Отново по темата за мъжете и Свети Валентин

От 35 коментара5/5

Свети Валентин е един хубав празник, за да се отпразнува любовта и да си покажем един на друг какво означаваме. Обикновено мъжете реагират така :”Защо трябва да го правя точно този ден като мога да засвидетелствам любовта си всеки ден от годината?”

Подобно е и отношението към 8-ми март. Да, ама не! Това е само повод , за да се избяга, защото ги е страх да покажат любов и емоции(а може и да не знаят как), което е равносилно на слабост. Та нали, емоциите са женска територия?!

Не казвам, че няма и друг тип мъже, аз само споделям моя опит.
И изобщо как чуждестранните мъже се научават да ценят жената?! Даже , ако тя им роди дете, гърците и италианците, например говорят за жената като за ” майката на децата ми”.

Все по-често се гледа на жената като на стока, която бързо се амортизира и щом спре да изглежда добре или предявява претенции за отношение и внимание, тя лесно може да бъде сменена с друга, та нали в България на един мъж се падат по 4,5 жени?

Изборът е голям и няма нужда от старание!

Скоро срещнах мъж , с когото излизах няколко пъти, но ми се стори прекалено затворен и не много емоционален. Щом заговорихме за отношенията си той ми каза „Аз съм решил да се оженя до година, две и е хубаво да се оженя за теб, защото съм те харесал, но ако не си ти ще е някоя друга”. Как да се почувствам? Къде отиде ухажването и привличането на другия в партньорството?

В цялото това нехайство за любовта и аз я загубих някъде. Сега си набавям липсващите ми емоции с хубави филми, където все още се показва човечност, нежност, грижа към хубавата емоция, за да се съхрани по-дълго, но с общи усилия. Защото любовта е нещо, което се нуждае от грижи , много труд и нон стоп съблазняване на партньора, иначе се превръща в рутина, измъчени отношения, цветя за Св.Валентин или рожден ден, защото така е редно.

Съжалявам за всички, които имат подобен на моя опит и искрено се радвам на хората, които успяват да съхранят любовта и продължават да се хранят един друг в отношенията си.

35 коментарaДобави коментар »

Mia

От Mia04.03.2009, 16:20 ч.

Привет на Zloto!:) Е, не така де, мен:)) Има и хубави и прилично изглеждащи италианки...Не е хубаво да слагаш всички под един знаменател... За гъркините - може и да си прав - ама има и такива дето хващат окото:)) Поне познавам...

Виж всички коментари за "Отново по темата за мъжете и Свети Валентин".

Още истории от "Споделено"

Как се приспособихте вие, които сте отвъд граница

Как се приспособихте вие, които сте отвъд граница

Здравейте мили момичета който чете този прекрасен сайт !Повода по който пиша е че...

Компромисите

Компромисите

Мислех че съм силна жена, но в момента съм много объркана и имам нужда от...

Откакто той е с мен...станал моногамен?!?!?

Откакто той е с мен...станал моногамен?!?!?

Здравейте, приятели! Чета с интерес историите и коментарите тук... И днес реших...