«12»

17 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

velickamadjyrova3

velickamadjyrova309.06.2018, 12:58:27 ч.

Смърта тя е преходност, никой не трябва да се страхува от нея, а да имаме страх от Бога е начали на мъдроста. Кой се страхува, не се ли замисля че съвеста говори и изобличава за грях и грешки изходът е само чрез Христа истинско покаяние и отказване от всичко което добре знаеш че е грешно, а а има грешки който са извършени от невежество за тях е простено, за да няма заблюда Търсете Господа и четете Библията, тя е извор и отговор за всичко но се иска време....

Отговори на velickamadjyrova3

Sicretsoflive

Sicretsoflive22.04.2018, 06:53:33 ч.

Не ме е страх от смъртта. Страх ме е самотния живот. Хората се раждат, за да умират - да, но ако са оставили красиво и добро наследство, те няма да умрат и ще се помнят дълги, дълги години!

Отговори на Sicretsoflive

jasmin1

jasmin110.03.2017, 22:29:46 ч.

Спирането на основни функции на тялото води до летален край .
Нарича се заминаване, но никога лошо енергичната дума см.......

[Линк]

Отговори на jasmin1

Bambulka

Bambulka18.02.2017, 16:59:32 ч.

Реалист съм и съзнавам, че смъртта е неизменна част от живота. Щом има живот, ще има и смърт - това е билетът за тази планета.

Страхът... Страхът всъщност не е от Смъртта, а от неизвестното. Човек е спокоен, когато знае какво го очаква и дори да е нещо драматично, той вече е разиграл в ума си сценарии за справяне с тази драма и е готов за бъдещето. В същото време е винаги напрегнат, когато не знае какво му предстои, а за това, което е след смъртта, няма практически данни. Мислим, представяме си какво би било, но не сме сигурни така ли ще е. От там идва и усещането за страх.

Другото, което води страхове в тази посока, е че човекът има глупостта да се привързва - към дом, вещи и близки и съвсем забравя, че всичко и всички на тази Земя са преходни. Тази привързаност го кара да страда, да се страхува и да мрази Смъртта, защото един ден тя ще го отдели от любимото му материално и нематериално обкръжение.

За себе си съвсем философски или не съвсем философски съм приела, че смъртта ще е промяна в състоянието ми. Примерно, от полутвърдо/полутечно състояние ще премина в газообразно и това е абсолютно неизбежно. Това самосъзнаване е моят предпазител срещу извечния човешки страх от Смъртта.

Отговори на Bambulka

Nora1968

Nora196818.02.2017, 11:03:21 ч.

Не . Не се страхувам . Един ден ще си отида от реалността ,оставила тук своето наследство . Естествен ход на човешкото развитие . След това ??? Ами много е възможно да отида в друг свят . И вероятно ще се срещнем отново там :)

Отговори на Nora1968

БОЖИ ДАР

БОЖИ ДАР30.12.2016, 14:51:10 ч.

Реплика към MonaLisa3

Да,аз съм БОЖИ ДАР.Много добре разбирам инстинкта за самосъхранение,но ти май никога няма да разбереш какво е инстинкт за самосъхранение. Ти не си разбрала и смисъла на темата. Ти си се родила и ТИ ЩЕ УМРЕШ един ден,дори никакви акциденти да не ти се случат. Но как ти ще разбереш това,когато ти въобще не можеш да разсъждаваш.Посочи ми един човек,който да не е умрял,независимо колко дълго е живял. Ти вечно ли ще живееш? С твоя инстинкт за самосъхранение ще избегнеш ли смъртта? Дори малките деца знаят,че всеки родил се ще умре,а ти вече в менопауза и още елементарни неща не можеш да проумееш! Срам и позор за жена на 45г. и нищо за живота да не разбира.

Отговори на БОЖИ ДАР

Tim

Tim30.12.2016, 10:58:03 ч.

Реплика към MonaLisa3

Мони,

на мен Мисти ми написа, че тази и още много теми са негово творчество, предложени за публикуване тук.

В случая Божидар е псевдонима му.

Аз не се обърнах към него така, за да го издавам или нещо друго, а просто защото всеки, който е влизал в онази другата тема, в която този разговор се състоя, знае това.

Отговори на Tim

herkules

herkules30.12.2016, 10:35:11 ч.

Реплика към MonaLisa3

Ти там да мълчиш! Не е твоя работа кой какъв е. Кой какъвто си иска ник може да си сложи! А, инстинктът за самосъхранение не винаги е гаранция срещу смъртта. Някои се самоубиват, други ги "самоубиват", трети направо ги убиват, ачетвърти умират от старост и болести.

И всички умират, без значение от инстинкта им за самосъхранение.

Отговори на herkules

MonaLisa3

MonaLisa329.12.2016, 22:44:52 ч.

Реплика към Tim

Мистифайър, а? Е, нали е Божидар...

Отговори на MonaLisa3

MonaLisa3

MonaLisa329.12.2016, 22:43:48 ч.

Реплика към Божидар

Какво общо имал!??? Ти май не си чувал за този инстинкт...

Отговори на MonaLisa3

Добави коментар »

«12»

Коментари за "Изпитвате ли страх от смъртта?"
Страница 1 от 2 • Коментари 17

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.