«12»

17 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Viksss

Viksss28.11.2017, 17:08:52 ч.

Секс,бира,чипс и American horror story = щастие!

Отговори на Viksss

jasmin1

jasmin103.08.2017, 00:27:48 ч.

Първото и най главно човек да бъде щастлив е : / Позитивно умствено настроение /

[Линк]

Отговори на jasmin1

Sasha

Sasha26.07.2017, 20:25:11 ч.

Реплика към dda

„Ти още малко ще ме изкараш,че съм влюбен в теб. Твоето внимание въобще НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА,”>>>>>

Да си влюбен в мен? – опазил ме Господ, но виж… обсебен си... А обсебеноста има нужда от лечение. Така си се настървил, да доказваш „престъплението ми” и „да си получа наказанието”, все едно съм убила детето ти.

И да, точно моето внимание търсиш… Погледни си темата, виж, че и други са писали. Защо никой не предизвика хъса ти за отговор? Нима нямаш интерес към съдържанието на собствената си тема, че отново се захвана с мен? Не ти ли е ясно, че тези лични нападки са интересни само на теб? Мислиш ли, че някой се интересува от твоите „интуиции и прозрения” каква съм и що съм? Или… това е твоят начин да натрупаш коментари в темата си, като предизвикваш, правейки се на детектив.

Отговори на Sasha

Sasha

Sasha26.07.2017, 19:41:15 ч.

Реплика към dda

Какво стана, когато преди време отрече, че един цитат за Сократ е достоверен? Какво стана, когато поиска ТОЧНИ данни откъде е този цитат? Какво стана, когато ти пратих ТОЧНИТЕ данни – автор, том, книга, страница… Даже се беше изсилил, че ще се извиниш, ако го направя?

Какво стана? Отрече, че дадената от мен информация е достоверна. Какво стана, когато поиска и факти за цитата на Дънов? Дадох ти ги… Продължаваш с тъпа настойчивост да твърдиш, че това е мое и на Моника. Знам и книгата, в която е публикувана лекцията – но защо да я казвам? Това са само два от многото примери.

А сега… какво мислиш, че ще стане, ако отново започна да ти кажа дали имам и дали съм чела Юнг? СЪЩОТО! Ти не задаваш въпроси, на които искаш отговор… ти задаваш въпроси, на които вече си имаш твой. Това е твоето засичане... Водиш разговор сам със себе си, само където уж задаваш въпросите си на мен.

Нима допускаш, че ще продължавам да ти давам информация и да доказвам нещо, което не искаш да бъде доказано? Информация се дава само на мислещ и етичен човек. Ти искаш само спор...

С нищо не съм ти задължена. Но ти не можеш да знаеш, че е необходима елементарна култура и възпитание, които да те възпират да разпитваш – колко и какви деца имам, да държиш сметка, защо след ТРИ МЕСЕЧЕН нагъл престой на арабка и 29 годишното и „детенце”, (след като е поискала приютяване само за 20 дни) съм им посочила вратата. Ти „сърдечния и добродушно-милозливия”, би ли предоставил жилището си за три месеца... Аз това направих… За да не се притесняват за тези 20 дни, се преместих временно… за цели три месеца при дъщеря си…

Преди не знаех, че си водиш записки, че душиш във форума, да събираш "компромати", с цел след време да интерпретираш и злепоставяш по твоя си начин. Да съм само аз – хайде… Но изпълнените ти с омраза, грозни обиди бяха отправени и към други жени. Коя била лесбийка, (и какво от това, какво ти влиза в работата) коя била слуга на другите и чистила чуждите къщи (тази работа според теб унизителна ли е?)… много са… Да! Те си отидоха… А за теб така и не настъпва Царството Небесно. Все някоя ти пречи, все някоя не ти е по мярка. Дори и нова да се появи, просто ще и се нахвърлиш/те както го правиш/те с нас, и с тези преди нас.

След като не можеш да се въздържиш, да си вреш носа в чуждия живот… (А защо ли го правиш? Нямаш ли си твой?...), продължавай да си задаваш въпросите, предварително изградени върху твоите отговори... от мен забрави да получиш отговор.

Отговори на Sasha

dda

dda26.07.2017, 14:25:53 ч.

