Какво ми пречи да бъда щастлива?

От 5 коментара0/5

Напоследък се замислям много често за смисъла на живота и стигам до заключението, че това е щастието! Но тогава къде е смисълът в моя живот?
Напоследък се замислям много често за смисъла на живота и стигам до заключението, че това е щастието! Но тогава къде е смисълът в моя живот?  © Сн.: iStock.com

Здравейте! Аз съм едно 23 годишно момиче,което видимо няма никакви проблеми и всичко щеше да е наред,ако беше така,но не е!

Аз съм студентка и уча специалността,за която винаги съм мечтала. Положих много усилия,за да стигна до тук,преборих се с много трудности и вече съм почти дипломиран бакалавър. Винаги съм искала да успея да се реализирам и да бъда една от най-добрите в професията си. Бях много амбициозна и мислех,че нищо не може да ме спре да успея...

Но в последните години всичко се промени-амбициите ми,упоритостта ми,желанието ми за успех,всичко това изчезна,изпари се на някъде,а на негово място се настани притеснението,страхът,депресията и чувството,че почти нищо в живота ми не е наред.Дори специалността си намразих,а така се борих да ме приемат.

Както много студенти,аз също не уча в родния си град и както изглежда няма и да работя в него,поне докато не завърша магистратура.

Проблемът е,че в града,в който уча съм сама и тази самота ме убива-не ми се стои тук,а знам че скоро ще трябва и да започна и работа тук. Но това също ме притеснява-страхувам се,че няма да се справя. Всичко става все по-объркано в съзнанието ми и единственото,за което мисля е работата и училището,но само в черни краски.

Депресията ме съпътства непрестанно, хапчетата не помагат. Нямам и приятели, а не съм лош човек-даже напротив, прекалено добра съм, което често ми играе лоша шега.

Освен всичко останало не съм много контактна личност,трудно допускам хора до себе си,притеснителна съм. Когато погледна напред в бъдещето не виждам нищо друго освен едно депресирано момиче,което ходи на работа и училище насила и почти всяка вечер плаче,защото не вижда светлина в тунела. А много искам да бъда щастлива,да имам приятели,да се върне амбицията ми. Сега всеки мой ден е изпълнен със напрежение и стрес. Имам чувството,че нищо от това,което правя няма смисъл!

Напоследък се замислям много често за смисъла на живота и стигам до заключението, че това е щастието! Но тогава къде е смисълът в моя живот? Кажете ми,моля ви,как да се справя с това?

5 коментарaДобави коментар »

Kerkenez

От Kerkenez29.12.2015, 19:36 ч.

На мен пък животът ми беше най-хубав точно на тия години и бяха най-щурите купони :) А иначе състоянието ти ми е познато, само че ме споходи на по-късна възраст- 29 и близо 2 години не можах да изляза от него. Дори сега не знам...

Виж всички коментари за "Какво ми пречи да бъда щастлива?".

Още истории от "Здраве"

Дали може да се поправи грешката?

Дали може да се поправи грешката?

Здравейте, всички!!Пиша тук просто за да споделя притеснението си и евентуално да...

Качени килограми след антидепресант

Качени килограми след антидепресант

Здравейте прекрасно списание и вие неговите читатели. Миналата година...

Имам проблем и не знам какво да правя, искам съвет

Имам проблем и не знам какво да правя, искам съвет

Здравейте, На 17 години съм и от 9 дена ми закъснява цикъла, и съм много...