Свекървата и мъжът и

От 5 коментара0/5

Свекървата и мъжът и

Не знам от къде да започна. Ще се опитам да бъда максимално кратка.

С мъжът ми (И) живеем в чужбина от няколко години. Имаме си едно прекрасно детенце, което обожаваме и отглеждаме изцяло сами. Това не ни тежи - напротив много сме си щастливи с малкия :). Аз сега си завършвам висшето, а И работи. Разбираме се добре и нямаме кой знае какви проблеми- освен майка му (Р) е нейният съпруг (М), с който са заедно от 5 години. Със бащата на съпруга ми са разведени отдавна и тя го е изгледала с помощта на баби, дядовци и бавачки. Цял живот е била с любовници и по купони. Винаги е поставяла сина си на последно място.

Отделно е бил свидетел на сцени, каквито нито едно дете не трябва да вижда! Със сегашния си мъж пият постоянно и ни се обаждат само да ни занимават с глупостите си. Ще дам пример. Когато синът ни се роди звъняха постоянно на Скайп пияни да ни обясняват да им го пращаме да го гледат в България та да сме могли ние да работим и учим и тем подобни глупости. Това ме изнерви до ента степен и не си говорихме около година след това. Аз да не съм луда да си пращам детето на 3000 км от мен и то на пияници! Това е 1 пример от 100.

Отделно са на по 50 години а се държат като деца. Безработни са естествено. Майката на М им изпраща пари от чужбина за да живеят от нещо. Ние също се налага да помагаме понякога, нямаме избор, съпругът ми си е едно дете. Наскоро им предложихме да дойдат тук на готова работа, първо той после като се установи и тя. За тази работа му трябваше шофьорска книжка. Вчера получихме обаждане от майка му да ни осведоми че са хванали М да шофира с 2 промила алкохол и са му взели книжката! Сега ще има дело. Вече няма как да дойде да работи тук.

Мъжът ми имаше планове да се отварят бизнеси с М, да работят и да се изкарват добри пари. Много се надяваше, че този път няма да го предадат. Естествено, напразно. И така или иначе не харесва М. Всъщност цялото семейство не го харесва. Много лошо влияе на Р. Знае че има слабост към алкохола и продължава да я налива.

Искам също да отбележа, че винаги съм защитавала свекърва си, идвала ни е на гости на наши разноски и то по моя инициатива за да вижда внука си и т.н. Вече ми омръзна от нея. Не мога повече да гледам И разочарован след поредната и глупост, а те вече станаха много.

Както и да е, проблема е че тя е 48 кг, заприличала е на баба, не изглежда добре.

Притесняваме се че ще си отиде млада с този начин на живот. Казахме и че вратата е отворена тук за нея въпреки всичко, но не, тя иска да си седи в България с онзи алкохолик. А сега на всичкото отгоре иска да разпродава имотите си и съпругът ми е бесен. Пак ще ги изхрарчат за пиене и купони и И няма да види и стотинка. Та за тези земи се е трудил дядо му(вече не е жив) и са му наследство. Вместо да дойдат тук да работят и то за хубави пари, те само се чудят кой имот да продадат и да се напиват нон-стоп.

Знам, че много хора ще кажат да не се занимаваме с тях, но ме е жал, не можем така да я оставим да се убива. Моля кажете какво да правим.

Благодаря предварително.

5 коментарaДобави коментар »

axinia59

От axinia5901.07.2015, 14:43 ч.

скъпо момиче ,бягайте далеч от такива родители .никога не се опитвайте да влагате прекалени емоции в отношенията с близките си ,защото това може да провали и вашия живот.на тези години да се променят-абсурд.имам трима...

Виж всички коментари за "Свекървата и мъжът и".

Още истории от "Родители"

Баща ми

Баща ми

Здравейте!Чета често историите тук,коментарите също и винаги съм се чудела какво...

Страхувам се, че краят наближава

Страхувам се, че краят наближава

Редовно чета историите в Розали,  но все не ми стигаше смелост да споделя...

Пак за свекървата

Пак за свекървата

Ние с приятеля ми нямаме брак, или по-точно все още не. Но да кажем че сме на прага...