам как да постъпя?!.... На 35 год. и имам син на 14 год. -...

Как да разбера, дали да опитам с не без да страдам?

Как да разбера, дали да опитам с не без да страдам?

Здравейте, Моля ви да ми дадете съвет,защото съм много объркана и ми е трудно да...

Объркана и отчаяна

Объркана и отчаяна

Здравейте  на всички от Розали, имам нужда да споделя с някого болката си, някой...