Най-обичам мама...

От 92 коментара2/5

Здравейте. Не знам как да нарека случая. Едипов комплекс или какво... Става въпрос за мъж, преминал 40  -те години. И аз съм горе-долу на толкова. Имахме връзка близо 2 години. На тази възраст, този мъж все още живее с майка си и никога не е създавал семейство.

През цялото време си мислех, че в тези времена, с тези цени на жилищата е нормално, но накрая разбрах, че става въпрос за нещо друго. Не става въпрос за мъж без опит, напротив, имал е връзки с много жени, но нито една не е успяла да измести майка му.

Издържах толкова време защото се надявах, че все някога това ще се промени, не знаех до колко всъщност дълбока е тази връзка и не си давах сметка че има нещо патологично. Изтърпявах разговорите, с непрекъснати вметки "какво казала майка му, какво направила майка му, какво искала майка му да и напазарува, какво е сготвила, колко обичала тя банани..."

Изтърпях и думите, че майка му му замествала съпругата, и за това не искал да се жени. Тя се грижела за него без да иска нищо в замяна, а ако се оженел, трябвало и той да се грижи за жена си... Забележете, че аз никога не съм   искала брак /имам зад гърба си един несполучил/, нито съм искала съвместно съжителство дори. Ние даже никога не отидохме на почивка заедно, защото "не можел да остави майка си и, че от малък бил свикнал все да е покрай нея...". Особено впечатлена бях от думите "колко красиво е остаряла майка му.." /на близо 80 години, представете си каква красота!/.

На вилата им също си ходеше с мама, мене ме заведе един-два пъти за цялото това време. Върхът на всичко беше, когато след достатъчно количество алкохол ми призна, че като малък ревнувал майка си от баща му и се дразнел, че си ляга при нея...

Баща му беше починал, когато бил на 19 години и от тогава той все жалел майка си, че няма мъж. "През живота си не съм обичал никого, освен майка ми." Последното признание сложи края на тази пародия, но и до сега не знам как се нарича този феномен. Ако някой се е срещал с подобен индивид, нека ми пише.

Моля, спестете ми епитети от рода, колко съм глупава, може и да е така, защото на всич  кото отгоре и чувства имах към този "мамин син".

92 коментарaДобави коментар »

Ira

От Ira22.08.2012, 13:27 ч.

И за какво трябва да се оправдавам... интересно

Виж всички коментари за "Най-обичам мама...".

Още истории от "Споделено"

Когато семейството вече не се усеща като семейство

Когато семейството вече не се усеща като семейство

Здравейте! Реших да споделя тука с вас моите терзания в момента. Преди няколко...

В плен на илюзиите

В плен на илюзиите

Представителките на нежния пол - пък и не само те- имат едни и същи ...

Всичко е супер, но…

Всичко е супер, но…

Здравейте на всички от Розали. Искам да ви похваля за подготовката и изобщо...