Вярвате ли в Господ и каква ви е представата за него

От 111 коментара3/5

Моля ви, прочетете статията. Реших да споделя мислите си за Господ, защото в много истории коментаторките употребяват думата Господ, като например за забременяването:"това си е божа работа" или "иди в църква и се помоли на Господ". Просто не зная като споменават Господ дали наистина вярват в него или това е един общо приет израз. И тези които наистина си мислят, че вярват, каква е тяхната представа за него(ГОСПОД).

Много пъти съм наблюдавал и мъже и жени(повечето)ходейки на църква, палят свещи, кръстят се и уж казват някакви молитви, а после в живота си не проявяват никаква духовна чистота-пълно лицемерие, според мен. Питал съм ги дали са чели Библията-отговора е:НЕ. Защо хората така лекомислено споменават Господ, а в живота се държат не по божиите правила. Лъжат, хитруват, ако могат ще те завлекат с нещо, лицемерничат и още много негативи.

За себе си: Аз бях абсолютен атеист в най-лошата му форма. Но в живота си преминах през какви ли не неща. След години започнах да си задавам много въпроси, но така и не намирах отговор.

Реших да прочета Библията, но и тя не ми даде отговор на повечето въпроси. Започнах да изучавам Корана, Будизъм, Хиндуизъм. . . . ааааа тука вече попаднах на ЗЛАТНА МИНА.

В Хиндуизма ще намериш отговор на всички въпроси, които човек може да си зададе. Но за да намериш отговорите на въпросите трябва много ЗДРАВА ПОДГОТОВКА. Тази подготовка се казва МЕ-ДИ-ТА-ЦИЯ. Постоянна, усърдна и дълбока медитация ще те изведе на правия път и след време ще откриеш истината, че има духовен, невидим за обикновенните хора свят.

Наскоро имаше статия за ЧАКРИТЕ. Там се казваше:"ЧАКРИТЕ СА НАЧИН ЗА ПОСТИГАНЕ НА ВЪРХОВНО ПОЗНАНИЕ И ВЪТРЕШЕН МИР. Да, тези хора, които са получили върховно познание, в източните религии ги наричат МЪДРЕЦИ и те са в състояние на абсолютен вътрешен мир. Тях смъртта ни най-малко не ги тревожи, напротив, те могат да напуснат(да умират)тялото си когато пожелаят. Дори смъртта на близък човек не я изживяват така трагично, като западните народи. Те вярват и абсолютно знаят, че душата се преражда в друго тяло в следващия живот. Но за да получиш това върховно познание, трябва чрез медитация да придвижиш първичната космическа енергия КУНДАЛИНИ, която се намира в дъното на гръбначния стълб(опашката)в латентно състояние, до седмата чакра САХАСРАРА.

Това е много трудно и без ГУРУ, който да те насочва е трудно постижимо. За да се увери човек, че има духовен свят в други измерения(освен физическия)не е необходимо да си получил върховно познание. Има по-ниски нива на духовно познание, които са достатъчни за да се увериш, че има друг невидим, духовен свят. Тава малко духовно познание аз го постигнах с много медитация в миналото.

Повече не ми трябва, това ми е достатъчно за да зная, че ГОСПОД ИМА, който е дух невидим, вечен, всезнаещ, всесилен, създател на вселената и ЖИВОТА. Ето как от най-големия атеист аз станах най-вярващия   в ГОСПОД. Как?

По време на медитация ако успееш да придвижиш КУНДАЛИНИ енергията поне до втората чакра СВАДХИЩАНА, ще започнеш да получаваш духовни видения с така нареченото духовно(3-то)око. Колкото повече КУДАЛИНИ се придвижва нагоре през другите чакри, толкова повече видения ще получаваш. Това не са халюцинации моля ви, както някои непросветени биха го нарекли. Това са окуражителни видения от духовни светии, които се опитват да те напътстват в духовното просветление. Ако смятате, че това са халюцинации и психически заболявания, тогава същото бихте казали и за ХРИСТОС, МОЙСЕЙ, МУХАМЕД, БУДА, КРИШНА. Това вече ще говори за голямо невежество от ваша страна.
В Библията, в ПРИТЧИ СОЛОМОНОВИ 1:7 пише:"Страх от Господа е начало на мъдростта, но безумните презират мъдростта и поуката".

А в ПСАЛМИ 111:10 пише:"Началото на мъдростта е страх от Господа;Всички които се управляват по Него са благоразумни".

Казах още в началото, че Библията не ми даде отговор на всички въпроси, но въпреки това има и много поучителни неща, особено в новия завет(УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС).
Аз не смятам, че СТРАХЪТ ОТ ГОСПОДА е началото на мъдростта, по-скоро знанието, че има ГОСПОД И ВЯРАТА В НЕГО е началото на мъдростта.
Тези от вас, които вярвате в Господ, кажете каква ви е представата за Него.  

111 коментарaДобави коментар »

Блум

От Блум05.07.2013, 10:12 ч.

Аз не вярвам в дявола и мисля, че всичко идва от Бог. Въпросът е доколко Го разбираме.

Виж всички коментари за "Вярвате ли в Господ и каква ви е представата за него".

Още истории от "Загадъчно"

След няколко дни в МОЛ София ходих да си платя телефона и случайно видях момчето, което бях сънувала.

Непознатият мъж от сънищата ми

Преди няколко месеца сънувах непознат мъж. По принцип никога не си помня сънищата или поне не им обръщам внимание,но този го помнех.

Да се омъжа ли за него?

Да се омъжа ли за него?

Здравейте! Бих искала да разбера има ли някои с подобен на моя проблем - не го...

Трябва ли винаги да се сбъдне това, което са ни предсказали?

Трябва ли винаги да се сбъдне това, което са ни предсказали?

Здравейте. Накратко ето я и моята история: Случи се така, че една жена, която...