Можем ли да го правим... когато страстта си е отишла?

От 28 коментара0/5

“Можем ли да правим хубав секс без страст?”.
“Можем ли да правим хубав секс без страст?”.

Напоследък ме вълнува един въпрос, който не ми дава мира. Измъчва ме всеки път, когато правя, гледам или мисля за секс.

И той е: Кога си отива страстта???

Въпрос на време ли е или на химия между партньорите, въпрос на чувства или на умения (сигурна съм, че “супер жените” никога не се измъчват над такива въпроси, те просто знаят, че са страхотни в леглото). Часове наред се лутах из лабиринтите на секс-наръчници, статии от сорта “10 страхотни секс пози” или “Голямото О”, но не открих нищо, нищичко за страстта и времето. И как човек да бъде подготвен за момента, в който тръпката ще бъде безвъзвратно изгубена.

В старанието си стигнах дотам да се обадя на приятелка с 20 годишен брак и да я попитам направо “Как е сексът между вас?".

В отговор чух сдържан, леко ироничен смях.

Продължението обаче, беше нещо, което напълно скова сетивата ми и малкото надежда, която бе останала в мен.

“Скъпа, та ние си лягаме като роднини, ти би ли правила нещо с роднина?”.

Отчайващо. Положението беше станало такова явно, някъде между безсънните нощи, заради бурен секс в началото, решението да заживеят заедно, притесненията около децата и желанието и на двамата да направят кариера. Но кога беше дошъл този момент, нима жените с вродената си уж интуиция за тези неща, не могат да определят момента?

Когато я попитах КОГА се е изгубила страстта, тя замълча. Нямаше отговор, във въздишката й долових само малко тъга.

Тогава се сетих за култовия филм “Девет седмици и половина”. Как само ми се искаше да видя онази страстна сексробиня и неустоимият й партньор след 10-годишно съжителство.

Дали щяха да правят секс на стълби, в коридори, по столове и с белезници? Усетих, че ставам злъчна, а това обикновено не ме води до нищо добро.

От малки ни учат да сме винаги подготвени за “важните моменти” в живота си, но с времето разбираш, че за някои неща и ситуации, никой нищичко не ти споменава.

Исках да се подготвя за един от тези случаи, в които ще лягам до някой и няма да усещам истинско желание, исках да знам как и какво трябва да направя тогава.

Предписанията от типа “съхранете страстта” ми се видяха леко нереалистични в условията на динамичното ни ежедневие и хилядите проблеми, които мога да излея върху него и страстта му да загасне за седмица напред.

Тогава отивахме на другия вариант – изневярата.

Дава ти тръпка, страст, адреналин и...... много притеснения, че могат да те хванат, а в лъжите никога не съм била особено добра.

Третият вариант обаче, ми се стори не по-малко зловещ – график. Определени дни от седмицата, в които да си подготвяме романтични вечери – и това нямаше да се получи.

Всеки ден се прибирах в различно настроение, той – също. И всяка вечер изникваше нещо неочаквано и за двамата. Тогава се появи спасителната сламка, мисъл за която се хванах и не исках да изпускам, защото ми изглеждаше правдоподобна и .....удобна.

“Можем ли да правим хубав секс без страст?”.

Можем ли просто да си доставяме истинско удоволствие в леглото, без да прехвърчат искри помежду ни?

 А вие как мислите?

28 коментарaДобави коментар »

ShadowRW

От ShadowRW20.02.2018, 15:21 ч.

Здравей, много отдавна не бях влизала тук! Скоро ще стане за "Честита Баба Марта", но нищо! Благодаря ти и ти желая късмет!

Виж всички коментари за "Можем ли да го правим... когато страстта си е отишла?".

Още истории от "Интимно"

Объркана съм!

Объркана съм!

Привет на всички! С приятеля ми имаме връзка малко повече от година в момента...

Възможна ли е бременност въпреки презерватива?

Възможна ли е бременност въпреки презерватива?

Здравейте момичета,Моето не е точно история, а по-скоро прочуване :) Случвало ли се...

Помогнете!

Помогнете!

Здравейте! Аз съм на 22 год. и от почти от една имам връзка с мъж на 28. Той адски...