Дали разводът е решение?

От 40 коментара0/5

Дали разводът е решение?
Дали разводът е решение?

Здравейте!
Искам да прочета мненията ви за проблема който ще ви опиша и за това реших че така е по-лесно - да се изтълкува ситуацията от хора които не се замесени в нея.

На 27 години съм. Омъжена съм от 2 години (като живеем заедно от 4, а сме заедно от 6,5), нямам деца.

Съпруга ми е десетина години по-голям от мен и от няколко години е без работа. Аз съм човека който ходи на работа и ни издържа. Не се справям зле като се има в предвид, че сме само двама (и наема). Много семейства разполагат с много по-малко финансови възможности при положение че и двамата работят в сравнение с нас (аз работя в IT сектора).

Когато се запознахме той имаше работа, дори я смени за по-добре платена (макар да беше по-гадна) за да разполага с повече средства за нас. Аз по това време бях работеща студентка, и той печелеше повече. Той живееше в друг град и аз пътувах всяка седмица да се виждаме. Годините се минаваха, аз завърших, започнах при работодателя при когото работя и до днес, намерих квартира и исках да се съберем да живеем заедно.

Работата му обаче беше твърде обсебваща и се стигаше до ситуации в които аз пътувам да се видим, а него го пращат в командировка... Той много се изнервяше, аз се дразнех че въпреки усилията ни,не успяваме да сме заедно и за два дни дори. Стигна да се ултиматум поставен от моя страна - или аз или работата му. Аз спечелих, за което бях много щастлива. Той дойде при мен зарязвайки работа и жилище за да сме заедно.

Една година стоя без работа... Точно тогава беше започнала така наречената криза с която ни заливат по телевизията. Ситуацията не беше никак розова, но оцеляхме. Намери си работа, не особено добра но, работа! След една година обаче отново остана безработен и така до днес (повече о  т две години).

Стоенето вкъщи го променя - няма настроение, няма желание да прави нищо (включително секс). Бяхме се разбрали да поддържа домакинството, но и това все по-малко прави. Опитвам се да го разведрявам - никъде не ходя без него - винаги е с мен на кино, на театър, винаги заедно на море или на планина. Тази година имам идея за рождения му ден да ходим заедно на почивка в Турция... Дори когато ходя да се видя с някоя приятелка пак му предлагам да дойде и когато поиска идва. Когато съм на работа не яде по цял ден, а като се върна вечер вкъщи ме залива с информация  я за това какво е чул или видял.

Той е мил и добър човек, който ме разбира и изтърпява всички мои капризи (аз съм труден характер, много волева, трудно могат да ме спрът да направя нещо, което съм решила че трябва да стане). За всичките години заедно не ми е повишил тон (което не мога да кажа за себе си. Като се ядосам съм много емоционална и не успявам да сдържам цялото парещо кълбо от емоции), не ми е вдигнал ръка, никога не е направил нещо без да се посъветва с мен. Ако негов приятел го покани някъде, винаги пита дали искам да отида с него и казва че отива някъде (както и аз давам обяснение къде съм и с кого без да ме пита).

Искам семейство и деца и колкото повече времето минава това желание става все по-силно. Той се притеснява че няма работа и какъв баща ще бъде и се дърпа... И така тъпчем на едно място... В интерес на истината с дете, безработен съпруг и наем не мисля че бихме издържали финансово и за да минем крачка напред трябва да се хване на работа. Времето си минава...
И всъщност това ме мъчи най-много -искам деца, за да ги има и той трябва да работи, а не работи. И седим на едно място, което ме влудява и започвам да се питам дали си заслужава да го чакам...

Преди няколко дни се скарахме заради липсата на неговата работа. При което той каза че иска един месец и ако не се оправят нещата, си тръгва. Но от тогава или заспивам с тази мисъл или се събуждам с нея и всеки път като мисля за това ми се плаче...

Как мислите - дали развода е решение?
 

40 коментарaДобави коментар »

NaInat

От NaInat12.04.2014, 11:02 ч.

Здравейте, момичета! :) Моята история има развитие, което искам да споделя с вас! След като отмина единия месец в който той си беше поставил за цел да "оправи нещата" - беше успял с много от тях, но не и с работата,...

Виж всички коментари за "Дали разводът е решение?".

Още истории от "Раздяла"

"Коте,ИМА ЛИ СМИСЪЛ?"

"Коте,ИМА ЛИ СМИСЪЛ?"

Аз съм едно момиче на 21 год., което цял живот е страдало заради Любовта:( Първата...

Всичко е минало, но не забравено

Всичко е минало, но не забравено

Казват, че с времето всичко се забравя. От личен опит разбрах, че не е така. Случи...

Върни се!!!

Върни се!!!

Нямам никаква представа как да започна и какво точно искам да кажа.Знам само,че...