Има ли смисъл?

От 42 коментара0/5

Здравейте!

Искам да споделя това, което изживявам през последните месеци и да помоля за съвет.Обръщам се към тези които са били в подобна ситуация или имат преки наблюдения.Разбира се ще се радвам на всеки коментар или мнение.

От една година съм студентка в Германия.Запознах се преди няколко месеца с интересно момче и както най-често се случва без да усетя как и защо не след дълго се почувствах доста привързана и може би даже влюбена.

Казвам може би ,защото си мисля ,че е необходимо много повече време, за да бъде човек наясно със себе си и чувствата си. Или поне при мен е така. Но в конкретната ситуация ме тревожи малко следният факт-той е турчин роден и израснал в Турция и е на 29г.а аз съм 20 и досега не съм имала сериозна връзка, а нашите отношения май се развиват в тази насока.Всеки ден сме заедно, заспиваме и се събуждаме прегърнати.

Колкото и парадоксално да звучи, той е невероятно мил и внимателен, постоянно полага усилия аз да се чувствам добре, глези ме, готви винаги ,той не ме притиска по някакъв начин.С две думи -кара ме да се чувствам обичана и желана по всяко време на денонощието.Но въпреки това някои мои страхове на моменти се оказват по силни и се чудя дали не е безсмислено всичко между нас.

Дали той няма да се промени с времето и когато усети че съм достатъчно влюбена да се покаже ревнив и деспотичен ,ограничаващ личната ми свобода, дали няма да се превърне в истински турчин ,в негативния смисъл ,който ние влагаме ,при положение ,че той е роден и живял в тази страна.

Има и още нещо-той е не просто формално мюсюлманин, каза ми ,че е вярващ и че се стреми да спазва нормите, но че въпреки това е толерантен и уважава правото на всеки да вярва в каквото иска и да живее както смята за правилно.

Въпреки това мен ме смущава тази религиозност ,още едно различие между нас.По принцип не съм човек ,робуващ на предразсъдъците ,не мисля, че заради исторически причини не трябва да сме заедно ,не мисля ,че той носи вина заради турското робство и тн.но ме притеснява въпроса с религията и разликата в годините.

Родителите ми ще бъдат меко казано ужасени ако разберат, незнам дали въобще някога ще го приемат ,а аз много държа на тяхната позиция.Мислите ли,че нашата връзка с моето момче има смисъл.Той вече е много привързан, говори ми за чувства и ме е страх да не го нараня повече след време.И за мен ще става все по трудно да се разделим.

Моля и за мнението на момичета които познават нрава на турците от Турция защото съм чувала че при българските турци няма кой знае какви различия ,но той си е чист турчин и няма нищо общо с България.
Предварително благодаря за всички коментари.

42 коментарaДобави коментар »

Пожар

От Пожар06.07.2008, 17:41 ч.

Да ви имам "умните",мъжки стратегии.Налагането на чувство за вина отблъсква ВИНАГИ.

Виж всички коментари за "Има ли смисъл?".

Още истории от "Споделено"

Материалистка или романтичка?

Материалистка или романтичка?

Здравейте, интересните истории и проблеми тук ми дадоха кураж и аз да споделя...

Вечната втора

Вечната втора

Имах близо 4-годишна връзка. От нея получих много любов, но и много разочарования....

Споделено

Споделено

Здравейте, Пише Ви една жена на 31г. Достатъчно голяма и достатъчно объркана....