Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?

От 900 коментара0/5

Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?
Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?

Повод за тази тема ми даде другата тема в Розали,а именно:"Какво иска жената на 21 век".

Още в началото авторката (kotett0) гръмогласно заявява:"Жените вече могат да правят всичко".

Мисля си, дали това е така или авторката просто иска да се изфука колко е образована и как всички врати за нея са отворени,просто само трябва да подаде молба и тя бива веднага назначена на желаната от нея позиция. Но забележете,че тя говори само за управленчески позиции. Нищо не споменава за специализирани технологични позиции,където интелигентността наистина се проявява очевидно.

Далеч съм от мисълта да отричам,че няма интелигентни жени,но те са малцинство в сравнение с мъжката интелигентност. Истинската интелигентност проличава най-вече във високите технологии,където стават най-новите открития,най-новите изобретения,които движат науката с бързи темпове напред. Тези нови изобретения правят живота по-лесен,по-удобен за живеене. Мога да дам много примери,но ще спомена само няколко от които се вижда колко много се улесняват хората от тях.

Да вземем за пример пералната и сушилната машина. Колко много тези машини са улеснили жената най-вече,за щото ако ги нямаше тази работа щеше да я върши жената и то и през зимата. Ами климатиците за отопление и охлаждане на домовете! Няма да пълним с дърва или въглища печката и после голямото чистене. Това са само две елементарни научни постижения. Ами ако споменем радиото,телевизията,смарт-телефоните,компютрите които ти дават възможност чрез скайп да говориш безплатно с когото искаш по цял свят. Ако споменем и медицината и там много изобретения като ренгеновия апарат и най-вече MRI (магнетик резонанс имижинг). Абе толкова много научни открития,че няма смисъл всички да се изброяват,те са очевидни за всеки,който има очи да гледа. И всички тези високи технологии улесняващи живота са дело на мъжкия гений.

Когато жените говорят,че могат да правят всичко,трябва и да посочат факти,а не само на приказки. Посочете една жена,която е изобретила нещо във високите технологии от световно значение. Аз не зная такава. Ако вие знаете кажете коя е,ще се радвам за това,което е открила и е в полза на всички нас.

От края на миналия век и сега в 21 в. жените станаха много претенциозни и горделиви за нещо,което но нямат. Хубаво е да се вгледат в себе си и сами да преценят дали са равни на мъжете и ако ги превъзхождат в нещо да кажат в каква сфера е това. Дайте факти,не само приказки.

Какво е мерилото на интелигентността ако не научните открития и изобретения. И със сигурност ви казвам,че IQ теста не е мерило за интелигентност.

900 коментарaДобави коментар »

herkules

От herkules25.04.2017, 12:57 ч.

Брех! Ти как тъй се появи от нищото ма? Направо се стреснах. Що не предупреждаваш, че ще пристигаш? :))) А със твоето бъкане чак изстръпвам от страх, да не ме хванеш за "нещото" бъркайки в гащите ми дооооооооооооста...

Виж всички коментари за "Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?".

Още истории от "Споделено"

Дали отново ще се случи, дали ще стана майка?

Дали отново ще се случи, дали ще стана майка?

Здравейте! Не знам от къде да започна, не искам да ставам досадна...На 22 години съм,...

Чак сега ли се усети?

Чак сега ли се усети?

Първо, искам да се извиня заради начина, по който съм написала текста....

Шофьорски курсове

Шофьорски курсове

Здравейте, Аз по точно искам да Ви споделя нещо. На 32 год. съм и реших да изкарам...