Реплика към Sasha

"....само и само да получиш вниманието ми,си готов на всичко".

Ти още малко ще ме изкараш,че съм влюбен в теб. Твоето внимание въобще НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА,но ще те засичам винаги когато видя,че говориш абсолютни глупости. Ако пък изчезнеш завинаги (дай Боже) ще е най-добре. Казваш,че съм скучен,а ти в моите очи си непоносима лъжкиня и грандоманка. Дали ти приписваш цитата за скоростта на движението на всяко едно тяло на Дънов или не,мен това не ме интересува. Мен ме интересува това,че ти говориш глупости,че едно каквото и да е тяло е по-интелигентно щом се движи по-бързо. Ти четеш ли с разбиране? Машинен инженер да не знае какво е тяло! Всяко тяло е МАТЕРИАЛНО "инженерке",независимо какво е то и да кажеш,че това тяло е интелигентно е върха на невежеството. Ами ти си тяло и аз съм тяло и един заек също е тяло. Ако подгоня теб и един заек,заека е по-бърз от теб което значи,че заека е по-интелигентен от теб. Но ако ти се надбягваш с една костенурка,тогава ти си по-интелигентна от нея. Къде ти е тук четенето с РАЗБИРАНЕ. Ти се съгласяваше с този израз на Мона и ти я подкрепяш за всичко което тя каже. Ако не знаеш нещо си мълчи,но кажеш ли някоя глупост да знаеш какво те очаква.

Сега те питам,ти чела ли си трудовете (поне някои) на Юнг? Това което цитира,извадка от кой негов труд е? Хайде проверявай в Гугъл. С цитати няма да ме увериш колко си интелигентна,независимо с колко тапии и дипломи ще се фукаш. Точно тук сега отново ще спомена,че твоите дипломи и тапии напълно отговарят на хвалбите на авторката на темата "Какво иска жената на 21 век". Тя също се хваляше с две висши и с два колежа точно като теб. До кога грандоманията ще те гони?

Отговори на dda

Sasha

Sasha25.07.2017, 18:28:45 ч.

Реплика към dda

Ох мисти само и само да получиш вниманието ми, си готов на всичко. Само се чудиш как да ме предизвикаш. Ами скучен си. Сега ми приписа и думи на Дънов. Освен че мислиш бавно, и паметта ти, не ти е в услуга.

Аз не съм мистик, моят речник е друг. И тогава ти уточних, че това го е казал Петър Дънов и тогава ти казах в коя негова лекция е и, сега пък ти казвам, че не е свързано с машинното инженерство.

„Бързината в движението на кое и да е тяло зависи от неговата интелигентност. Колкото по-бързо се движи едно тяло, толкова по-интелигентно е.” Цитат е от негова лекция, изнасяна на 9 януари 1927 г. в гр. София. Сам си намери лекцията.

Ще ти помогна, с продължение… Няма да копирам цялата лекция, че е дългичка.”Следователно, бързото движение е безопасно, бавното – е вредно. Който мисли бързо и се движи бързо, вреда не прави; който мисли бавно и се движи бавно, той вреда прави.”…

Виж колко хора са ти писали, обърни и на тях внимание. От всичките, на мен си ми най-скучен… поговори си с Блум, виж… тя ти харесва темата и иска да си общува с някой за нея.

Отговори на Sasha

dda

dda25.07.2017, 13:10:12 ч.

Реплика към Sasha

Случи се точно както и очаквах. Преди ти Саша да ме заклеймиш с НЕЛЕПИЯ МИ въпрос за ГАРАНТИРАНЕ на щастие аз имах интуицията,че ти пак ще се разровиш в Гугъл и ще извадиш желаните от теб цитати. И точно това си направила. А,че ти не си чела творчеството на Юнг не си,но нищо не ти пречи да извадиш негови цитати и да се представиш за много чела и знаеща и леко загатваща,че си чела негови трудове. Това което си цитирала от Юнг аз също го намерих в Гугъл. Искаш да ти посоча в кои трудове той систематизира фактори за щастие. Това ли ти е ЗОРА? Това ли те МЪЧИ? Нима това което говори публично няма никаква стойност,така ли! Аз не зная в какъв труд е писал за щастие но,че е писал,писал е. Журналиста му задава въпроса: "Какво вие смятате да бъдат,много или малко,главните фактори,които допринасят за щастието в човешкия разум". Журналиста не го пита за гарантиране на щастие. Ако аз съм употребил думата ГАРАНТИРАНЕ това е мой проблем,но ти да твърдиш,че Юнг не би систематизирал главни фактори за щастие е твоя голяма нелепа заблуда. Ето ти и първия твой цитат от Юнг:

"Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам (за вас). Защо си пропуснала двете думи в скобите?

