Как е възможно една майка да не обича детето си?

От 7 коментара0/5

Как може да обичаш две от децата си, а за третото да не ти пука?
Как може да обичаш две от децата си, а за третото да не ти пука?

Аз съм момиче на 20г. Нека да започна от начало. И така, майка ми ме е родила когато е била на 20. Тя обичаше да спи до късно и ако някой е събуди ставаше много раздразнителна.

Винаги ставах сутрин тихичко с страх да не я събудя, гледах да не правя бели за да не я ядосам, но все се намираше за какво да ми се разкрещи или да ме накаже.

Когато станах на 6 се роди сестра ми и няколко месеца по късно се разведоха с баща ми. Аз останах при него, а тя и малката се преместиха на село да живеят с новия и мъж.

Баща ми ме остави да живея при баба ми, а той един етаж под нас.

През ваканциите ходех на село, но майка ми остана все така студена към мен, все я изнервях, каквото и да кажа е грешно или глупаво. А за прегръдки, целувки или просто да си поиграе с мен, не може и да си помислим.

Като станах по-голяма, баща ми започна като се напие да ми обяснява, как тя ме е изоставила, че никога не се е интересувала от мен, винаги се е опитвала да се отърве от мен. Аз все си мислех че той е наранен и затова говори така, че тя все пак ме обича.

Винаги се надявах думите му да са лъжа, че защото е далеч не може да ми го покаже. Веднъж на рождения ден ми се обажда и веднъж когато брат ми започне много да мрънка за мен, тя ме кани да отида за ден, два. И когато отида единствената близост която показва е прегръдка когато ме посреща и прегръдка когато ме изпраща. През другото време все едно ме няма или съм чужд човек дошъл на гости.

Като малка обвинявах сестра ми и не успях да е обикна, но когато се роди брат ми, умирах за него. И до ден днешен е така, както и той умира за мен, като ме види се залепя за мен и не иска да ме пусне да си тръгна. Единствената любов която съм получавала е от него.

В същото време гледах отстрани, как майка ми си играе с тях двамата постоянно ги гушка, мачка, закача се, целува ги и всичко което една нормална майка прави с децата си. А към мен си остана студена никога не успях да видя това което показва на тях.

Сега разбрах че баща ми е бил прав, тя не ме иска, все едно не съществувам за нея и ме боли. През годините ми беше трудно да израствам без майка, всички говореха мама това, мама онова а аз стоях и слушах, нямах майка аз.

Исках поне за два дена когато отида да почувствам малко майчина ласка, но така и не стана, а когато гледам с тях как се държи, се обърква още повече. Така и не намерих подходящ момент да говоря с нея за това, но вече разбирам че няма смисъл.

Мина времето в което имах нужда от нея, научих се да не я търся, и спрях да се надявам.

Едно не успях да разбера, как е възможно една майка да не обича детето си. Каква е причината тя винаги да ме отблъсква. Това не е нормално, не вярвах че е възможно.

Как може да обичаш две от децата си, а за третото да не ти пука?

Още истории от "Родители"

Родителите ми и той!

Родителите ми и той!

На 20 години съм.До сега съм имала какви ли не връзки.С последната разочаровах...

Кофти ситуация

Кофти ситуация

Здравейте, най-после се реших и аз да споделя проблема си. Все си мислех, че ще се...

Наистина ли възрастта е от значение?

Наистина ли възрастта е от значение?

Здравейте скъпи читатели на Розали! С интерес следя историите тук, както и...