Кой, кого трябва да разбере?

От 2 коментара0/5

Кой, кого трябва да разбере?

Здравейте,

Аз съм момиче на 17 години и ви моля за съвет и конструктивна критика след прочитане на "моята история".

Както заглавието намеква, аз бих желала да знам колко от проблемите между мен и родителите ми са проблеми заради мен и дали и те носят известна част от вината.

Аз не съм единствено дете от три години, което много ме радва и ме прави ужастно щастлива. Все пак мисля, че част от проблемите ни са точно заради това. Не искам да бъда разбрана погрешно.

Обичам сестрите си повече от всичко. Преди тях прекарвах много време с мама и татко. Гледахме филми, играхме на глупави игри и бяхме много щастливи един с друг. Аз помагах много в домакинството и бях много добра ученичка (все още съм).

Сега, родителите ми отделят по-малко време за мен и се ядосват по-често. Аз вече на помагам толкова много вкъщи, но пък гледам децата много често. И все пак имам чувството, че те не го виждат. Спрях да се чувствам, като дете и няколко пъти се хващам в нормален разговор да казвам, че майка ми има две деца.

Просто защото забравям, че и аз съм едно. С времето забелязах, че и родителите ми се държат сякаш аз вече не съм им дете. Намеквам им го от много време, но те не се усещат. Когато искам да разкажа нещо те ме слушат, но не ме чуват. Често даже и не коментират казаното. Почти винаги се разсейват от децата и даже забравят, че всъщост си говорят с мен и не сме довършили разговора. Когато се държа странно или съм ядосана за нещо те ме гледат, но не виждат нищо. Коментират без да разбират. Без да питат.

Защото явно тогава се сещат, че аз съм още дете и "децата няма защо да са ядосани или нервни". Тогава ТЕ ми се карат, защото АЗ не се съобразявам. Пак не искам да ме разбирате погрешно. Моите родители са много добри и съм щастлива, че ги имам. Просто знам, че никой не е перфектен. Въпроса е: Защо да се караме, когато можем и да говорим?

Вече знам, какво ми трябва. Внимание. Получавам подаръци от тях, но бих искала да обърнат парите във време за мен. Искам пак да се държат с мен, както преди, но може би и те искат аз да го правя. Вече не мога. Вече казвам често "не", когато искат нещо и не мисля, че греша спрямо това.

Знам, че и аз греша някъде. Не знам къде. Ако питам тях, те ще ми кажат къде, без да познават своите грешки. Тогава представените от тях мои грешки, не би трябвало да са мои.

Какво мислите за ситуацията?

2 коментарaДобави коментар »

Ziggi

От Ziggi15.01.2017, 19:38 ч.

Родителите ти са уморени и изнервени. Затова се държат така. От друга страна те те мислят вече за голяма. И ти наистина след една година ще си пълнолетна. Моят съвет е да не се оставяш да те ползват за детегледачка, а да си...

Виж всички коментари за "Кой, кого трябва да разбере?".

Още истории от "Родители"

За бащинството ми и доведената ми дъщеричка

За бащинството ми и доведената ми дъщеричка

Искам да ви разкажа моята история. Преди три години се   запознах с жена, в...

Хубавото ми детенце

Хубавото ми детенце

Здравейте, искам да споделя проблема си и ако някои може да ми помогне със съвет...

Свекърът...

Свекърът...

Здравейте читатели на Розали. Ето и моята история..Помогнете със съвет.......Не...