Прекалената женска суета обезценява жената

От 65 коментара0/5

Питам се ,какво кара някои жени да бъдат прекомерно суетни.
Питам се ,какво кара някои жени да бъдат прекомерно суетни.

Здравейте момичета и дами. Отдавна един въпрос ми човърка съзнанието и най-после реших да го споделя с вас, като се надявам,че ще направите адекватни коментари в интерес на всички нас.

Както се вижда от заглавието на темата,става въпрос за женската суета.

Не отричам,че има и мъже суетни, но нека сега говорим само за женската суета. Всички от нас са се сблъсквали с прекалено суетни жени. Питам се ,какво кара някои жени да бъдат прекомерно суетни. Дали си мислят,че с това ще заинтригуват някои хора или просто си мислят,че това е в реда на нещата днес. Или е липса на самочувствие и се надяват да блеснат по този начин,или просто избиват комплекси. Но нека първо да   видим какво значи суета. В зависимост от това къде търсим определението за суета виждам,че има,така да се каже,два вида суета.

В българския съвременен тълковен речник суета е:-всичко безсмислено, дребно, напразно, малоценно. Склонност към нещо безсмислено, към парадиране. Да, парадиране-друга хубава дума.

В Webster's encyclopedic unabridged dictionary суета е:-прекалена гордост в собствените си
качества,способности и постижения.

От българския тълковен речник според мен има два вида суета, допустима и недопустима.
Към допустимата суета (все пак сме жени) аз включвам обеци, маникюр, боядисване на коса и червило, като последното смятам не толкова необходимо. Тук не споменавам нищо за тоалета на жената, защото жената трябва да е добре и привлекателно облечена. До тук всичко е добре. Нека разгледаме  другата суета-недопустимата.

Към недопустимата суета причислявам изкуствени мигли, туш, сенки, грим, педикюр, верижки на глезените,цигари,тату и.....силиконови гърди. Нужно ли е една жена да си слага изкуствени мигли,туш,сенки и грим? Мисли си,че ще привлече вниманието на повече мъже ли!

Повечето мъже предпочитат естествено изглеждащи жени. Колко мъже се интересуват дали жената има верижка на глезена или педикюр! Ако жената има хубави крака,мъжът ще гледа тяхната симетрия и красота,а не верижката и педикюра. А жена пушеща цигари е върха на суетата по българското тълкуване.

Вместо   да ухае на цветя и да предизвиква съблазън със сочни и сексуални устни,тя предизвиква отвращение с този тежък дъх на цигари. Кой мъж би искал да целуне такава жена,........освен ако и той е пушач!Питам се,какво е съблазнило жената та е започнала да пуши цигари. Не осъзнава ли вредата от пушенето!? Стигам до заключение,че е от женско лекомислие.

Много популярно стана жени да си правят тату. Това е още една глупост-женска безумица. Жена превърнала се на палячо.

Колко мъже харесват татуирани жени!?Ами силиконовите гърди!Е,за това вече жената трябва да има   пари.

Чалга певиците могат да си го позволят,но дали това ги прави по-предпочитани за мъжете. Съмнявам се. Изглежда въпреки материалното им благополучие,те нямат самочувствие без силикона. Нека всяко младо момиче разбере,че естествените гърди са по-съблазнителни, както и да изглеждат те,отколкото силиконовите.

От Webster's речника: Има жени,които прекалено много се гордеят от собствените си качества,способности и постижения. Проверете и в чичко Гугъл.

Вие кажете,това не е ли суета?Вече четохме за такива и в розали. Завършили най-високото образование, гении в своята област,стигнали върха в кариерата си и печелят толкова пари (най-малко 5 пъти повече),че всяка друга жена вършеща същата работа в България ще умре от завист. И колко още други незаслужени, измислени самохвалби и претенции.

Какво ще кажете вие дами,защо суетата и претенцията обсебва толкова много   жени.

 

 

Още истории от "Споделено"

Чудя се какво се случва

Чудя се какво се случва

Чета истории тук.Мисля, че и аз мога да споделя моята.С настоящия ми приятел се...

Когато споделих всичко това прочетох в очите на приятелите си съжаление, съчувствие и неразбиране. Или аз съм шантава или цялото ни общество е такова.

Приоритетите на младите момчета и момичета

Аз съм момиче на 23г., но често се представям за 19-20 годишна. Номерът ми минава. Просто се страхувам от годините, от напредването им. Осъзнах това, когато станах на 20.

Искам да усещам, че съм обичана, искам и интимност.

Пренебрегната и сама в семейния живот

Здравейте, ето и моята история: със съпруга ми сме женени от 5 г, имаме дете на 4г. И двамата имахме много голямо желание за момиченце, което се сбъдна.