Човек трябва да знае какво търси, за да го намери

1 коментар0/5

Човек трябва да знае какво търси, за да го намери

Весела Генчева е човек с много ясни желания в живота. Може би на това я е налучила работата – завършила е икономика и се е реализирала в областта на финансите. А може би е точно обратното – вероятно нагласата й към живота е била такава, че да предпочита всичко в този живот да е добре преценено, изчислено и наместено по правилния начин.

Много хора си мислят, че като се занимаваш с финанси, не си задаваш никакви допълнителни въпроси – всичко ти е ясно и правиш избори веднага. Е, не е точно така: и за Весела е важно, когато ще прави нещо, да е наясно наистина какво точно иска, иска ли го, пък тогава търси правилните начини за реализирането му. Така станало и с решението да купи апартамент.

– Още в началото си поставих приоритетни цели – човек трябва да знае какво търси, за да го намери – казва Весела. И именно с тази нагласа, успяла да намери жилището за два дни. Късмет, ще кажете. Дали пък не е много добра подготовка? Да видим какво включва според Весела перфектната подготовка  

От желанието – към реализацията

Весела е от Монтана, дошла да работи и живее в София.

– В началото живеех под наем, смених няколко квартири – видях какво е да живееш в чужд дом, затова реших, че най-доброто за мен е да създам собствен дом. Ето – най-важното нещо е да осъзнаеш желанието си, да се нахъсаш, да си мотивиран. А после? После вече човек си прави един списък (е, може  да е само в съзнанието), който го води от желанието и намерението към реализирането. И фиксира изискванията, с които смята, че е важно да се съобрази. А Весела нямала много изисквания – да е близо до главен булевард и до метрото, да има нова дограма и ремонтирана баня, да има две спални.

Апартаментът бил в прилично състояние, но тя имала друга визия – решила да направи някои промени, според собствените си представи за удобство. Хубавото било, че предишните собственици се оказали много разбрани, затова доста бързо сключили сделката. А допълнителният бонус е чудесно  оформена красива градинка пред блока – предишната собственичка на апартамента направила това малко зелено оазисче пред входа и се грижела за него. Сега Весела казва: – При желание – от всички – бихме могли да я поддържаме. Ами да – така е: нищо по-хубаво от това да се прави нещо съвместно със съседите. А пък тази градинка целият квартал я харесвал, събирали се през лятото различни хора – да се видят, да си поприказват.

– Така че и тук може да има нормални отношения, не само в елитните квартали – казва с усмивка Весела.

Изборът – перфектна комбинация от практичност и емоция

Сигурно се чудите къде ли пък си е взела жилище – така бързо да го хареса, с градинка, с много разбрани хора. Не, не е в затворен комплекс, не е някой централен квартал на града. Става дума за „Люлин“ – най-големия жилищен комплекс на София.

А как Весела е избрала квартала? 

Изборът ми беше и практичен, и емоционален. Ориентирах се спрямо бюджета, но решаващо беше чувството, което изпитах, когато влязох. Реших, че това е моето жилище – просто го почувствах. Това е.

И смята всички лоши неща, които се разказват за квартала, за градски легенди. А всичко, което не я устройвало в разпределението на жилището, било променено. В голямата спалня, както я нарича, сменила само щорите и мебелите – не правила ремонт. Но малката спалня – всъщност  такава нямало. Какво направила ли?

Взела интересно решение: превърнала кухнята в малка спалня. Освен двете спални, има и дневна с кухня. В общи линии, Весела наистина успяла да обзаведе апартамента по свой вкус – да се чувства уютно, като се прибере. А как е финансирано всичко? – Парите, които дава човек, като живее под наем, просто изчезват – много по-хубаво е да си вложиш в нещо свое, което ти остава. Така че има смисъл от това. И така решила да се обърне към банка. Първо – към Fibank, на която е клиент повече от 7 години.

– Беше логично решение първо да се ориентирам към тях и да проуча техните оферти. Разбира се, направих собствено проучване и при другите банки. Но след сравнителния анализ, определено тази спечели. Fibank предлага много добри условия за кредитиране – отворени са към клиентите. И това, което може би най-много ми харесва, са електронните им услуги – голямо удобство са, не е нужно да ходиш да чакаш в офисите. За мен банката е определено иновативна  и коректна с клиентите си – това е определящо за тях. А коректността е много важно условие за която и да е фирма. Така се печелят и задържат клиенти.

Добави описание

И така, като щастлив новодомец, Весела посрещнала Ути, който, заедно с екипа, я зарадвал с много приятно средиземноморско меню – както тя казала, каквото и да е, просто да е вкусно и да й навява спомен за Италия, Гърция... И точно както тя изненадала Ути с интересни решения в апартамента, така той пък й предложил необичайно меню – салата табуле с октопод, скариди с оранжев ориз...

Партито било с много вкусна храна и положителни емоции. И като цяло, за нея да й се падне новодомско парти било много приятна изненада:

– Хубаво е човек да спечели нещо – много съм доволна, харесва ми!

Та, като стана дума за късмета – в това определено има късмет. И е приятно едно събитие като придобиването на нов дом, свързано с планиране и все пак, с някакви усилия, да бъде отпразнувано така прекрасно благодарение и на късмета.

Често казваме фразата „Който търси – намира“, но всъщност наис тина е важно да знаеш какво търсиш. А за да разберем това, понякога ни трябват години – за каквото и да става дума: за партньора в живота, за приятелите, за работа, която да ни е приятна и в която да сме добри.

Ориентирането в желанията може да ни срещне с много препятствия, които да ни разочароват, да ни объркат, дори да ни откажат. Но именно това прави живота толкова шарен и неповторим – всеки има своя път и докато не опита сам, все едно нищо не е научил. А с повече опит зад гърба си, вече започва да взима по-лесно важните решения и да се справя с предизвикателствата в живота с лекота. Така се е случило и с героинята на тази история (поредния новодомец по проекта „Животът е вкусен с Ути Бъчваров и Fibank“), осмелила се най-накрая да се сдобие със свой собствен дом.

Добави описание

1 коментарДобави коментар »

jasmin1

От jasmin119.09.2017, 01:58 ч.

Стремежа към дадена цел и позитивизма правят чудеса . Жената се борила и е постигнала . Това е още един пример, за човек който не се е отклонил от целите си . Силен човек с воля и позитивизъм и целите са постигнати . Мога...

Виж всички коментари за "Човек трябва да знае какво търси, за да го намери".

Още истории от "Нещата от живота"

С малко находчивост всеки проблем има решение

С малко находчивост всеки проблем има решение

– Наистина ли? Не мога да повярвам! Да, разбира се, че искаме... Започваме разказа с....

Идеалният дом в идеалния град

Идеалният дом в идеалния град

Близка среща с Иван и неговото семейство, наскоро сдобило се с уютен дом във Велико Търново.

Чувстваме се пълноценно, защото разчитаме на себе си

Чувстваме се пълноценно, защото разчитаме на себе си

При някои хора всичко в живота се подрежда по някакъв общоприет план