Как е възможно една майка да не обича детето си?

От 7 коментара0/5

Как може да обичаш две от децата си, а за третото да не ти пука?
Как може да обичаш две от децата си, а за третото да не ти пука?

Аз съм момиче на 20г. Нека да започна от начало. И така, майка ми ме е родила когато е била на 20. Тя обичаше да спи до късно и ако някой е събуди ставаше много раздразнителна.

Винаги ставах сутрин тихичко с страх да не я събудя, гледах да не правя бели за да не я ядосам, но все се намираше за какво да ми се разкрещи или да ме накаже.

Когато станах на 6 се роди сестра ми и няколко месеца по късно се разведоха с баща ми. Аз останах при него, а тя и малката се преместиха на село да живеят с новия и мъж.

Баща ми ме остави да живея при баба ми, а той един етаж под нас.

През ваканциите ходех на село, но майка ми остана все така студена към мен, все я изнервях, каквото и да кажа е грешно или глупаво. А за прегръдки, целувки или просто да си поиграе с мен, не може и да си помислим.

Като станах по-голяма, баща ми започна като се напие да ми обяснява, как тя ме е изоставила, че никога не се е интересувала от мен, винаги се е опитвала да се отърве от мен. Аз все си мислех че той е наранен и затова говори така, че тя все пак ме обича.

Винаги се надявах думите му да са лъжа, че защото е далеч не може да ми го покаже. Веднъж на рождения ден ми се обажда и веднъж когато брат ми започне много да мрънка за мен, тя ме кани да отида за ден, два. И когато отида единствената близост която показва е прегръдка когато ме посреща и прегръдка когато ме изпраща. През другото време все едно ме няма или съм чужд човек дошъл на гости.

Като малка обвинявах сестра ми и не успях да е обикна, но когато се роди брат ми, умирах за него. И до ден днешен е така, както и той умира за мен, като ме види се залепя за мен и не иска да ме пусне да си тръгна. Единствената любов която съм получавала е от него.

В същото време гледах отстрани, как майка ми си играе с тях двамата постоянно ги гушка, мачка, закача се, целува ги и всичко което една нормална майка прави с децата си. А към мен си остана студена никога не успях да видя това което показва на тях.

Сега разбрах че баща ми е бил прав, тя не ме иска, все едно не съществувам за нея и ме боли. През годините ми беше трудно да израствам без майка, всички говореха мама това, мама онова а аз стоях и слушах, нямах майка аз.

Исках поне за два дена когато отида да почувствам малко майчина ласка, но така и не стана, а когато гледам с тях как се държи, се обърква още повече. Така и не намерих подходящ момент да говоря с нея за това, но вече разбирам че няма смисъл.

Мина времето в което имах нужда от нея, научих се да не я търся, и спрях да се надявам.

Едно не успях да разбера, как е възможно една майка да не обича детето си. Каква е причината тя винаги да ме отблъсква. Това не е нормално, не вярвах че е възможно.

Как може да обичаш две от децата си, а за третото да не ти пука?

Още истории от "Родители"

Ужасната свекърва

Ужасната свекърва

 Здравейте мили дами реших да пиша поради тази причина,че не мога повече да...

Дилемата – семейството или той?

Дилемата – семейството или той?

Здравейте, разчитам на съвет! Не знам как да постъпя...Ето на кратко за какво...

Още час...!

Още час...!

Здравейте, бих искала да ви помоля за съвет. Моите родители не са от кой знае...