Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?

От 312 коментара0/5

Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?
Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?

Повод за тази тема ми даде другата тема в Розали,а именно:"Какво иска жената на 21 век".

Още в началото авторката (kotett0) гръмогласно заявява:"Жените вече могат да правят всичко".

Мисля си, дали това е така или авторката просто иска да се изфука колко е образована и как всички врати за нея са отворени,просто само трябва да подаде молба и тя бива веднага назначена на желаната от нея позиция. Но забележете,че тя говори само за управленчески позиции. Нищо не споменава за специализирани технологични позиции,където интелигентността наистина се проявява очевидно.

Далеч съм от мисълта да отричам,че няма интелигентни жени,но те са малцинство в сравнение с мъжката интелигентност. Истинската интелигентност проличава най-вече във високите технологии,където стават най-новите открития,най-новите изобретения,които движат науката с бързи темпове напред. Тези нови изобретения правят живота по-лесен,по-удобен за живеене. Мога да дам много примери,но ще спомена само няколко от които се вижда колко много се улесняват хората от тях.

Да вземем за пример пералната и сушилната машина. Колко много тези машини са улеснили жената най-вече,за щото ако ги нямаше тази работа щеше да я върши жената и то и през зимата. Ами климатиците за отопление и охлаждане на домовете! Няма да пълним с дърва или въглища печката и после голямото чистене. Това са само две елементарни научни постижения. Ами ако споменем радиото,телевизията,смарт-телефоните,компютрите които ти дават възможност чрез скайп да говориш безплатно с когото искаш по цял свят. Ако споменем и медицината и там много изобретения като ренгеновия апарат и най-вече MRI (магнетик резонанс имижинг). Абе толкова много научни открития,че няма смисъл всички да се изброяват,те са очевидни за всеки,който има очи да гледа. И всички тези високи технологии улесняващи живота са дело на мъжкия гений.

Когато жените говорят,че могат да правят всичко,трябва и да посочат факти,а не само на приказки. Посочете една жена,която е изобретила нещо във високите технологии от световно значение. Аз не зная такава. Ако вие знаете кажете коя е,ще се радвам за това,което е открила и е в полза на всички нас.

От края на миналия век и сега в 21 в. жените станаха много претенциозни и горделиви за нещо,което но нямат. Хубаво е да се вгледат в себе си и сами да преценят дали са равни на мъжете и ако ги превъзхождат в нещо да кажат в каква сфера е това. Дайте факти,не само приказки.

Какво е мерилото на интелигентността ако не научните открития и изобретения. И със сигурност ви казвам,че IQ теста не е мерило за интелигентност.

312 коментарaДобави коментар »

MonaLisa3

От MonaLisa325.02.2017, 17:40 ч.

А тея тъпанари от Сорбоната и още 85 научни института къде ще се мерят с гения на Херко и Дедко? Помогнала на 3 милиона!? Тая манипулатор ка? Трябва това да е манипулация на джендър ученките! Нали така?? По време на...

Виж всички коментари за "Мъжка и женска интелигентност - има ли разлика?".

Още истории от "Споделено"

Все - едно всичко е спряло...

Все - едно всичко е спряло...

Здравейте! От доста време не съм писала, признавам си правя го само като не знам...

Незаслужена болка

Незаслужена болка

Не знам защо Ви пиша сега, може би искам други да не преживяват моето нещастие....

И какво като си красив?

И какво като изглеждаш добре?

И какво като си красив? Какви са предимствата - правят ти път на опашката в магазина,...