Свекървата и мъжът и

От 5 коментара0/5

Свекървата и мъжът и

Не знам от къде да започна. Ще се опитам да бъда максимално кратка.

С мъжът ми (И) живеем в чужбина от няколко години. Имаме си едно прекрасно детенце, което обожаваме и отглеждаме изцяло сами. Това не ни тежи - напротив много сме си щастливи с малкия :). Аз сега си завършвам висшето, а И работи. Разбираме се добре и нямаме кой знае какви проблеми- освен майка му (Р) е нейният съпруг (М), с който са заедно от 5 години. Със бащата на съпруга ми са разведени отдавна и тя го е изгледала с помощта на баби, дядовци и бавачки. Цял живот е била с любовници и по купони. Винаги е поставяла сина си на последно място.

Отделно е бил свидетел на сцени, каквито нито едно дете не трябва да вижда! Със сегашния си мъж пият постоянно и ни се обаждат само да ни занимават с глупостите си. Ще дам пример. Когато синът ни се роди звъняха постоянно на Скайп пияни да ни обясняват да им го пращаме да го гледат в България та да сме могли ние да работим и учим и тем подобни глупости. Това ме изнерви до ента степен и не си говорихме около година след това. Аз да не съм луда да си пращам детето на 3000 км от мен и то на пияници! Това е 1 пример от 100.

Отделно са на по 50 години а се държат като деца. Безработни са естествено. Майката на М им изпраща пари от чужбина за да живеят от нещо. Ние също се налага да помагаме понякога, нямаме избор, съпругът ми си е едно дете. Наскоро им предложихме да дойдат тук на готова работа, първо той после като се установи и тя. За тази работа му трябваше шофьорска книжка. Вчера получихме обаждане от майка му да ни осведоми че са хванали М да шофира с 2 промила алкохол и са му взели книжката! Сега ще има дело. Вече няма как да дойде да работи тук.

Мъжът ми имаше планове да се отварят бизнеси с М, да работят и да се изкарват добри пари. Много се надяваше, че този път няма да го предадат. Естествено, напразно. И така или иначе не харесва М. Всъщност цялото семейство не го харесва. Много лошо влияе на Р. Знае че има слабост към алкохола и продължава да я налива.

Искам също да отбележа, че винаги съм защитавала свекърва си, идвала ни е на гости на наши разноски и то по моя инициатива за да вижда внука си и т.н. Вече ми омръзна от нея. Не мога повече да гледам И разочарован след поредната и глупост, а те вече станаха много.

Както и да е, проблема е че тя е 48 кг, заприличала е на баба, не изглежда добре.

Притесняваме се че ще си отиде млада с този начин на живот. Казахме и че вратата е отворена тук за нея въпреки всичко, но не, тя иска да си седи в България с онзи алкохолик. А сега на всичкото отгоре иска да разпродава имотите си и съпругът ми е бесен. Пак ще ги изхрарчат за пиене и купони и И няма да види и стотинка. Та за тези земи се е трудил дядо му(вече не е жив) и са му наследство. Вместо да дойдат тук да работят и то за хубави пари, те само се чудят кой имот да продадат и да се напиват нон-стоп.

Знам, че много хора ще кажат да не се занимаваме с тях, но ме е жал, не можем така да я оставим да се убива. Моля кажете какво да правим.

Благодаря предварително.

5 коментарaДобави коментар »

axinia59

От axinia5901.07.2015, 14:43 ч.

скъпо момиче ,бягайте далеч от такива родители .никога не се опитвайте да влагате прекалени емоции в отношенията с близките си ,защото това може да провали и вашия живот.на тези години да се променят-абсурд.имам трима...

Виж всички коментари за "Свекървата и мъжът и".

Още истории от "Родители"

Родители

Родители

Моите родители и отношението им към мен е темата на моето писмо. Опитвам се да...

За снахата

За снахата

Съзнавам, че като пиша тук рискувам да бъда тотално оплюта, но се надявам някъде...

Как да спася детето си от самата мен?!

Как да спася детето си от самата мен?!

Здравейте! Как да спася детето си от самата мен?! Тормозя 9 годишната си дъщеря и не...