А ето няколко негови цитати:

"Ние мислим тези за щастливи,които от житейски опит в живота са се научили да понасят житейските несгоди без да бъдат сломени от тях".

"Ние забравихме вековната истина,че Бог говори главно чрез сънища и видения".

"Да се плашиш от смъртта е нещо нездравословно и ненормално,което ни ограбва втората част от живота и неговия смисъл".

"Където мъдростта царува,там няма конфликт между мислене и чувстване".

"Който гледа навън,сънува;който гледа навътре се пробужда (духовно)".

Не случайно давам тези цитати. Ако човек обърне внимание на петата точка от главните фактори за щастието относно философското и религиозно разбиране на живота ще разбере,че няма основание за нещастие ако факторите в първите 4 точки ги имаме. Но хората не са нито религиозно,нито философски грамотни и затова страдат. Ето още един цитат от Юнг:

"Масите (хората) винаги са развъдник на психически епидемии".

Хайде стига ми си казвала да чета с РАЗБИРАНЕ,защото и ти много неща НЕ разбираш. Нали казваш,че си машинен инженер,а не знаеш какво е тяло. Ако ти си толкова разбираща как може да кажеш такава глупост като: "Скоростта на движение на каквото и да е тяло зависи единствено от неговата интелигентност". И това е от твоята "разбираща" "умница",което ти най-упорито поддържаше. Това ли сте вие разбиращите?! Дай ми ИЗВАДКА на това ваше РАЗБИРАНЕ. Май е само във вашите нелепи глави. Пак ли искаш да ти напомням,че нищо не разбираш от религия,а за философия въобще да не говорим. Но и теб и Мона грандоманията здраво ви ГЪРЧИ. Моника казала много ясно и точно,че гаранция за щастие няма. Много ясно защо го казва-щом интелигентния човек казва,че гаранция за щастие няма в последната добавка от него тя повтаря като папагал. Същото тя направи,когато ти каза,че фукането е лошо и тя веднага след теб повтаря същото. Вие с нея имате еднаква кръв и вероятно еднакви гени и мозъци. Близнакини.

Ето,за една голяма твоя ИСТИНА,която си ПРОУМЯЛА те поздравявам.

" Единственото нещо,което може да се гарантира за нас простосмъртните-това е СМЪРТТА". Какво страхотно откритие. Когато си бях още в БГ на моя приятел сина му,който беше на 5 г. и той каза: "Ей,ами всички хора ще умрат един ден". Ние само се спогледахме.....5 г. дете да казва такива истини.

Накрая виж какво пък аз ще ти напомня. Има стари поговорки,които са много прави.

"Покажи ми кои са ти приятелите и аз ще ти кажа кой си ти".

"Покажи ми двора си и аз ще ти кажа какъв стопанин си ти".

Отговори на dda

Блум

Блум23.07.2017, 16:13:54 ч.

"Всички фактори които приемаме,че ще ни направят щастливи,могат при определени обстоятелства да предизвикат обратното. Няма значение колко идеална вашата ситуация може да бъде,тя не ви гарантира щастие"

"All factors which are assumed to make for happiness can ,under certain circumstances,produce the contrary. No matter how ideal your situation may be, it does not necessarily guarantee happiness."

Аз не виждам проблем в превода, смислово е така, пропуснато е само necessarily, но това не променя особено смисъла. И какво като е от интервю, интересно е какво е казал и в отговор на въпрос.

А Моника е великата разбирачка, и аз ще почна да я цитирам :) Само че като й писах за анима и анимус, нещо не ми отговори.

Темата е хубава, нека не я оплескваме с лични разправии и да могат и други хора да се изкажат.

Отговори на Блум

Sasha

Sasha23.07.2017, 14:32:23 ч.

