Изпитвате ли страх от смъртта?

От 15 коментара0/5

Изпитвате ли страх от смъртта?
Изпитвате ли страх от смъртта?

Предполагам няма посетител в този сайт,който да не е преживял смъртта на свой близък човек от собственото си семейство,от семейството на роднини,от приятелски семейства или лично смъртта на ваши приятели или пък колеги от работа.

Ако все пак има такива хора не помрачени от подобна смърт,то поне всеки от вас е слушал за смъртта на най-различни хора макар и съвсем непознати на вас. Смъртта е ежедневие.

Всеки ден умират стотици,хиляди,дори милиони хора по света поради най-различни причини. Инциденти по пътищата,самолетни катастрофи,пожар в жилищна сграда,разстрел на улицата от ненормални лица,от ракови и други болести и още мноооого други причинители на смърт. Малко или много всеки знае,че хората умират. Дори без никакви външни или собстенно създадени причини,човек пак ще умре от старост. С други думи човек се ражда за да умре.

Отърване от смъртта няма. Всеки се ражда,живее определено време и накрая си отива. Важното е да разберем как да живеем между двете крайни точки-раждането и смъртта така,че на нас да ни е добре,а не да си обременяваме съзнанието с негативни мисли как и кога ще дойде края.

Знаейки това,какво е вашето отношение към смъртта. Ако се разболеете от някаква болест,дори грип или настинка,пак ли се страхувате. Ами от рак паникьосвате ли се? Как реагирате в такъв случай? Ако трябва да ви направят тежка операция много ли се страхувате.

Чували сте за паническо разстройство,да,тук в Розали,вие как си го обяснявате. Тези хора преживяващи го,страхуват ли се,че ще умрят? Има хора само като чуят думата смърт и се помрачават.

Извинявам се,че тази дума я повтарям толкова често,но целта ми е да се замислите по-дълбоко и да не се страхувате от нещо,което рано или късно ще сполети всеки един от нас. Важното е ние самите да не си вредим на здравето.

Дори ако някой от семейството ни умре в ранна,средна или напреднала възраст не трябва да страдаме толкова много,че на нас да ни се отразява болезнено. Щом краят е дошъл и да страдаме назад нищо не се връща. На всеки му идва края според съдбата му или каквото той сам си е причинил от невежество.

Нека хората да не си причиняват самите те здравословни проблеми като пушат цигари,вземат наркотици или стават алкохолици или пък се хранят с некачествена храна. Всеки знае,че тези неща вредят на здравето.

Мъдрите хора,истинските философи не се страхуват от смъртта-те знаят,че тя е нещо нормално и е част от живота.

Ами щом е така защо трябва да се страхуваме. Самия страх ще ни подтиска и ние няма да можем да се радваме на хубавите неща в ЖИВОТА.

Но има и една друга истина,физическото тяло умира,но същността на човека,т.е. неговата Душа е вечна. Ако сме изградили добра карма в сегашния си живот има голяма вероятност Душата ни да се прероди в по-благоприятна среда в следващия живот. Това е абсолютна истина.

15 коментарaДобави коментар »

jasmin1

От jasmin110.03.2017, 22:29 ч.

Спирането на основни функции на тялото води до летален край . Нарича се заминаване, но никога лошо енергичната дума см....... [Линк]

Виж всички коментари за "Изпитвате ли страх от смъртта?".

Още истории от "Загадъчно"

Късмет или нещо друго....

Късмет или нещо друго....

Коледа е.Всички са забързани,щастливи,има и угрижени-но нормално е -шарен...

Трябва ли винаги да се сбъдне това, което са ни предсказали?

Трябва ли винаги да се сбъдне това, което са ни предсказали?

Здравейте. Накратко ето я и моята история: Случи се така, че една жена, която...

Възможно ли е да е магия или са просто сънища?

Възможно ли е да е магия или са просто сънища?

Аз съм щастливо омъжена. Със съпруга ми сме заедно от 3 години. Обичаме се много.