Отново по темата за мъжете и Свети Валентин

От 35 коментара5/5

Свети Валентин е един хубав празник, за да се отпразнува любовта и да си покажем един на друг какво означаваме. Обикновено мъжете реагират така :”Защо трябва да го правя точно този ден като мога да засвидетелствам любовта си всеки ден от годината?”

Подобно е и отношението към 8-ми март. Да, ама не! Това е само повод , за да се избяга, защото ги е страх да покажат любов и емоции(а може и да не знаят как), което е равносилно на слабост. Та нали, емоциите са женска територия?!

Не казвам, че няма и друг тип мъже, аз само споделям моя опит.
И изобщо как чуждестранните мъже се научават да ценят жената?! Даже , ако тя им роди дете, гърците и италианците, например говорят за жената като за ” майката на децата ми”.

Все по-често се гледа на жената като на стока, която бързо се амортизира и щом спре да изглежда добре или предявява претенции за отношение и внимание, тя лесно може да бъде сменена с друга, та нали в България на един мъж се падат по 4,5 жени?

Изборът е голям и няма нужда от старание!

Скоро срещнах мъж , с когото излизах няколко пъти, но ми се стори прекалено затворен и не много емоционален. Щом заговорихме за отношенията си той ми каза „Аз съм решил да се оженя до година, две и е хубаво да се оженя за теб, защото съм те харесал, но ако не си ти ще е някоя друга”. Как да се почувствам? Къде отиде ухажването и привличането на другия в партньорството?

В цялото това нехайство за любовта и аз я загубих някъде. Сега си набавям липсващите ми емоции с хубави филми, където все още се показва човечност, нежност, грижа към хубавата емоция, за да се съхрани по-дълго, но с общи усилия. Защото любовта е нещо, което се нуждае от грижи , много труд и нон стоп съблазняване на партньора, иначе се превръща в рутина, измъчени отношения, цветя за Св.Валентин или рожден ден, защото така е редно.

Съжалявам за всички, които имат подобен на моя опит и искрено се радвам на хората, които успяват да съхранят любовта и продължават да се хранят един друг в отношенията си.

35 коментарaДобави коментар »

Mia

От Mia04.03.2009, 16:20 ч.

Привет на Zloto!:) Е, не така де, мен:)) Има и хубави и прилично изглеждащи италианки...Не е хубаво да слагаш всички под един знаменател... За гъркините - може и да си прав - ама има и такива дето хващат окото:)) Поне познавам...

Виж всички коментари за "Отново по темата за мъжете и Свети Валентин".

Още истории от "Споделено"

Сериозен проблем с обвързването

Сериозен проблем с обвързването

 Здравейте всички!Аз съм на почти на 27 г., но имам сериозен проблем с...

Къде е истината???

Къде е истината???

От доста време си задавам един въпрос. Кое е по добро - сигурност, спокойствие и...

Страх от нова връзка

Страх от нова връзка

Здравейте и Честита Нова Година!!!! ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ НА ВСИЧКИ...