Реплика към dda

Отговарям на мисти, нищо че е анонимно с псевдонима на автора.

Разбира се, че мъжът който е казал: „Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам”, няма да даде фактори, които гарантират щастие.

АВТОРЪТ НА ТЕМАТА е този, който казва - >>>>>"Според вас тези 5 фактора достатъчни ли са да НИ ГАРАНТИРАТ ЩАСТИЕ или има още други за добавяне?">>>>>

Не му стигат тези 5, а му се иска да се добавят още фактори, които да ГАРАНТИРАТ щастие.

А ти като си толкова наблюдателен, би ли посочил къде съм написала, че интелигентният мъж (за по-кратко вече Юнг) е споменал, че с тези 5 фактора се гарантира щастие.

Ето го моя цитат: >>>>>>„Аз не се съмнявам в интелигентността на този мъж, съмненията ми са в интелигентността на преводача. (При превода, като че ли е следвал повече последователността на думите, отколкото смисъла.) ЕДИН НАИСТИНА ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК, НЕ БИ СИСТЕМАТИЗИРАЛ ГЛАВНИ ФАКТОРИ, КОИТО ГАРАНТИРАТ ЩАСТИЕ.”

Но защо тогава авторът задава този нелеп въпрос: >>>>>>„Според вас тези 5 фактора достатъчни ли са ДА НИ ГАРАНТИРАТ щастие или има още други за добавяне?”>>>>>>

На каква база този автор на темата, вмъква дали тези 5 фактора са ДОСТАТЪЧНИ ДА ГАРАНТИРАТ щастие?

Много пъти съм ти казвала – Чети мисти, но ще добавя и една фраза на Моника „С РАЗБИРАНЕ”.

Точно защото Юнг е интелигентен, няма да седне да разработва трудове за щастието. Ти обърна ли внимание, че тези 5 фактора, не са извадка от негов труд, а са отговори на въпросите на журналист? Правиш ли разлика? Гениите творят, без да са ръководени от желанията на тълпата. Журналиста се интересува точно от това – Какво иска тълпата, за да и го поднесе. Геният работи И за бъдещето, журналиста предимно и най-вече за настоящето. За да опознаеш замисъла на един творец, един гений е необходимо, не да четеш дадени интервюта с журналисти, а неговите основни трудове. Дай ми извадка от творчеството на Юнг, в които той да изредил фактори за щастието. Напротив, той ще ти докаже точно обратното.

Да мисти, не вярвам в постоянното или продължителното, особено пък гарантираното щастие, аз даже не бих дала и дефиниция на тази дума, но виж… следващите думи на Юнг са в синхрон с моето мислене. Но преди да ги копирам…. Единственото нещо, което може да се гарантира за нас простосмъртните – това е Смъртта. Ако прочетеш с разбиране цитата на Юнг, ще видиш, че той казва точно това: >>>>>>

"Тъжната истина е в това, че реалният живот е пълен с НЕУМОЛИМО ДЕЙСТВАЩИ ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ: денят се сменя с нощта, раждането – със смъртта, щастието – с мъка, а доброто – със зло. И ние дори не може да бъдем сигурни в победата на едното над другото. Животът е поле на тази битка. Винаги е било така и така ще бъде. Ако не е – животът свършва." >>>>>>

Щастие не се гарантира – споходи ли ни, макар и мимоходом, след това се сменя с мъка.

И не… Викс, не е твърдял, че може да добави още фактори, които ГАРАНТИРАТ щастие, той показа, кое го прави щастлив в дадени моменти. Ти (или авторът на темата... едно и също е) беше този, който искаше такива фактори – правИ разлика и чети С РАЗБИРАНЕ. Прочети отново и отново коментара на Викс и виж неговото мнение за щастието. А той за все още краткия си житейски път, е доста напред в мисленето… и това че стилът му на писане е уличен, не означава, че е уличник.

Отговори на Sasha

Блум

Блум23.07.2017, 13:19:41 ч.

настройките на сайта няма да ми позволят да постна целия филм, но може да го намерите, който иска:

[Линк]

Отговори на Блум

Добави коментар »

«12»

Коментари за "Кои са главните фактори за да бъде човек щастлив?"
Страница 1 от 2 • Коментари 17

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.