Той ме мрази - аз него също

От 6 коментара0/5

Как да се отърва от това ужасяващо наследство??
Как да се отърва от това ужасяващо наследство??

Здравейте.
Искам да споделя с вас проблем, (или по-скоро състояние) който ме кара да си задавам познатия въпрос "защо точно на мен?" и включва най-големия ми страх.

От заглавието става ясно, че някой ме мрази, аз него също. Този човек е баща ми. Да, точно така, правилно прочетохте. Искам първо да изясня, че този човек не е упражнявал над мен физическо насилие (освен някой и друг шамар като малка, за дето "не слушам"). Много по-зле е, той упражнява психическо насилие над мен.

Първо нека ви дам описание на обекта -баща ми. Той е типичният егоцентрик, всезнаещ професор, неприемащ мнението на другите.

Професор, който винаги първо гледа за себе си, след това за жена си и сина си след това за всеки, от когото има полза, и чак след като минат всички други - за мен, дъщеря си.

Той най-безцеремонно обижда човека срещу него и се държи отвратително с хората, но те нищо не предприемат, просто продължават да общуват с него (как става това??). Има изключително злобен поглед, малките деца не смеят и да се доближат до него, плачат когато го заговори; от най-малкото нещо се ядосва и избухва в див гняв, най-често насочен към друг човек; расист, сексист, не дава друг да взима решения, и ако случайно някой си го позволи се връщаме към гнева. Общо взето, всички го знаят какъв е, но всеки си мълчи и съжалява близките му.

Аз съм на 22, имам по-малък брат и майка. От всички хора, баща ми се държи най-гадно с мен. Не говори с мен освен ако не е крайно наложително, не съм виждала негова усмивка насочена към мен, а прегръдка - не ме е прегръщал от както бях на 6 години. Няколко негови реплики насочени към мен - "ти си неблагодарна кучка."; "каквото пипнеш го разваляш, от малка си такава" (бях натиснала някакво копче на телевизора); "не ме гледай умно, махай се от стаята ми" (лежа и си гледам телевизия в стаята му); "искаш да МЕ убиеш ли?" (Когато се учех да шофирам), плюс още много публични обиди и злепоставяния.

Най-интересното е, че с брат ми никога не си е позволявал да се държи и 1/3 толкова гадно колкото с мен.

Ще питате с какво съм провокирала това държание към мен-ще предположа, че с това, че съм се родила. А най-лошото е, че с него сме родени на една дата в един месец и на моменти съм се хващала несъзнателно да се държа като него. Най-много се страхувам да не се превърна в него някой ден.

Как да се отърва от това ужасяващо наследство??

6 коментарaДобави коментар »

Lils1n

От Lils1n27.08.2015, 12:56 ч.

Здравей мило момиче. Ще си позволя за първи път да направя коментар в този сайт. Аз имах сходен проблем с моя баща. С мен и сестра ми се държеше ужасно, включително ни е и посягал докато към брат ми нямаше подобно...

Виж всички коментари за "Той ме мрази - аз него също".

Още истории от "Родители"

Мразя снаха си

Мразя снаха си

Здравейте!Изпитвам невероятна омраза към снаха си и няма с кого да споделя...

 Какво да правя, искам да съм с него?

Какво да правя, искам да съм с него?

Здравейте и от мен, от много време  чета вашите истории, но до сега не ми се...

Какво да правя?

Какво да правя?

От доста време се каня да разкажа историята ми. Имам нужда от някой да ми даде...