Пътят на мравката

От 317 коментара0/5

Излезте от черупките си и от материалния свят в който живеете и се наслаждавайте на невероятните проявления на живота около вас. Дори в пътя на мравката има нещо толкова невероятно и красиво.
Излезте от черупките си и от материалния свят в който живеете и се наслаждавайте на невероятните проявления на живота около вас. Дори в пътя на мравката има нещо толкова невероятно и красиво.

Здравейте !
Бях ви обещала да напиша тема за енергията. Така, както аз го усещам, виждам и разбирам. Нямам самочувствието да съм компетентна, няма да ви прилагам линкове, само ще ви разкажа за моя сблъсък с енергията.

Още от малка усещах негативната енергия на хората около себе си. Често хващах уроки и тогава моята пра-баба ми баеше вечер, миеше ми лицето с вода и после заспивах, като къпана. Това впрочем продължава и до днес.

Често ми се случва да усетя нечии поглед, да се почувствам странно нервна. Дори ми се случва, да погледна случайно някой човек на улицата в очите и да извърна поглед на часа, защото усещам силно неговата негативна енергия.

Друг път срещам някои непознат и ми се иска да го заговоря. Сякаш го познавам от години. В последно време изградих не малко приятелства с хора,попаднали съвсем "случайно" в полезрението ми, само на основа на усещането, че този човек сякаш е мой приятел от преди. Разбира се тук това има своето "логично " обяснение.

Вероятно тези хора са били мои приятели в предишните ми животи. Но да се върнем не енергията. Ще разделя историята на две.

Едната част ще е за идеята, че всеки от нас има енергия, която отдава на другите и приема част от тяхната. Около нас винаги има хора, които с нещо ни изнервят, депресират ни, карат ни да се чувстваме зле.

Вероятно това са т.нар. енергийни вампири, скрити зад маската на добри приятели и познати. Всяка среща с такива хора някак необяснимо те натоварва, изкарва на показ твои страхове, кара те да се чувстваш зле, дори понякога имаш чувството че след подобни срещи си болен. В такива моменти е добре да се изградят бариери. Вътрешни бариери срещу тази енергия.

Добре е човек да се научи да синхронизира своята собствена енергия, посредством медитации и съответните упражнения за синхронизация. Дори в нета вече има достатъчно материали за това.

Научавайки се как да изградим бариери, как да се балансираме е добре да знаем, че ние също отдаваме енергия. И тази енергия трябва да е насочена навън, а не към самите нас. За това и често се казва, че човек се разболява сам.

Енергията предназначена да излезе навън, ние несъзнателно обръщаме и насочваме към самите нас. Тогава покосяваме някой наш орган, много често това е щитовидната жлеза и след това се разболяваме. Започва едно ходене по доктори и лечение с медикаменти на резултата, но не търсим причината. А за да се излекуваме е нужно да се обърнем към причината.

Баланса на енергията в този случай е изключително важен. Дали ще излезем навън и ще прегърнем някое дърво в парка, дали ще потопим ръцете си в някое поточе или ще се обърнем към слънцето и ще медитираме, това е въпрос на личен избор, както и всичко останало. Когато се научим да балансираме енергията в себе си и бъдем в мир с душата си / моля не разбирайте научно...съвсем символично го казвам /, тогава ще усетим покоя и безбрежността на времето. Тогава ще осъзнаем духовното в нас. Без този баланс е немислимо да правим каквото и да е.

От малка не нося часовници. В началото нашите ме обвиняваха във всички смъртни грехове на непоносимо несериозно отношение към вещта - часовник. Всъщност, вярвате или не, аз ги развалях. Слагах ги на ръката си и за по-малко от ден часовника беше за боклука.

Повярваха ми чак в 11 клас. Когато занесоха въпросния часовник на ремонт, човека беше попитал озадачено - Този часовник къде е бил, всички пружинки развити, всички болтчета изкривени, всичко ръждясало все едно е преседяло във вода дълго време. След това започна сагата с другите часовници,които избързваха точно 20 минути.

В момента, в които се омъжих и се преместих да живея на друго място, всички часовници / някои и до днес / работят абсолютно точно. Е,нещата замлъкнаха за дълъг период от време. Аз съм насочила енергията си навътре!

Започнаха едни здравословни катаклизми. В кратък период от време се случиха много животоспасяващи операции. След това отново енергията тръгна навън. Забременях, родих, дори цели два пъти. За втори път насочих енергията навътре. Случиха се друг куп здравословни проблеми. Тогава се усетих.

