Не знам как да помогна на детето си

От 95 коментара5/5

Здравейте всички които четат Розали,

Изпаднах в ситуация в която не виждам благоприятен изход. Накратко историята е такава. Преди 4 години дъщеря ми се запозна с прекрасно момче. Добро, уважително ,отговорно, правеше невъзможното като работеше на две места само и само да могат двамата с дъщеря ми да си позволяват повече развлечения през почивните дни(все пак са млади хора).

Бяха безумно влюбени и щастливи. След година решиха да заживеят заедно, поделяха си отговорностите и започнаха да си правят планове за съвместно бъдеще.

Щастливият ден настъпи,сключиха брак, дъщеря ми грееше от щастие, че е намерила мъжа на живота си.

Дариха ни с прекрасен внук който вече е на две години - много будно и живо дете бих казала надраснало възрастта си.

В  началото зет ми и беше опора - помагаше и във всяко едно отношение,заедно гледаха детето,понякога го вземаше и излизаха на разходка, за да може дъщеря ми да си почине или да свърши някоя домакинска работа.

Но живота на дъщеря ми се обърна на 360 градуса. Зет ми от отговорен човек се превърна в депресиран и апатичен - не разговарят с дъщеря ми за нищо, пренебрегва я във всяко едно отношение, не поема отговорност за нищо,примирил се е с факта че в момента е криза и не може да работи допълнително да осигурява семейството си (работи в МВР и заплатата му е 560 лв и ако не сме ние да помагаме ще гладуват).

Дъщеря ми се изнерви, а е само на 25 години,казва че се чувства като възрастна жена - нито излизат някъде,нито се събират с техни приятели.

Лошото е,че приятелите му които познават зет ми  от 20 години също виждат промяната в него и го питат за причината, а зет ми отклонява разговорите на тази тема, като им казва че си въобразяват.

И така ден след ден детето ми от едно щастливо момиче се превърна в отчаяно, не се радва на нищо(освен на детето си, то и запълва сърцето с любовта която и липсва). Започна да говори за раздяла със зет ми и ако не е внучето ми което търси баща си досега сигурно щяха да се разделят, въпреки че е въпрос на време и това да се случи,защото без любов и уважение не се живее дори  и само заради детето си.

Молбата ми е ако някой е преживял нещо подобно и е успял на двама млади да върне любовта и обичта в сърцата им моля пишете ми. Ще бъда благодарна.  

95 коментарaДобави коментар »

Маргарита

От Маргарита27.06.2010, 12:26 ч.

Не допускате ли,че от толкова много усилия от страна на мъжа и,го е натиснала умора.Хората не сме с необятни възможности,дайте му възможност да си поеме въздух.Ако дъщеря ви го обича,би трябвало да го разбере.

Виж всички коментари за "Не знам как да помогна на детето си".

Още истории от "Родители"

Правилно ли е да си делиш децата?

Правилно ли е да си делиш децата?

Здравейте, Най накрая се престраших да ви напиша моята история. Аз съм на 20г...

Може би мечта на една (всяка) майка...

Може би мечта на една (всяка) майка...

Когато бях в младежките си години, в онази особена възраст, когато се качваме на...

Постъпих много глупаво, но...

Постъпих много глупаво, но...

Хора помогнете ми пиша тук, защото има по-възрастни хора от мен и се надявам да ми...