Как да го накарам отново да може да чувства?

От 33 коментара2/5

Здравейте.

Често чета историите тук и си правя изводи и си взимам поуки. Сега реших да напиша и моята история и да поискам съвет.

Ходя с приятеля ми от 2 години и половина. В началото всичко ставаше толкова постепенно, че и аз не усетих как постепенно приятелските целувки преминаха в нещо повече.

Отначало си мислех, че сме си просто приятели, докато той не ме изненада на Св. Валентин и ми показа, че иска нещо повече от приятелство. Всичко беше прекрасно както във всяко начало, но изведнъж аз усетих, че връзката ни по никакъв начин не напредва и така 2 години та до днес.

Сякаш нещо се случи тогава преди 2 години, сякаш той се успокои, че вече си има някого и престана да прави каквото и да е, за да се развива връзката ни. Сякаш нещо го спираше да се задълбочим повече. Аз искам да имаме сериозна връзка, а той неангажираща, макар че на околните казваше, че има сериозна връзка.

И когато понякога виждаше, че се отдалечавам по някакъв начин се държеше както отначало, за да ме зарадва и задържи, но после отново забравяше и сякаш не му пукаше за мен.

Често ми казва, че е студен и че отдавна е изгубил способността си да чувства. Че е човек без сърце, без чувства, че е като камък. Но въпреки това на мен ми се струва, че се разнежва понякога, че показва някакви чувства, но сякаш иска да ги скрие, за да не покаже слабост. Както се казва и най-студения камък става горещ като го напече слънцето.

И въпреки всичко аз си мислех, че ме обича, сякаш го виждах в очите му, но явно съм се заблуждавала.

И така докато малко преди Нова година го попитах един въпрос: "Have you ever really loved a woman?" и отговорът му беше "Нет никогда". Просто не можех да повярвам, че чувам тези думи, особено това което добави след това "Обичам само Русия". В момента бях като ударена и не можех да реагирам, но честно казано не очаквах, че ще каже това. Чудя се защо трябваше да задавам този въпрос.

След това не се видяхме цели 10 дни, в които аз не можех да си намеря място, а исках да поговорим, за да изясним нещата. После като говорихме започна да ми обяснява, че съм прекалено добра за него, че не е редно хубавата тиква свинята да я яде, че той е гнила ябълка и че не може да запълни тази празнина в мен, че не е достоен. Че е безчувствен и не може да ми даде това от което имам нужда. Не може да ми даде обич, нито сигурност. Но въпреки това продължава да е с мен, не е говорил за раздяла, но просто ми обясни че е такъв и не може да се промени. Че дори на майка си не е казвал, че я обича, че дори пред семейството си не проявява никакви чувства. Знам, че повечето мъже не показват чувствата си, но чак пък никаква емоция.

Не знам какво му се е случило, че така е изгубил чувствата си. Толкова е потаен и не знам много неща за него. Все казва, че е имал много тежки моменти, но не споделя какви. И като не знам какво му тежи толкова много, не мога и да му помогна. Винаги с такава любов и нежност подхождам към него и искам да му дам това, което му е липсвало, но сякаш се сблъсквам с нещо, което е трудно за преодоляване и е трудно достъпно.

И сега макар да знам, че не ме обича продължавам да се надявам, че е възможно нещата да се обърнат, защото любовта понякога не идва изведнъж, а с времето.

Обичам го и искам да му покажа колко е хубаво човек да изпитва това чувство. Но как да походя? Как да го накарам отново да може да чувства?

Благодаря, че прочетохте историята ми.

Ще съм ви много благодарна ако ми дадете някакви съвети.

33 коментарaДобави коментар »

Nona

От Nona18.05.2012, 16:27 ч.

Ужас...Все едно чета собствената си история,но в друго време...

Виж всички коментари за "Как да го накарам отново да може да чувства?".

Още истории от "Проблеми"

Толкова ли много искам?

Толкова ли много искам?

На 38 години съм. По професия съм докторка. Имала съм 3 неуспешни връзки и то все с...

Как да постъпя все още го обичам!?!

Как да постъпя все още го обичам!?!

Здравейте,Най накрая се реших да ви споделя и моята история.  Всичко започна от...

Да кажа ли истината на съседа?

Да кажа ли истината на съседа?

Имам проблем. По-точно проблема не ме засяга пряко, но това не е толкова важно....