Аз задържах огромно количество вътрешна енергия в себе си. Усетих я. Изведнъж след един много труден период, в изблик на гняв я отрищих навън. В един и същи ден... счупих металната дръжка на вратата на гаража, асансьора пропадна пред очите ми, прахосмукачката ми гръмна в ръцете, всички крушки в нас изгърмяха едновременно само с едно посягане към единия ключ, изгоря рутера и единия компютър. Помислих си, че е имало токов удар. Да, имало е.Само че не от ЧЕЗ.

Усетих такъв мощен поток от енергия, че ръцете ми почервеняха. Ако щете ме мислете за луда. Промяна в плана. Разбрах, че енергията ми явно е силна и си пожелах да я вкарам в добри намерения, макар пътя към ада да е постлан само с такива :) Започнах да преосмислям света около мен. Започнах да усещам със всяка фибра на тялото си енергията на другите и тогава стигнах до извода, че тя ми е дадена да помагам. Започнах да изпитвам нужда да го правя, съвсем безкористно. Хората усетиха тази моя промяна.

Света стана едно по-усмихнато място и вече те самите ме търсеха. Дали за приятели, дали за съвет, дали за моя поглед върху сложни житейски ситуации.

Давах им от моята собствена енергия с абсолютно ясното съзнание, че насочена в благородни дейности, тя се трансформира в положителна. Но и до днес ако се ядосам предизвиквам катаклизми. Добре, че рядко се случва :) Я, комп-а на колата ще блокира / само ако аз я карам /, я някои и друг комп в нас ще гръмне пак, я ще си спретна някоя и друга катастрофа. Казаха ми, че съм можела да лекувам с ръцете си. Вероятно. Но не съм достигнала тази фаза. Единствено децата си лекувам така.

Изградих бариери срещу енергийни посегателства. Въпреки, че последната случка, която беше на връх рождения ми ден ме изуми. Наложи ми се да се преборя с много силна негативна енергия. Някой в този ден ми пожела най-лошото. Е, не успя. Но, това е друга тема и тази без това стана много дълга. Не търся обяснение. Търся си моя начин да се справя практически със ситуацията. Обърнах се към йогата и медитациите. Намерих начина да съм в баланс с енергията в себе си и околните. Източните практики дават далеч по добри методики от християската религия, която лично аз изповядвам от малка, но така и не успях да прегърна идеите и.

Тази тема не е за мен. Тя е за всички. За енергията, която притежаваме и за умението да я отдаваме навън в положителна форма. Тя е за силата мисълта и за нейните невероятни възможности. Тук е мястото където всеки един от вас би могъл да сподели своите сблъсъци с енергията около него. И разбира се да се споделят всички възможни аспекти на нейните проявления.

Мога да ви дам един тон литература по въпроса на различни автори, но за мен няма нищо по-ценно от личния опит и усещане.

Още едно уточнение. Това, че аз съм намерила начин в източните практики, че прилагам и фън-шуй в нас, не означава че това е панацея. Всеки един сам трябва да намери своя начин.

Ако преобърнем собствената си енергия в положителна и отдадем с цялото си сърце тази енергия на света около нас, дали няма да направим Земята едно прекрасно място. Не е лесно да загърбиш собствените си материални интереси и нужди и да живееш с идеята, че си дошъл на Земята с мисия, различна от тази да си добре, единствено и само ти.

Излезте от черупките си и от материалния свят в който живеете и се наслаждавайте на невероятните проявления на живота около вас. Дори в пътя на мравката има нещо толкова невероятно и красиво.

317 коментарaДобави коментар »

elichka_78

От elichka_7823.06.2016, 16:41 ч.

Ей на всякъде ще се намери някой, който да развали купона да му се не види .... ама като не ви харесва кой ви кара да четете беее, че и да коментирате на всичкото отгоре ... Злобни, заядливи душици ....

Виж всички коментари за "Пътят на мравката".

Още истории от "Загадъчно"

Не съм вярвала, но се случва !

Не съм вярвала, но се случва !

Здравейте, на всички четящи това списание.Искам да ви помоля за съвет, та дори и да...

Вместо любов ад

Вместо любов ад

Искам да ви разкажа истинска история, колкото и да е банална всеки може да си...

За магия ли става въпрос

За магия ли става въпрос

Здравейте на всичкиИсках да споделя с вас какво ми се случи. Днес като си оправях...