Истинска история от елитно софийско училище

От 26 коментара0/5

Истинска история от елитно софийско училище
Истинска история от елитно софийско училище

Здравейте!
Чудих се къде да я споделя , дали тук или във форума , но реших , че  може би тук ще я прочетат повече хора .

Историята е следната . Преди три месеца преместих сина ми от елитна столична гимназия в по-обикновена . Но на две преки от нас . Преместих го , защото от прехваленото училище за две години не видях кой знае колко добро . Проблема възникна още в 8миклас , когато на рожденния ден на сина ми , празнуван в нас ,изчезнаха едни скъпи маратонки .

Подадохме жалба в полицията и маратонките се намериха - откраднати от ученик в 9ти клас на въпросната елитна гимназия . Викна ме тогава директорката и  взе да ми чете конско , че сме подронили авторитета на училището , като сме подали жалба в полицията . След това ...си нарочи сина ми . То не бяха оплаквания от него , то не бяха двойки  и караници. Не му разрешаваше да се включва в извънкласните дейности , а когато децата го избраха за  представител на класа в училищния съвет, тя го беше обидила, като казала - ТОЯ пък какво прави тук ...

Това беше предисторията , историята  е  като виц .

Днес на обяд ми звъни учителката по български език и литература от това училище и започва да ми обяснява как сина  ми днес е преписвал на контролното , как му е взела телефона и го е прибрала в шкафа си , а той най-безцеремонно станал и си го взел , как редовно е без домашно и тетрадка ....

Слушах и се чудех , какво се случва и защо ми звъни ... опитах се да я прекъсна ...да ама не...Накрая и казах , че сигурно е станала грешка и че сина ми вече 3 месеца не учи в това училище . А тя взе да спори с мен , че им е учителка от 8ми клас и си познава учениците .

После взе   да ми обяснява , че тя много добре знае  кой е сина  ми и че аз нещо не съм разбрала , представяте ли си ?

Стигна се до там да и кажа , че ако аз не познавам визуално сина си ..то кой ли ...и че аз много добре знам фамилията на сина ми ... Тя не спираше да ми обяснява как аз съм сгрешила ...сина си !!!

В този момент се сетих за необяснимите отсъствия на сина ми , за странните двойки  и за всички обвинения ,които изтърпях през годините от въпросното много елитно училище и се замислих кое е истината ...

Аз днес  дори за момент си помислих , че сина ми е отишъл за май  тап до там и щях да му се карам ...

А какво се оказва , че една учителка по български език и литература в 10 ти клас , не само ,че не познава учениците си , които учи от 8 ми клас , но дори не е разбрала , че моят син вече не е там . Но тъй като за всичко , винаги той беше виновен ...и днес пак беше виновен той !!! Хайде после докажи , че не си бил там !!!

И всичко това ...от едни откраднати маратонки . Тогава си замълчах и не се разправях с директорката за безочливото държание , за наглите и обвинения ,че съм си позволила да подроня авторитета и , като съм си потърсила правата ...гражданските ми права !

А факта , че тя викна сина ми в кабинета си и без никакво право се разправя с него за нещо , което не и влиза в правомощията ... просто премълчах в името на какво - сина ми да учи в по-добро училище .

26 коментарaДобави коментар »

elleeonora

От elleeonora30.03.2014, 20:12 ч.

трябвало е в РИО да сигнализираш още отдавна, а не да оставяш да тормозят детето 2 месеца. Много добре щеше да им дойде на учителките и директорката една проверка, за да знаят как да се държат друг път!

Виж всички коментари за "Истинска история от елитно софийско училище".

Още истории от "Родители"

Не съжалявам за тези 5-години на мълчание

Не съжалявам за тези 5-години на мълчание

Мило списание “Розали”, Виждам че хората споделят своите проблеми тревоги и...

Как да възобновя несъществуващата връзка м/у мен и родителите ми?

Как да възобновя несъществуващата връзка м/у мен и родителите ми?

И аз като повечето деца си имам проблеми с родителите. Повечето пъти те изобщо не...

Кофти ситуация

Кофти ситуация

Здравейте, най-после се реших и аз да споделя проблема си. Все си мислех, че ще се...