Задължително ли е да имаме деца

От 334 коментара2/5

Здравейте и от мен на всички, които четат този прекрасен сайт. Реших и аз да ви напиша моята история, защото се убедих,че различните мнения на хората не се зачитат и се смятат за "малоумни" или"ненормални"....И така. Казвам се Милена, от София съм на 29г. Работя в малка счетоводна фирма, като работата ми доставя огромно удоволствие. Преди около 3г започна връзката ми с Н., с когото се запознахме на едно коледно парти. В началото всичко беше прекрасно, излизания,вечери. След около 6-7 месеца, Н. започна да крои планове за нашето бъдеще, като в неговите планове влизаше и бебе.

Още тогава, му споменах,че за сега не искам дете. Смятам,че не съм готова за такова нещо. Тогава"уж" Н. ме разбра. Но започна все по-често, и по-често да намеква. Обясних му отново,че не искам дете. Не желая да си обърквам живота, който така ми харесва. Казах му,че е свободен да си намери жена, която иска деца и да продължи живота си. Това беше   преди повече от 2г. Той тогава каза,че не иска друга и,че е съгласен да нямаме деца. Да, но с времето пак се започна и така до онзи ден, когато сложих край на тая връзка.

 Споделих с майка ми, с приятелките ми, някои ме разбраха други не чак толкова. Факта,че аз не искам да имам дете, едва ли ме прави ненормална или не знам каква, но повечето хора мислят така. Просто различното не се приема в България явно. Аз си харесвам живота, харесвам работата си, свободата си. Не смятам,че е задължително да имам дете. Какво пък толкова ще стане. В крайна сметка нали за това сме хора, различни с различни цели и идеи. Моята цел е реализацията ми в професионален план, пътуванията по света, и изобщо това не се връзва с дете. Странно ми е, как когато една двойка женени от години нямат деца, и хората казват:"Виж ги пък тези двамата, още нямат деца..." Е и...какво от това. Може би така са решили, може би така намират себе си, така си харесват живота. Това не е причина, да бъдат сочени с пръст   като видиш ли черните овце.

Това е от мен, пожелавам ви един слънчев и прекрасен ден с това, което обичате :) 

334 коментарaДобави коментар »

Proletna Stihiq

От Proletna Stihiq25.11.2010, 21:04 ч.

Не подкрепям негативните мнения и обиди към авторката! След като не е намерила подходящия човек- по- добре да не търпи неприятна компания до края на дните си, отколкото да е с нежелан. Относно жените, които я нападат-...

Виж всички коментари за "Задължително ли е да имаме деца".

Още истории от "Споделено"

Трудно е, но правилно!

Трудно е, но правилно!

Здравейте мили читателки:)Съвсем скоро писах моята история тук и искам да ви кажа...

Достатъчно ли е само да го искам ?

Достатъчно ли е само да го искам ?

Здравейте! Понякога, когато искам да споделя мислите си пиша тук .Не търся съвети,...

Постоянно ни е тъпо

Постоянно ни е тъпо

Здравейте имаме голям проблем с гаджето ми. Постоянно ни е тъпо. Знам че ще ви се...