Властната му сестра провали нашата връзка

От 4 коментара0/5

Властната му сестра провали нашата връзка

Здравейте!
На 30 години съм и живея в чужбина от 5 години с "приятеля ми". Заедо сме вече повече от 10 години.

Проблемът е, че изпитваме финансови затруднения, аз съм студентка и не работя много, взимам стипендия, но парите ми стигат само да покривам разходите си.

Той има сестра която живее в същия град. Преди 5 години тя и съпругът и ни предложиха да дойдем при тях и заявиха, че ще ни помогнат с всичко. За съжаление въпреки обещанията и нашите очаквания не стана точно така. Имах прекрасна работа в България и бях добре. Напуснах работата си и когато пристигнахме в страната те ни заявиха, че се срамуват от нас и няма как да ни помогнат. Живота ми се превърна в ад, трябваше да се съобразявам със всичко. На първия месец ми се заяви че не не може повече вечер да сядам на дивана пред телевизора защото това е техния дом и те имат нужда да си почиват. Няма да навлизам в повече подробности. След няколко месеца аз успях да си намеря работа и след това взех моя приятел при мен. Искам да уточня, че през цялото време сме поемали половината наем и сметки, но въпреки това постоянно ми повтаряха, че домът си е техен. Подведоха ни за адски много неща, не ни помогнаха с нищо, не твърдия че са длъжни, но се чудех какво се крие зад мотивите им да ни поканят.

Една вечер ни изгониха на улицата и останахме бездомни. Изживяхме нещо наистина ужасно, докато си стъпим на краката. Месеци наред приятелят ми не искаше да ми прости. Сестра му забременя и той и прости и забрави всичко. След това започна моя кошмар. От тогава на сам ние всеки месец вече в продължение на 4 години им даваме пари. Понякога ги връщат понякога забравят и продължават да искат. Моя приятел се е превърнал в техен роб. Почти всеки ден го викат за да им върши услуги, като например на тях не им се излиза защото ги мързи и им е удобно да карат него непрекъснато да върши нещо.

Това добре, аз разбирам, че му е сестра, но се случва така , че непрекъснато трябва да се лишавам за да може те да са добре. Случвало се е не веднъж, а многократно буквално да гладуваме за да може те да си купят телевизор например. Миналата седмица приятеля ми за пореден път си даде цялата заплата, защото те имали нужда отново. След което аз трябва да давам на него от моята оскъдна заплата. В същото време всеки път когато ги видим казват, че ние изкарваме много малко пари, а те работели за повече. Кажете ми аз ли съм не нормална или това просто минава в всякакви граници на просотиата.

Ето тук идват нашите проблеми, аз нямам право да възразя, защото той започва да ме обижда и посяга. Винаги след това съжалява и ми се моли. И така до следващия път когато сестра му се обади за още пари. Опитвала съм се многократно да му обясня , че няма как да слагам приоритетите на сестра му пред моите. Той ми отговаря, че не вижда нищо лошо в това да помага и че ще го прави цял живот с всичко което може защото тя е неговото семейство.
Вече не издържам на това и не мога да понеса да бъда бита защото не искам да помагам ако това може да се нарече помощ.

Чувствам се наистина много, много зле. Моля ви, дайте ми съвет, наистина съм много отчаяна, но колкото и хубави неща да сме преживели заедно, не мога повече да понасям неговото отношение.

4 коментарaДобави коментар »

Domakinka

От Domakinka14.12.2016, 12:17 ч.

Имала съм много връзки и какво ли не съм видяла и преживяла. Има мъже, които са странно обсебени и подчинени на деспотични и егоистични роднини. Такива си остават завинаги, за съжаление. Вечно ще изникват ситуации и ще...

Виж всички коментари за "Властната му сестра провали нашата връзка".

Още истории от "Проблеми"

Да остана ли или да продължа напред?

Да остана ли или да продължа напред?

Здравейте! Аз съм момиче на 18 години и въпреки възрастта ми през последните 6...

Не знам какво искам, искам да живеем заедно, искам да имаме общо бъдеще, но дали е възможно....

Общо бъдеще - дали е възможно...

Историята е дълга, заплетена, сложна, но бих се радвала на странично мнение.

Трудни отговори на лесни въпроси

Трудни отговори на лесни въпроси

Животът ме е научил да бъда силна. Да вярвам в себе си, да взимам бързи решения,...